Nya jeans!!!

Äntligen har jag fått tag på nya jeans! jag är så glad eftersom jag alltid har svårt att hitta jeans.

Idag har jag varit i skolan som vanligt. Jag var bland annat på elevrådsmöte. Efter skolan så åkte jag och Linda in till stan och som jag skrev hittade jag nya jeans:D

Jag har faktiskt fått ganska mycket motion idag eftersom jag har shoppat, säkert en och en halv timme promenad (eller mer) och jag har inte ätit  speciellt onyttigt, jag åt en hamburgare på McDonald´s men jag åt inga pommes frites så det var inte speciellt onyttigt.

Nu ska jag kolla på TV och plugga lite.


För lite motion men nöjd ändå

Idag har jag rört på mig för lite - jag som skulle börja mitt "nya liv" den här veckan, men imorgon ska det bli bättre, jag ska ta vara på varje tillfälle att promenera.

I alla fall. Första lektionen var samhällskunskap. Vi gick igenom demokrati och diktatur. Sen hade vi psykologi och vi fortsatte med Freuds teorier, det blev även en promenad under lektionen. Till sist hade vi coachtid och näringslära - vi pratade om kolhydrater och så kom jag precis på att vi skulle läsa några sidor i vår nya bok tills imorgon så det måste jag göra innan jag somnar. Får inte glömma det.

Innan jag drog till skolan idag så gjorde jag lite på matte-hemuppgiften. Jag var också ute med Smilla en stund, hon hade på sig sin fina blåa sele och hon var inte rädd över huvud taget - hon är så modig för att vara så liten:) men det är bra eftersom hon ska ställas ut endel.

Måste bara säga att jag trivs väldigt bra med mig själv just nu. Jag vet inte varför men jag vet att det är positivt och mitt självförtroende är nästan på topp! Jag är glad varje dag och jag VILL gå till skolan, så var det INTE i nian, ska bli kul att ha skola imorgon. Ska även på elevrådsmöte och vara engagerad och känna mig viktig:P
Nej, nu kan jag inte skriva mer strunt. Nu måste jag läsa de där sidorna till näringsläran imorgon sen måste jag sova, jag börjar halv elva så jag måste åka mycket tidigare än vanligt. Sov gott!

Ännu en dag...

Klockan ringde vid nio som vanligt, mamma kokade ägg, så jag åt det och en leverpastejmacka med gurka till frukost. Jag tror jag är lite (läs mycket) beroende av datorn, jag måste verkligen tillbringa mindre tid framför den. Så jag ska inte sitta här så länge till. Jag ska göra mig klar, göra lite matte och ta ut Smilla på en liten utflykt - vi får se hur det går.
Klockan elva ska jag gå till tunnelbanan iställt för att åka buss dit, så det blir en en kvarts promenad:)
Jag skriver mer senare...tror jag...om jag har tid....

Nyttig idag

Jag känner mig duktig idag. Jag ställde klockan på halv nio och gick upp för att börja mitt "nya liv". Jag började dagen med en banan och sen en promenad/lite jogg på 30 minuter. Sen duschade jag när jag kom hem och åt frukost - ett ägg och en macka med leverpastej och gurka. Vi tjugo över elva tog jag bussen och tunnelbanan till skolan. Men jag gick från fridhemsplan så jag fick väl en tio-femton minuters promenad. Jag träffade Linda vid il piatto och jag köpte en macka med kyckling, soltorkade tomater och fetaost.

Första lektionen var engelska. Vi gjorde väl inget speciellt, lite grammatik och vi pratade om en inlämningsuppgift - som jag fick MVG på förresten:)
Andra lektionen var matte - vi började med potenser - bas, exponent och osv. och till sist var det datakunskap men jag och Linda blev klara tidigt, vi fick sluta en kvart tidigare.
Jag har varit ganska duktig idag. Dels motionen som jag nämde tidigare + en promenad på 20 minuter + en promenad på 15 minuter - och så har jag ätit hyffsat nyttigt (är ganska stolt om jag ska vara ärlig:))
Ska snart se på TV så det blir inte så långt inlägg idag.

Lite bilder från utställningen

Här kommer några bilder från utställningen:

En del av utställningshallen
Smilla ville hellre vara i famnen än i utställningsburen
Smilla framme hos domaren
Smilla i mattes famn

En bra helg!

I fredags bar det av till Örebro - jag, mamma och Smilla (mysigt med en tjejhelg). Vi åkte runt halv tre vilket var skönt eftersom vi slapp rusningstrafiken. Vi kom fram till Ibis hotell runt 5 halv 6. Vi vilade lite, såg till att Smilla kom till rätta och lugnade ner henne lite efter den långa resan. Sen skulle vi äta. Vi gick runt i till olika ställen men hittade inget tilltalande (men vi fick typ tjugo-trettio minuters promenad så det var väl bra i alla fall). Det slutade med att vi åt på hotellet, jag åt pytt i panna och mamma en cesarsallad. Klockan 19:05 började Ugly Betty, sen såg vi CSI och sista timmen på Let's Dance. Vi såg utröstningen i Let's Dance innan vi släckte lampan.

Klockan 05:30 ringde klockan och det var dags och gå upp. Jag duschade, åt frukost och packade klart allt jag skulle ha med mig. Det var lång kö vid mässan när vi kom men allt gick bra, vi kom tillrätta och fick burskynket på plats. Sen var det bara att vänta. Jag pratade med lite fler ocicat-människor och det var kul att träffa dem. Jag träffade även matte till hanen som vi lånade och parade Cassi med. Jag gick runt och tittade på bedömningar och bar runt på Smilla så hon skulle vänja sig vid allt folk och alla katter, hon var så duktig. Hon fick jättemycket uppmärksamhet, alla tittade på henne och ville klappa. Jag fick många kommentarer om att hon var sötast, att hon borde vinna och att en sån skulle de köpa. Men å andra sidan så är hon ju vackrast i världen;)

Bedömningen gick jättebra, hon fick bara positivt, han klagade inte på något. Så jag var väldigt nöjd med dagen och hon fick en fin rosett!
På kvällen åt mamma och jag på en kina-restaurang, det var gott och sen åkte vi till hotellet och började kolla på någon film, men den var så dålig så vi gick typ och la oss vid halv tio. Imorse åt vi frukostbuffé och sen åkte vi hemåt. Nu är vi hemma. Jag har packat upp och jag är väldigt trött efter helgen - trött men GLAD!:D
Bilder kommer senare!


Vecka 4

Nu är det dags igen: Veckans recept.
Jag fortsätter lite på förra veckans taco-tema, denna veckas recet är: Tacotårta
6-8 personer

1 paket


tortillabröd, mjuka (8 bröd)

1,5 dl


isbergssallad, finhackad

1 dl


riven ost

Köttfärssås

1 msk


olivolja

1 st


gul lök(ar)

4 msk


tomatpuré

1 st


vitlöksklyfta(or), pressad

250 g


nötfärs

1 msk


vatten

1 msk


tacokrydda

Guacamole

2 st


avocado(s)

1 st


tomat(er)

1 st


gul lök(ar)

0,5 st


lime

1 tsk


röd chili

Tacoröra

2 dl


kesella

2 msk


tacokrydda

1 msk


chilisås

Garnering

4 st


cocktailtomater

4 st


jalapeño, hela eller feferoni

8 blad


machesallad

0,25 st


rödlök

4 st


grillspett av trä


1. Finhacka löken och pressa vitlöken, fräs i olivolja och tomatpuré i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och smaka av med tacokrydda och späd med lite vatten.

2. Finhacka avokado, tomat, gul lök och röd chili, blanda allt och pressa över lime.

3. Rör ihop kesella, tacokrydda och chilisås till en röra. Skär isbergssalladen i smala strimlor.

4. Lägg tortilla på ett fat och lägg hälften av köttfärsen på första lagret, strö över hälften av osten, lägg på ett nytt lager och bred ut hälften av guacamolen, lägg på ytterligare ett lager och bred ut hälften av tacoröran och lägg på hälften av isbergssalladen. Upprepa detta en gång till och lägg eventuellt översta tortilla i en het grillpanna för att få snygga grillränder.

5. Stick 4 grillpinnar med jalapeños (eventuellt rullade i finhackad machesallad) och en cockailtomat genom tårtan. Garnera med machesalladsblad och skivad rödlök. Servera!

Mitt omdöme: Ganska god och tar inte så lång tid att tillaga. Jag var inte så förtjust i tacosåsen som gjordes på kesella, tacokrydda och chilisås- den smakade dipsås. Men det andra var gott - jag ger den 3.5. Allt smakade bra tillsammans, och passade bra ihop.

Lite om dagen
Jag har precis kollat på Las Vegas med familjen.
Idag har jag haft näringslära, matte och samhällskunskap. Halva näringsläran gick åt till att äta frukost, vi åt nämligen det tillsammans, det var så mysigt, mörkt med tända ljus. Men det har varit en bra dag, jag har inte tid att skriva så mycket mer ikväll. Jag kommer antagligen inte kunna skriva förrän på söndag eftersom jag drar till Örebro imorgon. Om jag inte skriver så hörs vi på söndag! Ha en bra helg, det ska i alla fall jag:)
<3

Öppet hus

Sitter i skolan. Det är tyst, endast lärarnas avlägsna skratt från personalrummet hörs. Klockan sex är det öppet hus och jag skrev upp mig att jag ville stå, jag vet inte varför. Jag kommer stå ensam med någon lärare eftersom Linda skulle jobba. Jag är förkyld så jag kommer typ snora ner alla intresserade, stackars dem säger jag bara. Det är mörkt ute och jag vill bara hem. Jag måste packa inför Örebro.

Idag har vi haft psykologi, näringslära och datakunskap. Dagen har varit bra, ganska roligt men vi har lyssnat mycket och suttit stilla mycket. Efter skolan (som slutade halv tre) hade typ alla bråttom iväg och där stod jag på fridhemsplan, helt ensam och två timmar att fördriva med ingenting. Jag gick runt och spanade vilka affärer som fanns i närheten men jag tröttnade snabbt och gick och satte mig på ett super-mysigt café, tog en kopp te, lite kladdkaka och läste tidningen. Sen läste jag även i psykologiboken, första kapitlet eftersom han sa att vi gärna skulle läsa det. När jag var klar med det tog jag bussen till skolan och nu sitter jag här i min ensamhet och skriver om allt och inget. *suck*

Jag kan ju passa på att berätta vad vi gått igenom idag; På psykologin gick vi igenom psykodynamiska perspektivet mer - personlighetsmodellen. Det handlar om hur vi människor fungerar och det var mycket prat om "detet", "jaget" och "överjaget". På näringsläran pratade vi om fetter och kolesterol. Vi tog också en pp och vi fick veta att vi ska arbetsplatsförlagd utbildning vecka 16 och 17. Till sist, på datakunskapen, så fick vi en uppgift som gick ut på att skriva av en taxt och sen sätta in den i nån tabell - ganska ointressant om jag ska vara ärlig. Mellan näringsläran och datakunskapen hade vi lunch och jag, Linda och Lisa åt på WKB. Jag åt lite allt möjligt - prinskorv, pastasås, sallad, keso, bröd, pizzasallad, potatis.... lite blandat. Jag tog Jansons frestelse också men det var inte så gott så det lämnade jag, men det andra var gott:)
Ne, nu ska jag sluta skriva strunt. Ha en bra kväll, jag hoppas det kommer många ikväll så tiden går fort....
<3

Dropp dropp dropp

Att den här förkylningen aldrig kan ge sig! Imorse när klockan ringde klockan sex så klev jag upp som vanligt för att upptäcka att jag inte hade någon röst och näsan droppade som en flod. Som tur var så kom rösten tillbaka men det var lite krassligt, men näsan har droppat hela dagen, jag blir så trött men jag kan inte stanna hemma för jag får inte missa något i skolan!

I alla fall. Idag hade vi coachtid, psykologi, näringslära och samhällskunskap - det var väl en helt ok dag. Vi fick också veta när vi kom till skolan att vi fått bestämda platser, jag hamnade bland annat bredvid en tjej som aldrig är i skolan. Sen drog vi som vanligt till il piatto, jag köpte en kyckling - fetaost -och soltorkade tomatermacka. Den var supergod!

Nu ska jag göra lite matte och vila, jag vill verkligen bli frisk, det blir nog lite engelska-pluggande också när jag tänker efter.
Ha det
puss

Måndag.

Måndag idag. Segt att kliva upp klockan sex, men det är alltid segt på måndagar. Vi började klockan åtta. Kvart i åtta träffade jag Mikkan, Ewa och Linda vid fridhemsplan. Första lektionen var datakunskap, ännu en lätt uppgift på datorn (men nu måste min grupp få tag på en dietist - om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag lyckas). Andra lektionen var matte, fler lätta uppgifter....som vanligt. Och till sist engelska, lätt......som vanligt.

Efter det köpte Linda, Lisa och jag macka på il piatto. Linda åkte till sitt nya jobb och Lisa och jag åkte till akademibokhandeln - Lisa skulle köpa andra boken Gossip girl.

Jag var med en annan klass på idrotten eftersom jag åker till Örebro på fredag (det var ändå bara teori). Det gick bra. Ingen i den klassen hade läst det man skulle så det var lätt för mig att styla lite:P, nä, skoja bara, men jag svarade faktiskt nästan mest av alla (trots att jag inte kände någon i den klassen, så lite läskigt var det men nervositeten släppte till slut).

Jag har också hämtat upp bilder från en fotograf på kattungarna och min personliga almanacka kom, den är sååå fiiin! Men nu orkar jag inte skriva med, jag ska snart äta - är så hungrig, kanske skriver mer senare. Kanske inte.

Kvällen

Vi har nu kommit hem från middag hos mina kusiner, det var trevligt och god mat var det. Vi fick ungsrostade morötter och palsternacka, hemgjord klyftpotatis, nåt kött och sallad. Till efterrätt fick vi äppelkaka med vaniljsås och vaniljglass. Mums!

Nu har jag fixat några bilder på mitt rum:

Inte så många bilder, men skrivbordshörnan är inte helt klar (det är inte resten av rummet heller) så det kommer bilder därifrån senare.
Ska nog gå och sova snart, är så trött och så ska jag upp typ 6 imorgon.
God natt<3

Tävling

Dagen har varit seg. Först läste jag igenom tre kompendium till idrottslektionen imorgon, de handlade om träning, kost och bantningsdieter - intressant men mycket att läsa. Sen har jag fixat lite mer i mitt rum, ska lägga upp lite bilder på det nån dag. Har också kollat på biggest looser, jag satt typ med tårar i ögonen hela tiden (hjälp vad jag är töntig! men det var så sorligt när en fick åka hem och lite glädjetårar över att de gått ner så mycket).

Om typ en timme åker vi till mina kusiner på middag. Jag mår bättre nu så det är skönt - en vilohelg hjälper alltid. De har en så söt hund - en bichon frisé, jag är så kär i den (jag får vara hundvakt ibland).
 Millan heter hon.

Men i alla fall; ville bara tipsa om en tävling som Maria Vuitton har på sin blogg, man kan vinna supersöta skor! Gå in på hennes blogg för mer info.
Ha en skön söndag, snart är det måndag och då börjar slitet igen innan det är dags för nästa helg:)

Varför är utställning så roligt?

Jag har ett speciellt intresse: Kattutställning. Men vad är det egentligen som är så roligt med det?


Man betalar 300 kr eller mer för att få vara med + resekostnader till utställningen och ibland även hotell. Man måste vara i utställningslokalen tidigt, vilket betyder att kliva upp klockan 06:00 är sovmorgon. Dagen börjar med en bilresa (ibland flera mil) och en majauande katt i baksätet. När man väl kommer fram är det lång kö till veterinärbesiktningen innan man till slut får komma in. När man kommit in gäller det att hitta rätt bur och då börjar det knöliga arbetet med att få burskynket på plats (som kostar ett antal hundralappar att sy).


Vänta. Tiden går men inget händer. Bedömningarna börjar oftast någon timme senare eftersom min ras börjar på O (ocicat) så måste jag vänta några extra timmar på att just min katt ska få träffa domaren. Nervositeten stiger och pulsen höjs när det väl är dags. Hur ska det gå? Förhoppningsvis så vinner h*n sin klass och får en fin kokard, om inte, då är det bara att vänta till 18.00-19.00 när man får gå hem. Vann h*n? Då väntar ännu en nervös väntan på att nomineringarna ska börja.


Äntligen dags! Domaren granskar h*n noga.


Scenario 1: Yes, h*n vann! Och ännu en nervös väntan, ska h*n till och med bli best in show?

Scenario 2: Nej, tyvärr så vann en annan superfin katt, men jag är nöjd i alla fall, h*n skötte sig bra där framme. Nu är det bara att vänta.


Ska h*n bli best in show? Avgörandet är nära. Den sista domaren spanar in honom/henne noga. Skeptiskt eller ser domaren sin vinnande katt framför sig? Domarna sätter sig, skriver ner vilken katt h*n tycker ska vinna och lapparna samlas in och räknas. Tystnaden lägger sig som ett tjockt täcke över lokalen, det är nagelbitande spänning. Vem vann? Jag kan inte andas. Tiden står stilla och allt sker i slowmotion.


Scenario 1: H*n vann!!!! Jag kan inte fatta det! Alla applåderar, och det är för MIN katt, bara MIN. Obeskrivlig lycka. Pussar. Kramar. Leenden. Glädje!

Scenario 2: H*n blev slagen med en röst, men varför gräma sig över det. H*n kom väldigt långt och jag är nöjd att det gick så här bra.


Sen är det bara att packa ner burskynket och dra sig hemåt.

Efter en lång dag ståendes och med knappt någon mat i magen så är man helt slut. SOVA.


Varför är allt det här så kul?

Jag vet inte.

Spänningen? Nervositeten? Förväntan? Glädjen?

Ja, det måste vara det. Det, och ett stort intresse för katter. Och på lördag får jag uppleva det.
Vem vet hur det går?


Sista inlägget för idag

Ska snart gå och sova. Kvällen har varit lugn. Jag började kolla på View from the top på DVD men orkade inte kolla klart eftersom jag redan sett den, man blir så sugen på att bli flygvärdinna när man ser den men jag vet inte om jag skulle orka att resa så mycket. Sen satte jag mig mellan päronen i soffan och kollade på brottskod försvunnen (segt men va ska man göra när man är sjuk?) Sen såg jag typ (andra) halvan av Kärlek & Fördom, den är ganska rolig faktiskt - men jag stör mig nåt enormt på morsan i filmen.

Varför känns det som om allt jag gör blir fel? Varför? Vill inte känna så.

Orkar. Inte. Mer.
God natt!


Vecka 3

Jag tänkte börja införa något nytt på min blogg: Veckans recept. Jag lägger helt enkelt upp en nytt recept varje vecka på något jag lagat och ger det ett betyg, allt från förrätter till efterrätter, från bröd till bakelser.

Den här veckans recept är:
Tacosallad     
4 port

400 g köttfärs2 msk margarinimage30
1 påse tacomix
1.5 dl vatten
isbergssallad
3 st tomater
2 dl riven ost
1 påse tortilla chips
2 st avocado
svarta oliver (ej nödvändigt)
2 ägg

1. Bryn köttfärsen. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda utan lock på svag värme i 10 - 15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Låt svalna.
2. Tärna tomaterna, strimla salladen, riv osten och blanda med köttfärsen. Stick ner Tortilla Chips runt skålens kanter. Garnera med avocado, oliver och hårdkokt ägg.
3. Servera med Old El Paso Picante Salsa Dip eller Thick'n Chunky Original Salsa.

Smaklig måltid!

Mitt betyg: 5 (av 5)
En lättlagad och supergod middag (lunch). Ett annorlunda och roligt sätt att äta tacos på. Goda tillbehör, kanske inte så vanligt att ha ägg till tacos men det passar perfekt. Jag brukar även ha gräddfil eller turkisk yoghurt och jag brukar inte låta köttfärsen bli helt kall. Jag brukar bara blanda tomaterna med köttfärsen, det andra får vara för sig.

Lite nytt

Nu har jag försökt fixa lite med min blogg-design. Jag har gjort det själv men med lite vägledning från http://medeas.blogg.se/. Tack så mycket för hjälpen! Jag ska fortsätta pröva mig fram, det är i alla fall bättre än det jag hade, en av mina favoritfärger: rött!

Kvinnlig - Manlig

En liten lista så här fredagskvällen till ära:)

Min kvinnliga sida:
[ ] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn? (på skoj?)
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[ ] Druckit Cosmopolitan?
[ ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present?
[ ] Gjort någonting romantiskt på egen hand?
[x] Blivit arg utan anledning?
[ ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat?
[x] Bakat åt dig själv?


Min manliga sida:
[ ] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[ ] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[ ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[ ] Skött grillen under en grillfest?
[ ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ ] Läst ett nummer av slitz?
[ ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[ ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[ ] Gått på en Ulf Lundell-konsert?
[ ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[ ] Gjort lumpen?
[ ] Läst nick hornby?
[ ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil? (kanske lite)
[x] Lagat någonting på egen hand?
[ ] Skrikit "kom igen nu killar" på en fotbollsplan?
[ ] Tävlat i att dricka öl?

Kvinnlig: 15
Manlig: 4

Sjuk :'(

Jag gick och la mig vid tio igår, med förhoppningen att vakna pigg och kry idag. Men jag kunde inte somna. Jag låg vaken och tittade upp i taket, till slut var jag tvungen att slänga en blick på klockan, 02:20 - KUL! och så skulle man upp klockan 06:00. Jag tänkte att om jag hade feber så skulle jag inte gå till skolan men sen tänkte jag att vi inte har några många idrottslektioner i skogen så jag ville inte missa det - så kanske gick jag till skolan med feber, kanske inte. Vem vet? Så här i efterhand så ångrar jag lite att jag över huvud taget gick till skolan men jag missade i alla fall inget.

På idrotten så eldade vi bara, några grillade korv men jag åt mina medhavda ostmackor. Det var svårt att få eld eftersom allt var blött men vi fick upp en liten brasa till sist. Jag skulle åka hem efter idrotten men Linda övertalade mig att stanna, och jag kände faktiskt att det var lite onödigt att kliva upp klockan 06:00, gå på en lektion och åka hem sen.
 
Idrotten slutade tidigt så vi hade typ två och en halv timme på oss innan nästa lektion skulle börja. Linda och jag gick till Två Drakar och åt. Jag åt pasta (fullkorn) med fläsk i chili och dragonsås, det var rätt gott. Sen pratade vi i typ en och en halv timme om allt och inget (inte bra för halsen men trevligt var det). Efter lunchen var det dags för samhällskunskap, vi hade ett litet grupparbete. Hela min grupp var lite frånvarande (mentalt - inkl. jag) men vi sa väl nåt vettigt. Vi tog även en pp (pedagogisk promenad) eftersom letionen var nästan två timmar.

Efter det var det dags för matte. Löjligt lätta uppgifter och som vanligt fick vi svårare extrauppgifter, men min gärna var nog inte med idag. Huvudet bultade och halsen sved (oj vad jag klagar hela tiden men det tycker jag man får göra när det är så synd om en som det är om mig:P)

Sista lektionen var engelska. Vi hade betygsnack och så skrev vi vad vi tyckte om en film vi har sett på lektionen. Jag ligger på VG+ men kan ganska lätt höja mig till MVG om jag fortsätter som hittills. Den lektionen slutade en halvtimme tidigare, vilket var skönt eftersom jag mådde (mår) så dåligt. Jag mötte pappa på PrisXtra och vi "vecko-handlade", jag köpte lite godis också eftersom jag har varit så duktig den här veckan och inte ätit några sötsaker.

Nej, nu börjar Ugly Betty om fem minuter. Ska krypa upp i soffan med min godispåse och mitt honungsvatten!
Ha en superbra fredagkväll!
<3


Förkylning på G :(

Huvudet dunkar, halsen svider och värker, filten värmer runt axlarna....en förkylning på G om jag inte misstar mig helt. Jag vill inte bli sjuk. Jag får inte bli sjuk. I början av vårterminen så vill jag inte missa nåt i skolan, om man missar början av kursen så kan det bli svårt att hänga med sen och nästa veckan ska jag ju till Örebro och då MÅSTE jag vara frisk. Nog med klagomål från mig.

Det var roligt idag. Jag träffade Linda och Lisa vid fridhemsplan och vi åkte till il piatto. Sen hade vi samhällskunskap. Det var roligt, vi satt i grupper och diskuterade mänsliga rättigheter. Efter det var det en timme matte. Det var ett bra tag sen man räknade matte, så lite ringrostig var man,  men enkla tal (statistik) gjorde att Linda och jag snabbt räknade klart uppgifterna och fick extrauppgifter på högre nivå.

Till sist hade vi näringslära. Det var svårt, komplicerat men intressant och till slut tror jag poletten ramlade ner även hos mig. Men det var ingen bra kombination - sen eftermiddag och svår näringslära, men förhoppningsvis så blir det lättare framöver.

Nu ska jag bara ta det lugnt och slappa framför TV:n och hoppas på att må bättre imorgon, det är nämligen friluftsliv på idrotten imorgon (hoppas att det är lika fint väder som det var idag).


Blogg-design

Jag sitter och tittar runt på bloggar och inser snabbt att jag måste göra något åt min blogg-design. Tyvärr är jag inte så bra på sånt och undrar färför om det finns någon vänlig själ som kan hjälpa mig?

Nyduschad, sminkad och påklädd

Nu är jag klar för att gå till skolan....om ca en timme. Jag har duschat, sminkat mig och klätt på mig, men jag behöver inte gå förrän om en timme. Jag går alltid upp för tidigt, varför? Jag HATAR att stressa, och så är det skönt att bara sitta vid datorn och inte göra nåt speciellt.

Klockan ringde klockan nio och jag snoozade en gång = 4 minuter, sen gick jag upp. Jag kände mig inte trött, utan väldigt pigg. Jag gav katterna mat och sen mig själv. Jag åt ett kokt ägg och mackor (fullkorsbröd såklart;)). Sen satt jag vid datorn ett tag innan jag gick till duschen och gjorde mig klar.

Dagen ser ut så här:
- Gå till hallonbergen (tar ca 15 min), ta tunnelbanan
- Träffa Linda och Lisa vid fridhemsplan, köpa macka på il piatto
- Samhällskunskap
- Matte
- Näringslära

Det är inte mina favoritämnen men jag gillar alla tre, så det blir nog en ganska rolig dag.
Ha en rolig dag alla!

16 januari

Idag började vi halv elva fast vi hade eftermiddag, det började med datakunskap. Det var första lektionen i den kursen så vi fick en jättelätt uppgift som vi snabbt gjorde, sen kunde vi sitta i typ 20 minuter och inte göra någonting. Sen hade vi lunch i en timme. Jag, Linda, Lisa och Leticia åt på WKB. Jag åt falukorv, paella (eller nåt liknande) och wok. Det var gott och inte så onyttigt. Efter lunchen hade vi två timmar näringslära, det var kul, jag kommer nog äta mycket nyttigare efter att den kursen är klar:)  Efter det hade vi psykologi, vi pratade om Freud och så tog vi en pedagogisk promenad (i regnet!) men det var intressant att prata med läraren lite grann. Jag beklagar mig ännu en gång över vår "vinter", varför kan det inte se ut så här:
 

När jag kom hem lagade jag mat jag gjorde det HÄR receptet, det var ganska gott.

Nu ska jag bara slappa eftersom skolarbetet inte kommit igång så mycket än, vi har inga läxor i alla fall.

Ha en bra kväll!

Ska snart gå

Sitter här i min ensamhet framför datorn, ska snart gå till skolan. Vi har datorkunskap först, det är ett nytt ämne men vi hade den läraren förra terminen i ett annat ämne. Jag har precis ätit frukost, två hemmagjorda köttbullar, ett kokt ägg och röd paprika, *mums*!

Är det bara här det regnar? Jag blir så trött på det här pissvädret; det är mysigt om man är inne men inte om man ska åka till skolan - VAR ÄR VINTERN? Det är en fråga jag stället mig flera gånger varje dag. Är det inte snö kan det väl åtminstone vara sol och vindstilla, men nej då - jag måste stå ut med den här svenska vintern, jag blir så trööött!
Ha en bra dag i regnet!

:D

Idag var det en bra dag. Vi skulle ju träffa nya lärare och börja med nya ämnen och det gick så bra. Vi har fått så bra lärare och jag är så nöjd:) Vår samhällslärare är så snäll och vår psykologilärare är väldigt rolig. Vår nya coach som vi har i idrott, näringslära och natur och friluftsliv verkar snäll och lagom sträng.

Hoppas att morgondagen blir lika bra!

Vårterminen är här

Idag är första dagen i skolan på vårterminen, vi har nytt schema, läser nya kurser och får nya lärare. De ämnen vi har idag är: Samhällskunskap A, psykologi A, näringslära A och coachtid. Vi börjar halv ett, så jag ska träffa Linda och Lisa klockan tolv vid fridhemsplan och köpa macka på il piatto innan vi börjar.


Igår sydde jag ju gardiner, det var ganska jobbigt men de blev klara och det blev faktiskt snyggt, det blev ett helt annat rum - mycket mysigare!

Nu ska jag äta frukost, tjugo över elva går min buss så jag har ett tag på mig men det är skönt att inte behöva stressa.

Ha det gött
<3

Studiedag!!

Sååå skönt - för idag är det studiedag! Dagen började med att väckarklockan ringde klockan åtta (man ska inte spilla massa tid åt att sova på en ledig dag) och upp för att äta frukost. Pappa är också ledig idag så vi bestämde oss för att åka till IKEA. Vi droppade av mamma på hennes jobb och sen bar det av mot IKEA barkaby. Jag skulle köpa gardiner och en vit hylla till mitt rum men jag hittade inga gardiner och hyllan var slut (så typiskt, så nu måste vi dit på söndag igen!). Men det blev i alla fall några ramar till mitt rum som jag ska ha några foton i och lite annat till resten av lägenheten. På vägen hem stannade vi på en tygaffär och jag hittade ett tyg som jag ska sy gardiner av till mitt rum (vi får väl se hur det kommer gå, kanske låter jag mamma sy men jag ger det ett försök eller två åtminstone). När vi kom hem så åt jag risgrynsgröt och nu väntar jag på att mamma kommer hem så hon kan hjälpa mig med mitt syande.

Jag är så rastlös när jag inte har något att plugga men jag måste erkänna att det är lite (läs mycket) skönt:)

Gårdagen
Igår var vi på fin-middag och jag var typ värdinna och det var jag som stod för efterrätten. Allt gick bra (jag tappade i alla fall ingen tallrik när jag skulle servera) och alla verkade mätta och nöjda.


Jag skriver en liten rapport ikväll hur det gick med gardinerna.

Kvällen

Nu på kvällen så har jag sett en film på kanal 5 som heter Analysera mera (Analyze this), den var bra och väldigt rolig, så har du inte sett den så kan jag verkligen rekomendera den!

Jag har fått lite bilder från Kungens nya hem, han stormtrivs. Hans nya familj hade redan en ocicat (kastrerad hona) och hon har blivit som en nya mamma till honom, de sover tillsammans och han försöker snutta på henne, de är så söta! Han har också fått ett nytt namn, nu heter han Casper (vilket jag tycker jag är jättefint). och så har jag öppnat ett album med bilder från kattungarnas uppväxt: Albumet
Nu ska jag snart sova, måste upp och baka imorgon för vi ska på en middag och jag står för efterrätten och ska vara lite "värdinna" och servera osv.


Fem sekunder senare...

Fem sekunder efter att jag publicerat inlägget fick jag sån lust att lägga upp lite bilder, så här kommer lite bilder:
Först lite blom-bilder jag har tagit, jag älskar att fota blommor (de är ju stilla):


och lite katt-bilder:
 Först ut Kungen som flyttade härifrån i onsdags:

Sen Mirana som flyttade för ca en och en halv vecka sen:

Smilla som stannar hos oss:

Cassi som födde Kungen, Mirana och Smilla:

och till sist Junior, som snart ska lämna oss;(
 Här har han varit på utställning och vunnit fin-fina priser:)

Det var lite bilder från mig!

Fredag 11 januari 2008

Idag var en bra dag. Dagen började med engelska klockan nio, vi såg klart en film och slutade typ en halvtimme tidigare. Sen var det dags för svenska, vi utvärderade kursen lite och sen var det bokprat om "vittula-boken" (jag sa inte någonting), även svenskan slutade typ 30 minuter tidigare. Efter den otroligt ansträngande skoldagen ;) gick jag, Linda, Mikkan och Lisa till Miss goa, jag åt chicken tikka masala. Sen skulle jag åka hem men bestämde mig precis innan jag hoppade på tunnelbanan att åka till ikea och hitta lite grejer till mitt rum, så det gjorde jag. Det jag köpte var:
-En svart vas
-Två vita vaser
-Ett överkast
-En tavla
-Knoppar till ett skåp (handtag)

Sen lagade jag middag till familjen, pasta med kyckling i någon supergod sås:) Sen tittade jag på CSI och så har jag städat mitt rum, lite grann.

Ha en bra kväll alla som läser:) här hemma har vi en katt som löper - hon ser ut som en krokodil när hon går och låter som en motorsåg (eller nåt;))

Nu är det förresten bestämt, vår huskatt Junior ska flytta upp till norrland till min mormor eftersom han inte trivs som innekatt i vår nya lägenhet. Jag kommer sakna dig min älskling<3

Den 10:e januari

Idag började vi skolan halv tio, gick upp typ halv åtta så det blev lite sovmorgon i alla fall. Vi hade coachtid först, fick nya schemat och pratade lite om ingenting. Sen hade vi arbetsmiljö och säkerhet - den sista lektionen på den kursen. Vi gick igenom programmålen för vårt program och så blev jag och Lina framlottade till att vara representanter för vår klass i programrådet. Klockan ett var ett första möte för det här programrådet, som en liten introduktion - det var väl lite intressant. Vi skulle sluta det mötet fyra men det slutade halv tre, de hade väl inget mer att prata om. Vi fick lite fika.

Innan programrådsmötet så gick jag med Nathalie, Jennifer, Lina och Ida till nåt café som heter dubbelw. Jag åt en grillad panini, typ som grillad ciabatta - det var gott!

Nu har jag suttit och uppdaterat hemsidan lite eftersom de kattungar som skulle flytta nu har flyttat.
Ha en bra kväll! det ska i alla fall jag ha:)

Det blev inga gardiner idag

Jag åkte in till stan vid tio i elva till stan för att hitta gardiner men jag hittade inga i början och till slut tröttnade jag men jag fick stor lust att shoppa kläder så jag köpte lite kläder istället:)
Det här köpte jag:
-En plånbok
-En blårandig stickad tröja från JC
-En kjol från manhattan
-Fyra par strumpor, en par silvriga, ett par guldiga, ett par svarta och ett par svarta med röda hjärtan
-Block och stiftpennor till skolan
-En stickad t-shirt från H&M
- Ett par svarta strumpbyxor

Jag har säkert glömt nåt men då får jag helt enkelt återkomma:)

Sen kom Kungens nya familj och hämtade honom, det var sorgligt och nu har jag bara en bebbe kvar, hon ska stanna som tur är. Jag bakade kladdkaka också, det var gott:) Men jag har så dåligt samvete, jag MÅSTE verkligen börja äta nyttigare och motionera mer - om jag skriver det här så alla vet om det så kanske jag får mer press på mig och sätter igång. Så; från och med nu ska jag äta nyttigare och motionera mera!

En bra dag idag, tills...

...jag såg vårterminens schema - det suger!!! Vi har heldag en gång per vecka, och hittills har det varit måndagar, nu framöver kommer det vara fredagar. Gissa om jag är sur! Vi har också längre dagar och massa stödundervisning på andra halvan av dagen, jag hoppas verkligen inte alla måste gå på det för jag tänker inte få stödundervisning i matte (jag ligger faktiskt på MVG-nivå).

Men innan jag såg schemat så var dagen bra. På engelska tittate vi på film, på matten ritade jag och snackade lite och på svenskan fick vi lyssna på fyra dikter och skriva slutet på en kriminalhistoria. Även idag slutade vi tidigare, typ en halvtimme. Sen gick jag, Linda och Ewa till il piatto och köpte varsin macka. Efter det fixade jag pluskort på och tog en tur till kista galleria där jag köpte en svart top för 100:-

Imorgon ska jag ut på stan för att leta gardiner till mitt rum, för vi är lediga:) och på kvällen flyttar Kungen (andra kattungen, vi ska ju ha en kvar) :'(:'(:'( snyft 

Första skoldagen efter lovet

Idag började jag skolan igen efter ett skönt jullov. Det var en lugn och skön dag. På matten fick jag reda på att jag fick MVG på senaste matteprovet och jag ligger på MVG i betyg. Jag fick också veta att jag får MVG i slutbetyg i arbetsmiljö och säkerhet, men det var jag nästan säker på redan innan. Vi hade svenska också men vi fick sluta en timme tidigare (egentligen är lektionen två timmar). Då gick jag, Linda, Mikkan och Ewa till il piatto - jag tog en sallad med saffranspasta och räkor. Sen fick vi träffa vår nya coach Therese, hon verkar bra.

Efter skolan träffade jag mamma och vi åkte till veterinären med kattbebbarna, de skulle få sitt friskintyg, allt gick bra.

Jag har också fått bekräftelse från Nerikes Kattklubb att jag kom med på deras utställning, så den 25:e bär det av till örebro, den 26:e är det utställning för Smilla och den 27:e bär det iväg hemåt igen - en liten minitripp, ska bli kul, jag och mamma åker med Smilla.

Ha en bra kväll! Det ska jag ha i alla fall (har inget att plugga:))!

Jag vet aldrig vad jag ska ha för rubrik!

Nu är filmanalysen av filmen Detektor klar och inskickad till vår svenskalärare och jag är nästan klar med läsloggen. Boken blev utläst imorse (ah va segt slut det va men jag klarade det!) och nu ska jag bara finslipa lite på svaren på vissa frågor men det ska väl inte ta alltför lång tid, jag ska inte ägna hela kvällen åt att plugg i alla fall.

Idag har jag pluggat och så var vi en sväng på MIO men vi hittade inget, jag hade hoppats på att hitta några gardiner till mitt rum men det fanns typ ingenting:( så det får vara kalt i mitt rum ett tag till.

På måndag börjar jag skolan, känns lite jobbigt att behöva kliva upp typ sex men ganska roligt att få träffa alla igen och träffa vår nya coach:)

Glad:)

Måste bara berätta att jag fick MVG på min olycksfallshandbok i arbetsmiljö och säkerhet - jag har nog MVG säkrat i det ämnet nu och jag är såå glad:D
Klistrar in hennes kommentar:
Rubrik:Olyckfallshandbok
Nivå:Uppgiftsinlämningen ligger på en MVG-nivå
Text:Ett mycket genomtänkt arbete. Det är snyggt utfört innehåller många olyckfallsråd beskrivna på ett utmärkt sätt.

Jag kommer få fyra MVG på höstterminen av fyra betyg:D:D:D

Lite shopping

Igår var jag och Linda och shoppade i kista galleria. Det var inte så mycket rea som jag hade hoppats på men jag fick tag på några plagg:
Ett grått linne
En grå kofta med stjärnor på
Vita lurviga vantar (jag köper typ nya vantar hela tiden men de var ju så söta)
En grå tröja med svarta prickar
Sen köpte jag lite kattmat och en våg att väga kattungarna på, en har ju flyttat men de andra två vägde ca 1900g och 1500g - så det var väl ganska bra vikt, de blir 13 veckor på tisdag.

När vi kom hem från kista så hade de som ska köpa Kungen (en av kattungarna) kommit. De satt och lekte med honom på golvet och vi pratade lite grann - de är så trevliga!

På kvällen hyrde vi Ocean's Thirteen, den var väl sådär - ganska rörig och det var lite svårt att hänga med, men annars var den väl bra.

Idag blir det mer pluggande, ska skriva klart min filmanalys och svara på fler frågor från läsloggen (vi läser Populärmusik från Vittula på svenskan). Jag har nästan svarat på alla frågor men jag har några kapitel kvar. Klockan tre får vi gäster, några kompisar till mamma och pappa och deras två barn som är två och fyra, de är så söta:)
Ha en bra fredag!

Lat idag

Idag har jag typ inte gjort något speciellt, bara varit lat. Jag har suttit vid datorn lite grann, och så hyrde jag en film : Smekmånaden, den var ganska kul faktiskt. Sen lagade jag mat till familjen - köttfärsbiffar med fetaost i, klyftpotatis och gräddsås. Det blev rätt gott. Imorgon ska jag och Linda till Kista galleria och spana in lite rea-grejer:) sen kommer en blivande kattungeköpare och hälsar på.

Har typ inget mer att berätta, jag hoppas jag gör nåt mer spännande imorgon så jag har nåt att berätta.
Ha en bra kväll!

SNÖ!!!!

Gissa vad! DET SNÖAR!!!! Äntligen får vi lite vinter, jag hoppas verkligen den är här för att stanna och inte regnar bort om någon timme, det är så det brukar vara här i kära Sverige. Men nu ska jag bara njuta så länge det varar, men jag ska inte gå ut. Jag anser att snö avnjuts bäst inomhus, det räcker att se snön, jag vill helst inte känna den.

Igår var jag hos Tina (http://tinched.blogg.se/) på kvällen, vi åt thai-mat som hennes mamma hade lagat (mums!) och spelade kort med Tobbe och Mattias - det var superkul, asså va vi skrattade:) Vid tolv gick vi ut på deras balkong och kollade på alla raketer, man såg jättebra eftersom de bor på våning 5. Det höll på i minst en halvtimme och det var jättecoolt att se det så högt uppifrån.

Tidigare på dagen var jag bara lat, kollade lite på film osv. Min käre bror kom hem från en skidresa i Lofsdalen (stavning?), lite tomt har det faktiskt varit utan honom.

Men nu ska jag plugga vidare....

RSS 2.0