10 timmar jobb

Vad kan jag säga mer än att jag är helt slut!? Efter 10 timmar på Burger King så värker det i både fötter, rygg och huvud. Som tur var så stod jag större delen av dagen i köket vilket var tur eftersom man verkligen inte orkar med så mycket människor så länge. Det var sjukt mycket folk men det gjorde bara att tiden gick fortare. 

Imorgon börjar jag åtta så jag har som mål att vara i säng inom en kvart, jag är en bit på väg. Jag måste hinna läsa ett avsnitt i en bok som är läxa till imorgon, det tar nog inte så lång tid men jag måste sova i natt, jag har typ sovit 10 timmar sammanlagt de senaste 2 nätterna vilket är 6 timmar för lite om man ska vara noga.

Tänkte muntra upp detta dystra inlägg med bilder men som vanligt så funkar det inte eftersom blogg.se alltid krånglar när det gäller bilder. Förhoppningsvis kan det bli några morgonbilder imorgon istället.:)

Just det, gissa vad jag har gjort idag förutom att ha jobbat; jag har tvättat:) jag känner mig så duktig och än så länge tror jag inte att jag krympt nåt:)
Nu ska en tröööött Hanna gå och lägga sig. Måste berätta en annan sak imorgon som hände på jobbet idag, lite kul var det:)
God natt!


Jobb

God morgon!
Vi hade det väldigt trevligt och kul igår kväll. Jag gick dock och la mig lite sent, vet inte hur jag ska orka jobba 11-21.15 idag. Nu måste jag i alla fall äta frukost och sen ska jag till bussen. Just det. Jag glömde lämna igen filmerna igår så jag får säker betala förseningsavgift idag (om de inte är snälla som sist:)) 

Får skriva mer ikväll. 
Puss

Det går ganska så bra

Jag är typ klar med inlämningsuppgiften i Människan socialt och kulturellt nu, har bara en grej i Svenska B kvar att skriva - jag känner att jag har varit rätt effektiv idag, vilket är väldigt skönt. Nog om skolan. Om ett tag ska Linda och jag ut, det blir nog lunch på McDonald's, fast det blir en sallad, inga pommes frites för min del idag. Sen måste det städas lite här inför ikväll - några kompisar kommer över på middag (som hör och häpna: brorsan lagar). 

Nu ska jag göra mig klar. Ha en bra dag i solen!


En till bild från flygplansfönstret

Uppe tidigt

Det blev ganska så sent igår (typ halv tre kom vi i säng), ändå är jag upp tidigt. Jag har lite saker planerade idag och jag känner verkligen att jag vill bli klar med två inlämningsuppgifter, så jag är uppe med tuppen för att skriva (nästan:P) Linda sover fortfarande men det är nog bra för jag måste kunna koncentrera mig. När hon vaknar blir det en ordentlig frukost med typ ägg och bacon. 

Igår kväll såg vi två filmer: Heart break kid och Bring it on. Båda var bra, den senare tillhör en av mina favoritfilmer. En riktig tjejfilm. Till det blev det kladdkaka, vaniljglass och hallon. Efter filmerna satt vi ute på balkongen inlindade i våra täckan och bara snackade om allt och inget. 


Gårdagens roliga väder: Regn


Jag satt och väntade på bussen som inte går ofta


Vädret på kvällen blev dock finare: sol, fast kallt


På väg hem från stan för att ha en film-kväll. Inte ett snyggt smile men det bjuder jag på!

Nu ska jag fortsätta att plugga en stund innan det blir frukost!

Movietime!

Hello!
Är nu hemma från skolan och stan. Vi hade coachtid. psykologi och svenska - alla lektioner var rätt roliga faktiskt (förutom coachtiden som var jätteonödig). Men nu är det helg så jag ska inte prata mer om skolan förrän på söndag kväll tidigast (eller det blir nog plugg i helgen men jag ska inte prata så mycket om det).

Nu är Linda här hemma, hon ska sova över men det blir nog inte alltför mycket sömn:) Vi åt middag i Kungshallarna, det blev en pizza för mig. Nu har vi hyrt film och köpt kladdkaka så det blir en riktig nice kväll! 

Jag laddade in bilderna från lilla kameran förresten, det var även filmklipp där från Paris - riktigt skoj att kolla på. Men här är lite bilder från lilla kameran:

Från flygresan, ovanför molnen - tyckte det var lite coolt:)

Tyvärr så krånglar blogg.se med mig nu så det får bli fler bilder senare eller någon annan dag!
Kram


Fredag!

Veckorna flyger iväg, det är redan fredag och vi har gått en och en halv vecka i skolan - det här året kommer gå så fort. Som vanligt så har jag jättebråttom nu innan bussen går så jag får skriva mer senare. Men jag tänkte visa vad jag har på mig idag:
 

Ha en bra dag! 

Glömt bort

Hell's Kitchen är slut för ikväll, nästa vecka är det final och min favorit gick vidare - så det måste jag se.

Jag borde snart gå och lägga mig men jag har alltid så mycket att fixa på kvällen innan jag kan lägga mig och så kan det hända att jag vill se nåt mer på TV nu. Men jag börjar halv ett imorgon så jag har lite sovmorgon:)

Jag har helt glömt bort att lägga upp bilderna jag tog förut, sist jag skulle lägga upp dem så funkade det ju inte men jag håller tummarna nu, de passar ju bra också eftersom jag tränat idag:
 

Fler bilder kommer nån dag! TV-time!

Tar regnet aldrig slut?

Är det bara jag som tycker det eller regnar det hela tiden? Jag tycker det kommer skurar var och varannan dag - ibland är det mysigt men inte hela tiden. 

Men men - växterna mår väl bra (ush vad töntig jag lät där:P) Dagen började med ett hårt cirkelpass på SATS. vi hade idrott. Det var riktigt kul, jag älskar att vara helt slut efter att jag har tränat, jag hoppas på lite träningsvärk. Sen hade vi långlunch, då blev det Lilla Asien - buffé med orientalisk mat. Sen hade vi matte B och jag måste bara säga en sak - vi har så UNDERBARA lärare. Vi är så förtjusta i vår mattelärare, hela klassen. Idag sjöng han för oss, jag skrattade så jag grät:):) alla lärare är så personliga och vi älskar det! Sista lektionen var det evigt lång passet med Människan socialt och kulturellt. Vi jobbade typ med en examinationsuppgift hela lektionen. Skolan har köpt in bärbara datorer så vi kunde sitta i klassrummet och skriva, det var jättebekvämt.

Väl hemma så lagade jag hamburgare men klyftpotatis till middag. Det var helt ok.
Nu ska jag se klart Hell's Kitchen men jag skriver ett sista inlägg sen. Kram

Lååång lektion

Hej!
Har Människan socialt och kulturellt nu - en lektion som är två timmar och 40 min. Det känns som vi haft lektion hur länge som helst och ändå har vi en timme och tio minuter kvar!
Nu ska vi ha genomgång!

(God) morgon

Jag skulle göra vad som helst för att få sova nån timme till, men nu är jag uppe så jag ska ta mig iväg till idrotten som börjar kvart i nio. Vi ska vara på SATS och ha cirkelträning, det är rätt kul att träna "på riktigt" och inte bara springa runt och leka lekar på idrotten.

Igår kväll såg vi Alexander. Vi hyrde den på TV:n och insåg först när vi hade hyrt den att den var nästan tre timmar lång, inte det bästa filmvalet en kväll som igår, men den var rätt bra.

Som jag sa så är det idrott första lektionen, idag är enda dagen vi går heldag, så på eftermiddagen har vi matte B och Människan socialt och kulturellt. 

Nu måste jag käka klart!
Ha en bra dag!

Tröööött

Nu ska jag sova. Det blev alldeles för sent ikväll men kul var det.
God natt

Skola, shopping och träning

Hej!
Dagen har varit bra. Jag har inte så mycket tid att skriva nu för Tina och Stefan kommer snart hit för en oplanerad filmkväll - mysigt mysigt (jag tror vi ska se film iaf:)) 

Efter skolan idag åkte jag in till stan för att träffa brorsan. Det är så kul att gå i affärer med honom - han är så modemedveten nu. Jag hittade i alla fall en jättesnygg kappa på vila som jag tror jag ska köpa, den kostar 1200 kronor. 

Efter det så handlade vi mat och sen gick jag till gymmet. Jag körde bara kondition idag för vi ska köra styrka på idrotten imorgon, men det var riktigt skönt att springa idag! 

Till middag blev det Tacos med mycket tillbehör, mums! 

Okej, det blev ett väldigt osammanhängande inlägg men jag känner mig lite stressad. Jag skriver nog nåt sista inlägg sen. Puss

Idag har jag på mig det här


Onsdag

God morgon!
Idag var jag uppe redan vid halv nio eftersom jag alltid måste stressa innan jag åker till skolan så när jag skrivit det här ska jag hoppa in i duschen. Jag har hunnit ta lite bilder nu på morgonen (inga märkvärdiga) men jag tänkte väl visa några. 

De ämnen jag har idag är Engelska B och Människan socialt och kulturellt. Engelska-lektionen är inte så lång men den andra lektionen är en evighet, jag hoppas vi gör nåt kul för annars kommer jag somna tror jag!

Måste först bara visa en typisk sovstil för lilla Don Carlos, den bilden tog jag för några dagar sen, men han brukar alltid lägga sig på tangentbordet för att få uppmärksamhet. Fast för tillfället ligger han i mitt knä och spinner:)



Såklart går det inte att ladda upp mer bilder nu, det är nåt fel, så det får bli fler bilder ikväll om det fungerar då.
Ha en bra (skol-)dag!
Puss

Det fick bli ett till sista inlägg

Ja, som ni märker har jag lite svårt att hålla mig borta från min blogg så det fick bli ett inlägg till. Jag lovar att jag glömt imorgon att jag skrivit detta inlägg nu så ni kommer säkert höra det här igen men jag tänkte göra en liten att-göra-lista till imorgon.
 
- Skolan 12:30-15:55 (två lektioner)
- Kort tur i Kista galleria för att utnyttja rabattkuponger jag fått som går ut imorgon (på H&M), jag behöver ändå lite höstkläder
- Gymma
- Köpa mat
- Laga mat

Jag vet inte hur jag ska hinna med allt efter skolan, det lär väl bli middag typ klockan åtta-halv nio. Annars får jag skippa besöket i Kista, men det ska bara bli ett kort besök på H&M, jag har sett lite snyggt stickat som jag vill ha och ett par jättesnygga pumps (som jag egentligen inte behöver).

Nu däremot ska jag sova, ska gå upp lite tidigare imorgon - har lite grejer jag vill fota. Har ni tur så kommer det kanske upp lite bilder här i bloggen också:)
God natt....igen:)

Pusspuss

Päronen borta

Nu är det föräldrafritt här hemma, fast vår farbror bor här men annars så... De åkte väldigt tidigt imorse men det kan bli rätt kul utan dem, kan vara rätt skönt att få stå liiite på egna ben.

Skoldagen har varit bra. Vi hade Vård-och omsorgsarbete, Svenska B och Psykologi B. Svenskan var väl sådär men det andra var riktigt kul. Jag börjar komma in i skolarbetet nu och det känns som om man inte haft nåt sommarlov över huvud taget (tragiskt, jag vet). Nu ska jag ta nåt att äta, har nog ingen läxa att göra nu vilket är väldigt skönt. Jag har som mål att göra alla läxor direkt när vi får dem (förutom på fredag-kvällar) eftersom det lätt kan bli för mycket sista dagen annars - ett bra skoltips från mig så slipper du stressa ihjäl i slutet av veckan, i slutet av terminen osv. Gör allting direkt, vänta inte! Det känns inte som om man har lika mycket läxor heller om man sprider ut dem.

Nu måste jag ge katterna mat och sen blir det mat för mig också, jag älskar kvällsmat:)
Jag tror inte jag skriver mer idag, har inte så mycket mer att delge er:P så god natt och sov gott!
Puss

Tisdag

God morgon på er!

Jag gillar att börja halv ett, lite sovmorgon får man och så kan man sitta och äta frukost hur länge som helst framför datorn (jag brukar plugga på eftermiddagarna/kvällarna så jag slipper göra det på morgonen). En nackdel är ju att man måste sluta fem men varannan vecka kan det vara skönt med sovmorgon! och då är det värt det. Så jag gillar verkligen JENSEN's system.

I alla fall. Jag har hunnit med att äta frukost och om en timme ungefär ska jag åka till skolan för att käka lunch, som jag berättade igår. Jag har lite grejer att fixa, bland annat tvätta mig, sminka mig och bädda sängen, så jag måste sätta igång snart. 

Eller jag ska nog sätta igång nu. Dels för att jag inte vill stressa ihjäl mig de sista tio minutrarna som jag alltid måste och dels för att jag inte har något mer att berätta.
Ha en bra dag! Jag skriver mer ikväll när jag kommer hem!
Puss


PS, Jag försökte hitta en bild som jag inte visat förut men jag tror jag visat de flesta eller så kommer jag bara inte ihåg, så det får bli denna tråkiga bild. Det är elden under Triumfbågen som alltid brinner - jag vet inte vad den symboliserar. 

Mycket att fixa på kvällen

Nu ska jag försöka ta mig i säng, eller det är lika bra att börja göra sig i ordning nu för det brukar ta ett bra tag innan sminket är borttaget, katterna fått mat, väskan är packad, kläderna inför imorgon är valda, kattlådan är rensad, pyjamasen är på, osv osv. Jag tänkte se på Jordan rättsläkare nu men jag har redan sett det avsnittet så jag struntar i det. 

Imorgon har vi tre lektioner: Vård -och omsorgsarbete, Svenska B och Psykologi B. Rätt roliga lektioner faktiskt. Innan skolan börjar ska jag träffa Lina och Lisa för att äta lunch. Idag skulle jag äta lunch hemma men jag slarvade lite med det så det är väl bra att äta vid skolan så man verkligen får i sig nåt + att det är god mat och alltid trevligt att sitta och snacka med tjejerna.

Imorgon åker även mina föräldrar till Österrike, så det blir en ff-vecka...trodde vi. Nu ska tydligen vår farbror komma ner och hjälpa min farmor att flytta så helt ff blir det tyvärr inte men han är sjysst och kommer nog inte vara hemma hela dagarna precis. 

Men nu ska jag sova! Men innan jag avslutar detta inlägg måste jag bara lägga upp två bilder till från Louis Vuitton i Paris:


En sevärdhet i sig:)

God natt, sov gott!

Lättnad

Jag känner mig väldigt lättad nu när jag ringt jobbet och så. Jag vet inte vad det är men jag HATAR att ringa jobbet, att prata i telefon över huvud taget är något jag har väldigt svårt för ibland - i alla fall om det är jag som ska ringa upp. Men nu är det gjort, jag sa när jag kan jobba nästa vecka och jag fick veta att jag jobbar på söndag, 11:00-21:15, ett långt pass men det är kul i slutet av månaden om man jobbat lite. Jag fick förresten lönen idag och den är ju alltid välkommen:)

Jag har även fixat en bild på en som är en hjälte för mig: mormor. Jag orkar inte förklara varför men jag tycker hon är en hjälte.

Nu har jag bara en liten grej kvar att fixa och sen vid nio blir det CSI NY. Måste skynda mig om jag ska hinna nu.

Skriver mer senare!

Solig dag

Hej!

Dagen har varit bra. Vi hade engelska första lektionen och jag är så glad att vi har David i Engelska B, som vi hade i Engelska A - han är helt klart en av de bästa lärarna. Andra lektionen var Vård-och omsorgsarbete, det kommer nu bli ett av mina favoritämnen - det verkar jättekul. Sista lektionen var matte B. Läraren är rolig men lite "flummig" och verkar inte ha så bra ordning och koll. Vi får se hur det går, snäll är han i alla fall.

Efter skolan, som slutade fem, så åkte jag direkt till gymmet, så det blev väl en timme där. Jag bokade även en ny tid med instruktion av en PT så jag ska få ett eget träningsprogram utformat för mig, det är jättebra för det ingår i gymkortet så jag behöver inte betala för det!

Nu sitter jag och kollar på "Du är vad du äter", av någon anledning blir jag så sötsugen när jag ser det:) det borde vara tvärtom egentligen.

Jag måste plugga det sista inför imorgon och sedan ringa jobbet. Sen blir det väl TV resten av kvällen.
Puss

Måndag

God morgon!
Jag ska snart ta mig till bussen men tänkte skriva lite här först.

Jag börjar halv ett idag och har därför haft en lugn och skön morgon. Jag har mest suttit vid datorn och så har jag duschat. Idag har vi individuellt val: Engelska B, Vård -och omsorgsarbete och Matte B. Jag har träffat alla lärare så jag vet vilka de är och så.

Efter skolan tänkte jag åka och träna på Nautilus, jag orkar inte träna innan, för då måste jag stressa så.
Ha en bra dag!
Puss

En till ros-bild




Fantastic four

Sitter här och kollar på Fantastic four på kanal tre. Jag har inte sett den förut så det är alltid kul med nya filmer! Efter det så blir det sängen direkt. Jag börjar visserligen halv ett imorgon men jag vill inte vända på dygnet för mycket.

Puss

Lilla gubben

Tog precis några bilder på lilla gubben som jag bara måste få visa upp, han ser så cool och söt ut:)





Vi fick även blommor av våra lunch-gäster idag, rosor; jag älskar rosor!


För tillfället har jag en jättemysig katt i knät - så gosigt! I love him!<3

Nehe

Hej!
Jag trodde jag hade skrivit nåt här idag men tydligen inte. Idag skulle jag ju ha jobbat men vi skulle ha gäster på lunch så jag lyckades få någon att ta mitt pass. Efter lunchen har jag pluggat - första plugget efter sommarlovet. Det känns rätt ok men jag kan ju inte påstå att jag skulle sörja nåt om jag slapp det. 

Nu ska jag bara läsa de dagliga bloggarna, plugga lite, ta lite att äta och ikväll blir det bara TV. Kanske Fantastic four som går på TV ikväll, jag har inte sett den tidigare.
Puss på er!

Nice

Hej!
Kvällen har varit väldigt trevlig. Den blev inte superlång eftersom det är så kallt på kvällen nuförtiden - vi var i Rålis och grillade. Jag träffade många jag inte träffat förut, vilket var kul. Det var också massor av ettor som typ hade "klassfest" i närheten av oss och det var några tjejer som kom och snackade med oss hela tiden. "Hej, vad heter ni? Vilken skola går ni på? Hur gamla är ni?" osv osv. Ganska så underhållande faktiskt...haha:)

Jag ska väl snart gå och lägga mig, men jag måste spana in om det är nåt kul på TV, OS slutar ju snart så man måste ju passa på. Eller så finns det nåt annat skoj att kolla på. God natt och sov gott! Puss


Brorsan och jag i Paris:) 

Solsken

God morgon!

Idag känns det faktiskt som sommar igen, det är så varmt och skönt i solen, jag hoppas det håller i sig. För övrigt så är jag väldigt glad idag - det kanske vädret har viss inverkan på eftersom man mår så mycket bättre när solen lyser.

Jag har träffat Tina idag och ikväll är det grillning som står på schemat - skoj skoj! Ska väl även få de första läxorna gjorda, men det fixar jag imogon. Vi ska bland annat komma på någon som är en hjälte för oss och ta med en bild på honom/henne, jag funderar fortfarande på vem som är en verklig hjälte för mig. Jag har en möjlig kandidat men jag måste ha en bra motivering, men jag ska fundera lite mer. Men nu kom jag på en kandidat till. Det här blir svårt... Nog pratat om skolan, det pratar man så mycket om på vardagarna så helgen måste få vara lite fri från det.

Nu ska jag njuta av solen och en mumsig fläskarré som pappa håller på att tillaga!

Puss & Kram

Bio och efterrätter

Eftermiddagen/kvällen har varit väldigt trevlig. Vi träffade Linnea och Anna och gick då till Kungshallarna och käkade - det blev Taco bar för min del. (och några hekto godis till filmen en stund senare). För Linda och mig blev det filmen "Jiddra inte med Zohan" - det var den sämsta filmen på länge, bättre kan du Adam Sandler. Verkligen en b-film. Den hade vissa roliga inslag men det var inte gott om dem. Nej, den filmen kan jag inte rekommendera!

Jag har precis laddat in fler bilder från Paris-resan på min bilddagbok, det kommer nog lite bilder här också men vill du se dem kan du göra det här: http://chispas.bilddagboken.se

Några bilder som jag dock inte laddat upp där än är efterrätter vi åt i Paris, några av dem:) Parisare är verkligen experter på choklad och vi åt många chokladiga efterrätter som man bara inte vill missa, här är några:


En riktig mumsig chokladkaka med crisp


En kladdigare chokladkaka får man leta efter


Inte så mycket choklad men god:)

Och så till de godaste desserterna i hela Paris, från chokladbutiken jag nämnt tidigare:



Jag säger bara en sak: Mums!

Det var dagens bilder!
Puss på er!

Skola, träning och kompisar

Hej!
Jag hann aldrig med ett inlägg i morse, ville inte riskera att missa bussen igen. Det gick inte så bra att lägga sig i tid igår kväll - kvart i elva hann klockan bli innan jag låg i sängen, vilket resulterade i att jag gäspade hela dagen idag. Första lektionen var Svenska B, läraren verkade helt ok. Kanske en aningen stel men snäll. Andra lektionen var Psykologi B och även den läraren verkade bra. Det var ganska mycket hårdkörning på en gång men det är skönt att komma igång. Dock stör jag mig fortfarande lika mycket på att jag måste sitta längst bak i klassrummet, kanske jag klagar jag hos vår coach - för jag står inte ut. Men ett tag till ska jag härda ut.

Mental träning stod sist på schemat men sen kom den goda nyheten att den lektionen var inställd och tur var väl det eftersom jag helt ärligt är rädd för den läraren. 

Efter skoldagens slut kollade vi var vi ska ha vårt individuella val (Engelska B) på måndag och vilken lärare vi ska ha - och jag är så lycklig för vi får samma lärare som vi hade i Engelska A - och han var bäst!

Vi käkade på Två drakar även idag, det var rätt god mat - jag åt fisk. Det kändes på träningen sen att jag ätit ordentligt för det gick väldigt lätt på gymmet. Jag hade massor med energi! 

Nu är Linda här, men vi ska snart åka in till stan för att träffa Linnea och Anna för att käka middag och sen kanske det blir bio, vi får se. Bussen går om ca 35 minuter så jag måste göra mig klar, tvätta mig lite efter allt svettandes på gymmet. Ha en bra fredags-kväll!

Två söta bilder på Cassi och Smilla


Och såklart på vår nya bebis<3

Nu ska jag snart sova...

....eller jag ska försöka lägga mig i tid. Jag sa att jag skulle lägga mig tio men jag måste ta bort sminket först, packa väskan och ge katterna mat. men sen... Det lär väl ta en halvtimme, kanske tjugo minuter om jag sätter fart nu. Så god natt! Imorgon börjar jag åtta igen och jag ska inte missa bussen, efter skolan blir det träning på Nautilus - det var ett bra tag sen men nu är jag frisk och kan träna igen:) Om jag hinner ska jag slänga iväg ett inlägg på morgonen men jag ska som sagt inte riskera att missa bussen!

Puss och god natt!

Skoldag två

Denna dag började inte så bra: jag missade bussen. Det är typ det värsta som kan hända, speciellt när man ska träffa nya lärare, man vill ju inte att de ska tro att man en är sån som alltid kommer sent. Men det gick bra ändå, pappa har ju semester så han var så snäll och skjutsade mig till tunnelbanan så jag kom med samma tunnelbana som jag planerat att ta. 
Vi hade matte B som första lektion, det gick bra och läraren verkar väldigt skön. Sjysst också vi fick 15 minuter rast mitt i lektionen och så fick vi sluta 20 minuter tidigare. Men idag gick vi bara igenom sånt vi lärt oss i nian och matte A så det var inget svårt, det går nog bra sen också, jag hoppas inte jag får problem med matten eftersom jag tycker det är roligt. Andra och sista lektionen var på typ två och en halv timme och det var Människan socialt och kulturellt. Det kommer nog bli intressant att läsa den kursen men den verkade lite "flummig" eller "djup", jag förstod inte till 100 % vad den gick ut på men man kommer väl in i det. Den läraren verkade också väldigt bra och tur är väl det eftersom vi ska träffa henne väldigt mycket framöver. 
Vi fick också veta att vi ska ha tre veckor APU (praktik) denna termin och fyra nästa termin - tvåan kommer gå så fort med all praktik och lov. Sen är det bara ett år kvar! 
Tänkte förresten lägga upp lite fler bilder från Paris, dag 2, del 2:

Champs Elysées

Champs Elysées

Triumfbågen

Triumfbågen - den stod i mitten av en rondell så man var tvungen att gå under marken för att komma dit. Måste vara en av de coolaste rondellerna:)

Utsikten från Triumfbågen, typ 300 trappsteg senare

Utsikten

Många trappsteg ner var det...
Nu blir det nog lite OS:):)

Torsdag

God morgon!

Det känns i kroppen att man inte är van vid att gå upp klockan 06:00, eller kvart över som idag. När klockan ringer så märker man att "jag har sovit för lite". Ikväll ska jag verkligen försöka komma i säng senast tio, jag får inte fastna vid nåt TV-program. Men det är svårt att komma i säng så "tidigt" eftersom jag var uppe till typ halv ett minst de flesta kvällar under sommaren och varannan vecka så går vi ju eftermiddag så det är svårt att ställa om - då kan man ju vara uppe längre och sova längre, men jag ska försöka bryta den vanan (eller ovanan). 

Ush vad jag babblar mycket nuförtiden. Om en kvart går min buss så det är dags att göra sig i ordning, slänga i sig den sista filen och sedan borsta tänderna.

Ha en bra!

En bild på hur Don Carlos sov i mitt knä igår kväll - han är en så mysig spinnmaskin! 

God natt

Nu ska jag gå och lägga mig. Såklart fastnade jag vid Project Runway som slutade tio och sen var jag tvungen att plocka upp i mitt rum eftersom städerskan kommer imorgon förmiddag. Nu måste jag sova, ska packa väskan och kanske lägga fram vad jag ska ha på mig imogon. För sent som vanligt men det kan inte hjälpas. Imorgon är det Matte B och sedan Människan kulturellt och socialt - klart intressant men nervöst med nya lärare. Man måste visa sig så duktig i början. Men det ska jag väl klara av. 

Nog med struntprat!

Puss och god natt<3

Onsdag i Paris

Här är fler bilder från Paris-resan, dag 2 (del 1 - jag tog typ flest bilder denna dag eftersom det var då vi var vid Triumfbågen):


Godaste baugetten till frukost!


Vi var inne i stan och kollade i de dyra varuhusen, var även förbi Les Halles där jag köpte två stickade tröjor till hösten


Glada turister!


Brorsan när vi väntade på middagen


Jag har såklart minst bilder på mig eftersom jag för det mesta är fotografen (som vanligt) men här tog faktiskt mamma en på mig när vi väntade på middagen, något sliten efter en dag på stan


I väntan på mat


Och så ett måste: de tråkiga bilderna på byggnader:P nej, sååå många ska det väl inte bli:)


På väg till Champs Elysées


På väg till Champs Elysées - ser lite höstigt ut tycker jag (deprimerande:()

Fler bilder från Champs Elysées och Triumfbågen kommer senare!

Bättre sent än aldrig

Nu tänkte jag leka rese-blogg lite grann och ÄNTLIGEN berätta om min (vår) Paris-resa. 

Jag vill börja med att säga att vi hade en underbar resa och Paris är en häftig stad. Jag vill nog inte påstå att jag vill bo där (lite för stor och ingen kan engelska) men otroligt god mat och mycket häftiga byggnader samt Champs Elysées som är den coolaste gatan på vår planet. I´m i lööve!! 

Här är dock lite rese-tips från mig om du ska åka till Paris:

- Ta med bekväma skor, det är en stor stad och jag garanterar att du kommer att gå mycket
- Planera dagarna, Paris är stort och om du planerar dåligt så kommer halva dagarna gå åt att förflytta dig
- Kolla vad läsk/vin/sprit kostar på restauranger innan du beställer in - en läsk kan kosta 60 kronor och en öl kan gå på 90
- Undvik restaurangen La Source vid metro-stationen Convention - vi hade inte en god och smaklig middag där!
- Ta en tur förbi stans bästa chokladbutik: Christian Constant och avnjut det du köpt i den vackra Luxembourg-parken alldeles i närheten
- Ska du shoppa? Åk till Les Halles, billigt och prisvärt. Varuhusen mitt i stan är svindyra!
- Köp en bra reseguide - det finns många bra tips där!
- Åk till de största turistattraktionerna en stund innan de öppnar för att slippa de värsta köerna. Är det en mulen och grå morgon kan det dock vara värt att köa en längre stund
- McDonald´s har väldigt goda och billiga desserter - mer att välja på där än i Sverige
- Du får inte missa att smaka franska baugetter! En croissant är inte heller helt fel
- Var inte för ivirig och tro att du ska orka gå i stan en hel vecka, 3-4 dagar räcker gott och väl, både för orken och plånboken
- Unna dig en och annan brownie - godare får du leta efter, och lugn; jag kan garantera att du kommer motionera bort dem i en så stor stad som Paris är

Ja, det var lite tips från mig. Hoppas du kan ha nytta av dem någon gång för Paris är helt klart värt ett besök eller två:)

Och till slut, lite bilder: Från första kvällen:


Att vi var turister var det ingen tvekan om


Tobbe var så lycklig över att gå på Paris gator


På promenad...genom stan...tralalalalalalala....


Eiffeltornet, en av världens vackraste och coolaste byggnader


Jag, på väg till Eiffeltornet


En annan vinkel

Det var del 1 av bilderna från Paris, jag gissar att del 2 kommer om en stund, nu när jag ändå är igång

Nu har det börjat igen

Första skoldagen gick väldigt bra. Som jag misstänkte så hade jag absolut ingenting att oroa mig för. Vi började klockan nio och slutade klockan elva - vilket var väldigt skönt. Vi slapp alla lekar som vi gjorde förra året, det var bara info i klassrummet. Efter att vi slutat åt vi indisk(?) mat på Miss Goa - jag har saknat deras mat lite grann faktiskt - vi satt väl och pratade lite mer än en timme innan våra vägar skiljdes åt. Jag åkte direkt till Kista galleria för att fixa lite krångel på jobbet (som vanligt) och sen råkade jag se att det var slutrea på Salt så det blev ett par jeans och en tunika där också, samt ett block till matten.

Nu sitter jag faktiskt och laddar in alla bilder från Paris till datorn(!), men det är väldigt många, och sen ska jag kolla igenom alla och redigera lite smått. Det blir inte så mycket redigering eftersom det är så många, men sen borde jag väl få upp lite bilder här i omgångar. Bättre sent än aldrig som man säger. Men först ska jag läsa mina favvo-bloggar och se om de skrivit nåt nytt roligt.

Puss på er!

Första skoldagen

God morgon!
Idag är första skoldagen. Lite nervös är jag, vet inte varför eftersom jag inte har någon anledning att vara det. Jag vet att tvåan kommer gå bra och jag vet att jag har världens bästa klass...men ändå.... Det är väl just för att det är första skoldagen - det är alltid lite nervöst. Nya lärare bland annat. 

Jag ska åka hemifrån om ca tio minuter så jag kan inte skriva mer nu.

Puss och lycka till alla andra som har första skoldagen idag!

OS-nörd

Jag har verkligen insett vilken OS-nörd jag är. Jag sitter klistrad framför TV:n stora delar av dagen - det är så kul! Speciellt friidrott och gymnastik. Friidrott är väldigt varierande och hyffsat många svenskar är med och tävlar om medaljer. Gymnastik är så vackert och jag blir lika farscinerad varje gång att det är möjligt att använda sin kropp som de gör. Simhopp är rätt vackert också faktiskt.

Tyvärr gör OS att jag kommer i säng för sent men det är inte så många dagar kvar så jag tror jag överlever. Elva är rätt tidigt för att vara jag. För nu ska jag sova - så jag är pigg och glad imorgon, klockan nio ska vi vara i skolan. Jag fick inget brev från skolan vilket är väldigt konstigt men Linda visste när vi började så det är inga problem.

Puss

Paus igår

Hej!
Det blev en blogg-paus igår. Jag hade inte så mycket att skriva och ingen större lust men idag får det väl bli ett och annat inlägg. Igår var jag ju hos homeopaten - det gick väldigt bra. Hon sa att jag är mycket friskare än sist´jag var där och hon var överlycklig att jag har köpt gym-kort och tränar. Jag tänkte nog ta mig iväg till gymmet den här veckan nu när jag börjar bli frisk.

Jobbet gick också bra. Det var rätt mycket folk och jag kände mig lite ringrostig men arbetsledaren sa att jag gjorde bra ifrån mig och han var nöjd. Tyvärr fick jag veta att en person ska sluta där vilket är väldigt synd eftersom hon är så snäll och rolig - men jag förstår varför hon byter. Hon skulle få¨5000 mer i lön efter skatt samt en fast månadslön.

Min nya lilla bebis har fortfarande inte fått ett bestämt namn men jag är mer och mer förtjust i honom ju fler dagar som går. Han spinner och vill ligga i knät hela tiden - en mysigare katt får man leta efter! Det går även bättre med Smilla och Cassi. Han och Smilla springer runt och leker och jagar varandra, de är så söta. Smilla har nästan slutat att fräsa också.

Idag blir en ganska lugn dag. Lite ångest har jag över att det är sista sommarlovsdagen men det ska bli kul att träffa tjejerna igen. Jag har dock ingen aning om när vi börjar imorgon. Det stod på JENSEN online att alla skulle få ett brev hem men jag har inte fått nåt än, kanske kommer det idag annars får jag väl sms:a nån och hoppas hon vet mer än mig.

Nu ska jag fortsätta kolla på OS en stund - jag känner mig som värsta nörden. Haha....

Puss

För tillfället...

...så har jag världens sötaste katt i knät - och han spinner! Finns det något mysigare än en spinnande katt i knät? Jag har verkligen längtat efter detta.

Sorry för få och tråååkiga inlägg idag. Jag har bara inte haft lust att kolla igenom 400 bilder och på eftermiddagen har jag haft fullt upp med Don Carlos (jag tror förresten han ska få namnet Charlie av mig). Nu ska jag kolla en stund till på OS (jag är fast vid det) och sedan ska jag och Don Carlos gå och lägga oss. Imorgon ska jag försöka få någon bild på honom, måste även maila lite bilder till hans uppfödare som jag vet saknar honom enormt mycket. Jag är verkligen lyckligt lottade just nu:):):)

Puss och god natt på er! 

PS. Jag ska försöka vara lite roligare imorgon!

Så underbar

Han är så underbar min lilla bebis! Han har busat konstant sen han kom men nu tar han en tupplur tätt intill mamma. Smilla och Cassi har börjat lugna ner sig lite och han är så cool. Jag har haft en lugn kväll och den ska bli fortsatt lugn. Imorgon ska jag till homeopaten igen, men jag ser inte fram emot det för jag har slarvat med pillrena. Vid fem börjar jag jobba. Det blir förhoppningsvis lite bilder sen, jag är bara så lat. Jag har inte så mycket att berätta heller (förutom om Paris men det blir ett långt inlägg så det skriver jag när jag känner för det).

Puss

Nu är han här

Nu är min lille Don Carlos här! Jag vet inte riktigt vad han ska heta, Don Carlos är bara hans "fin-namn". Han är så busig och så mysig, han spann högt i bilen hem och han beter sig som han bott här hela sitt liv - han är inte det minsta rädd. För tillfället så leker han på golvet och jag ska fortsätta leka med honom, ska väl ta några bilder också. När han mött Cassi och Smilla ska jag fixa med bilderna från Paris också.

För övrigt så har det varit en lugn dag men nu ska jag ägna min tid åt Don Carlos.

Back from Paris

Då var man hemma från Paris. Jag har haft några underbara dagar där nere och tiden gick lite för fort. Å andra sidan tror jag inte att jag hade orkat fler dagar i den enorma staden som Paris är - fredagen gick i stort sett ut på att vila, vila och åter vila. Vi letade upp mysiga parker och åt gott - man orkade inte mer efter ett par intesiva dagar i storstadsmullret. Jag tog många foton, närmare 400, men jag har inte laddat in dem än - det blir nog inte förrän imorgon för ikväll ska jag iväg och kolla på midnattsloppet - jag känner flera som ska springa, själv ska jag bara stå på sidan och hejja på p g a för lite ork efter resan och för dålig kondition (mest av det sistnämnda). Men imorgon blir det garanterat bilder - både från resan men även på min lilla bebis som vi ska hämta imorgon! Åh vad jag längtar!

Jag ska även skriva ner lite tips om man ska åka till Paris samt bu och bä från vår resa - men det mesta var super måste jag säga!

Jag borde väl egentligen packa upp lite nu men det lutar åt Internet och TV en stund eftersom man varit utan det nu sen i tisdags morgon (måndags kväll).

Puss!!!


Om en kvart bär det av

Om en kvart drar vi mot flygplatsen och Paris! Jag hinner tyvärr inte skriva mer nu för jag har lite bråttom men vi hörs när jag kommer tillbaka på lördag! Då lovar jag att det kommer bilder!

Pusspusspuss

God natt

Nu ska jag gå och lägga mig eftersom VI ÅKER TILL PARIS IMORGON! Planet går inte så tidigt men eftersom vi ska ända till Skavsta flygplats måste vi åka redan åtta vilket betyder att jag måste upp runt sju-tiden. Inte så trevligt på ett sommarlov men helt klart värt det när man ser Eiffeltornet för första gången:):)

Jag skickar nog iväg ett snabbt inlägg imorgon innan vi åker men jag tror inte jag kommer ha möjlighet att skriva nåt i Paris, eftersom vi är där så få dagar så vill man inte slösa bort dagen med att sitta framför datorn.

Puss och god natt (jag hoppas jag kan sova lite i natt men det ska bli så kul det här så jag lär ha lite svårt att sova)

Dagens första inlägg

Det har inte blivit många inlägg idag heller. Jag har haft fullt upp hela dagen. Vi har haft så mycket att fixa eftersom vi åker till Paris imorgon - det ska bli så kul! Pappa och jag har varit i Kista galleria, här i Sumpan och i Barkaby för att hitta lite nödvändiga saker inför resan. Vi har bland annat köpt nya resväskor; jag har fått en röd:) den är jättefin!

Nu sitter jag och kollar på du är vad du äter - man blir så peppad när man ser det och all nyttig mat ser riktigt god ut. Det är så hemskt att se hur mycket och hur onyttigt människor kan äta.

Vi har även köpt lightmat till Cassi så nu går hon på diet för att gå ner ca två kilo som hon gått upp sen kastreringen - hon tycker om maten men inte att hon ska äta så lite av allt. Men vi ska nog banta ner henne ska ni se.

Tina var här en stund, hon ska nämligen bo i vår lägenhet när vi är borta - så vi gick igenom allt om mat till katterna och övrigt som är bra att veta.

Nu börjar programmet igen!
Puss

Dåligt med uppdateringar

Det är ganska dåligt med uppdateringar nuförtiden - sorry för det! Det beror dels på tidsbrist men också på grund av dåligt med inspiration, jag har inget att skriva helt enkelt. Vi har precis sett klart filmen Analyze that. Jag är verkligen ett filmfreak - jag älskar film! Den här filmen var jätterolig, den kan jag verkligen rekommendera. 


Nu tror jag att jag ska se en film till - jag vet: jag är värsta filmnörden! men om någon vecka så är sommarlovet slut så man måste ju ta vara på de sista kvällarna som man kan vara uppe till halv ett och se på film (visserligen är jag usel på att lägga mig i tid någonsin men man ska ju alltid försöka när det är skola, även om dessa försök ständigt misslyckas.)

Nu har jag bestämt mig: det blir en film till. Kanske en riktig tjejfilm, hmm... Mean Girls är ganska lockande. Eller Grease 2...På TV är det i alla fall inget att se.
Puss

Jag trivs på jobbet

För någon månad sen skrev jag om hur mycket jag ville sluta på Burger King - men nu trivs jag faktiskt! Det är nog för att jag får variera arbetet mer. Idag fick jag stå i köket hela dagen vilket var jättekul. Det blir ju inte så ofta jag står där nuförtiden men när jag väl får stå där är det verkligen kul. Jag blir så glad att arbetsledaren Jenan tror så mycket på mig också - han sa att jag kan bli bäst i köket om jag fortsätter som nu:):) 

Nu ska vi fortsätta kolla på Analyze that! - Den är rätt kul:)

Söndag - jobb om en timme

God morgon!

Vi hade en riktigt trevlig kväll igår med god mat och många skratt. Jag tänkte skriva ett inlägg igår men min dator var så seg och hängde sig så jag orkade inte.

Denna morgon har spenderats, hör och häpna: Framför TV:n! Det är ju OS och vi satt klistrade framför cykling. Det brukar vara väldigt trist men det blev väldigt spännande och det var en svenska som knep silver-medaljen! (Damernas cykling var det vi kollade på). Om en timme så börjar jag jobba och så ska jag jobba fram till 18, så det blir ett ganska kort pass idag (bara 5 timmar) men det är rätt skönt att slippa stänga på en söndagkväll - man vill ju hinna hem till söndagsfilmen: Analyze that.

Om jag har tur kanske jag får stå lite i köket idag, eftersom det är helg tänkte jag - det beror på vilken arbetsledare som jobbar.

Om tio minuter går min buss som jag ska ta så jag måste fixa det sista innan jag rusar. Ha en bra dag så hörs vi ikväll!
Puss

Nell

Igår tittade vi som sagt på en film som hette Nell. Huvudpersonerna var: Jodie Frost, Natasha Richardson och Liam Neeson. Den handlade om en läkare som åkte långt ut på landet, väldigt avlägset, för att undersöka en kvinna som bott helt avskilt från civilisationen, som nu har dött. När man kommer dit upptäcker man att hon har en dotter som levt helt isolerad och aldrig sett en bil t.ex. Hon har t o m utvecklat ett eget språk. Nu måste läkaren komma på ett sätt att skydda Nell från pressen och från att bli inlagd på ett sterilt sjukhus som skulle förstöra hennes personlighet helt. 

Jag tycker filmen var väldigt bra, ganska söt faktiskt - så den kan jag rekommendera:)

Nu ska jag städa lite grann i mitt rum - vi ska nämligen ha några vänner på besök ikväll.

Kram


Tystnad

God morgon!
Det är så tyst här hemma för tillfället. Tobbe jobbar, men både mamma och pappa är hemma. De sitter dock och läser båda två, det är därför det är så tyst. Det blir alltid så här på sommaren. Både mamma och pappa fastnar i sina böcker och blir nästan okontaktbara tills de läst ut boken. Boken är med överallt. Tyvärr är jag inte lika stor bokmal, man kan tro det med mina betyg, men det är jag inte. Visst, jag gillar att läsa men jag tycker det är så svårt att hitta bra böcker så jag läser oftast inte en bok om inte någon har rekommenderat den till mig. Nu har jag blivit rekommenderad en bok som handlar om matvanor men det är en skönlitterär bok: "Franska kvinnors smala hemligheter" - så den ska jag läsa nu under nästa vecka, typ på flyget och när de andra sitter fastlimmade med blicken i sina böcker. 

Jag har redan ätit frukost, men å andra sida så är ju klockan redan halv elva, så jag ska nog fortsätta med mitt lilla projekt som jag har börjat med:)

Puss på er!


En bild jag tog för några veckor sen - redigerad

Jag glömde berätta en sak...haha...

...som hände på jobbet idag. Det var ganska komiskt faktiskt - typ släktmiddag på Burger King. Jag sålde nämligen nio fiskburgar inom loppet av 5 minuter. Det är alla dessa somalier som inte litar på att våra hamburgare är 100 procent nötkött så de köpter fisken. Det var ganska komiskt faktiskt. Tio minuter senare kommer ännu en kille och ska ha fisk, då fick jag verkligen anstränga mig för att inte börja asgarva. Det kanske inte låter så kul men det var ganska så roligt då. Haha:)


Bild: Burger King's hemsida

Nu ska jag snart sova, men först ska jag vara lite kreativ: klippa och klistra, jag har nämligen startat ett nytt litet projekt här hemma, som en liten hobby. Jag kanske delger fler detaljer en annan dag.
Puss och god natt!

Godis och film

Hej!
Sitter här och smaskar godis och kollar på nån film på 9:an som heter Nell (eller nåt liknande).

Jobbet gick rätt bra. Det var alldeles lagom med folk och tiden gick rätt fort. Det rann lite ur näsan sista halvtimmen men annars kändes det bra. Nu ska jag fortsätta kolla på film med mitt godis. :):)

Puss

Jobb 16:00-20:00

Hej!
Det blev ingen picknick för mamma och pappa heller. De hämtade upp vännerna så nu sitter de vid köksbordet och pratar tråk-prat, det är därför jag sitter här vid datorn nu. Jag åt med dem men jag orkar inte lyssna på allt prat, inget jag är intresserad av direkt. 

Vid tre ska jag åka till Kista för att jobba. Innan jobbet tänkte jag hinna in på bokhandeln och köpa lite prylar. 

Jag skriver mer ikväll när jag slutat!
Puss

080808

Jag glömde det förut men dagens datum är ju faktiskt: 080808. Det ska tydligen vara värsta arrangemangen idag - på grönan och lite varstans i stan. Om man föds idag (gäller alla stockholmare) så får man bland annat livskort på grönan och är man född 8 augusti så får man åka gratis hela dagen idag. Jag undrar om det är något speciellt i Kista idag, i så fall kommer det nog vara mycket folk men jag har inte hört något om det. Jag hoppas det inte är FÖR mycket folk, lite lagom vill jag har:)

Hmm, undrar vad jag ska hitta på nu. Jag tänkte bädda sängen men båda katterna har lagt sig i den så det funkar inte så bra - jag kan lika gärna vänta med det då.

Puss
/Hanna

Hej

Hej på er!

Jag har faktiskt sovit ganska så bra i natt. Jag vaknade dock av att elvispen vägrade sluta vispa - det var pappa som stod och bakade, vi ska bjuda några bekanta på picknick, jag tror inte jag följer med eftersom de är i deras ålder och jag inte känner så stort utbyte av det. Inte idag. 

Näsan börjar ge med sig och jag känner mig riktigt pigg idag. Halsen däremot blir nästan värre. Det gör egentligen inte så ont men jag håller på att tappa rösten vilket är lite jobbigt om jag ska jobba idag - jag måste ju kunna prata om jag ska stå i kassan. Ja ja, som jag sa igår - de får skicka hem mig om de inte tycker jag kan jobba. Det är ändå för sent att sjukanmäla mig. Jag tror i alla fall inte det smittar nu.

Vad ska jag berätta mer? Hmm.... jag har tyvärr inte så mycket att berätta. Jag kom på förra veckan att jag inte visat alla bilder från fotograferingen med Tina så här kommer två bilder till, jag har fler men jag måste kolla efter vilka jag redan har visat:





Nu ska jag bädda sängen och fixa lite.
Puss

Klant-Hanna

Haha, jag kan inte sluta le åt vad klantig jag var. Strax innan Hell's Kitchen började skulle jag göra min specialité till familjen: Hallon-och banansmootihe. Den blev supergod och vår nya mixer är helt fantastisk. Grejen är den att ingen hade sagt till mig att botten på mixern gick att ta av så när jag var klar med smootihen så fyllde jag fyra glas med den. Det fanns dock lite kvar så jag tänkte att vi sparar så får man ta mer om man vill. Jag ställde tillbaka den på maskinen men ångrade mig så jag skulle ställa den på bänken istället och därför ta loss den, det slutade så här:





Jag är verkligen klantig - men nu vet jag det till nästa gång att botten på mixern går att ta av och den lossnar gärna för att vara lite extra jobbig:P

Nu ska jag sova!
God natt

PS. Dagens tips: Använd inte för mycket nässpray för tätt när du är förkyld, det resulterar i huvudvärk och illamående! DS

Regn!

Nu regnar det här...igen! Men för mig gör det absolut ingenting! Jag är sjuk och jag tycker regn är mysigt.

Jag har precis sett Supersize vs superskinny. De hade bland annat inslag av en intervju med anorexians ansikte: Isabelle Caro

Det var verkligen skrämmande - att människor kan gå så långt för att få "det perfekta utseendet". Hon berättade lite hur hennes kropp hade tagit skada av sjukdomen och det var mycket: hon hade sår på hela kroppen p g a uttorkad hud. Hon kunde inte ha långt hår eftersom det var så torrt, hon hade inte haft mens sen hon var 15 år, hon hade tappat tänder, hon hade nästan ingen syn på ena ögat, det gjorde riktigt ont att sitta eftersom hon inte har nåt fett på kroppen.

Nej ush, det är verkligen en sjukdom som skrämmer mig.

För övrigt har kvällen varit rätt hyffsad. Mamma och jag hyrde film och sen har vi tittat lite på TV (det blir väääldigt mycket TV-tittade när man är sjuk). Imorgon tänker jag i alla fall gå till jobbet, de får väl skicka hem mig om de tycker jag är för sjuk för att jobba. Jag känner mig rätt pigg nu i alla fall. Bara näsan slutar rinna så blir allt bra. Imorgon innan jobbet tänkte jag gå förbi akademibokhandel för att köpa skolgrejer - lite deppigt att behöva köpa det men det ska bli rätt kul att börja igen, trots att sommarlovet varit så fantastiskt! Lite block och pennor är aldrig fel - jag som gillar listor så mycket behöver verkligen block:)

Om en halvtimme börjar Hell's Kitchen (jag vet: hemskt med mer TV) som jag ska se, sen borde jag gå och lägga mig men imorgon kan jag sova ut ordentligt - jag börjar inte förrän 16:00.

Det blev ett ganska långt inlägg nu, hoppas nu orkde läsa allt:)
Puss


Jag kan verkligen inte säga nej

God morgon!

Fast den är inte så god för mig. Jag mår inte bättre och ringde därför till jobbet för att sjukanmäla mig. Han som svarade var en lat arbetsledare som jag inte gillar så mycket. Jag säger att jag fått världens dunderförkylning och därför inte kan jobba eftersom det rinner från näsan hela tiden. Till svar får jag: Du skulle ringt igår, kan du inte jobba till två i alla fall så kan jag fixa det? Jag som inte kan säga emot säger såklart ja men inombords skriker jag NEJ jag kan inte jobba - fattar du ingenting!! När vi lagt på berättar jag det som hänt för pappa, han blir såklart irriterad på arbetsledaren och säger att om inte jag vill ringa tillbaka och säga att jag inte kan jobba så gör han det. Jag vågar såklart inte eftersom jag har så svårt att säga nej så pappa ringer honom. Arbetsledaren går på om att jag skulle ha ringt igår - pappa svarar att jag trodde att jag kunde jobba igår. Han fortsätter med att det är så många som ringer och sjukanmäler sig trots att de kan jobba - pappa svarar att de borde känna mig så väl att de vet att det gör inte jag. Sen säger han att det är så svårt att hitta vikarier - och pappa säger då att han (alltså arbetsledaren) kan väl jobba - vilket är så klockrent eftersom jag nästan aldrig ser arbetsledaren göra något. Så nu behöver jag inte gå till jobbet, vilket är väldigt skönt.

Jag skulle nästan orka jobba men huvudet värker, snoret rinner, halsen rosslar - så jag skulle inte vilja bli serverad på en restaurang av mig. Det borde en arbetsledare fatta men han är så lat så han orkar inte hitta en ersättare.

Ja, ja - jag slipper honom nu ett tag. Om jag jobbar imorgon (om inte så sjukanmäler jag mig ikväll så jag slipper tjafs) så jobbar jag eftermiddag och han jobbar bara på förmiddagen. Han jobbar aldrig på helger (jag jobbar nämligen på söndag) och sen har han semester. Skönt, skönt!

Nu ska jag bli frisk! Men jag kan inte göra så mycket i lägenheten nu för städerskan är här så jag sitter för tillfället instängd på mitt rum.

Puss

Håll tummarna

Jag ska nu gå och lägga mig, håll tummarna för att jag vaknar upp tillräckligt frisk för att kunna jobba imorgon. Jag vill verkligen inte ringa och sjukanmäla mig, har jag tur så kanske någon kan byta så jag kan sluta 14 istället för 16.

God natt!

Snart är det dags...

...för Crowned! Jag vet att jag är töntig men det är faktiskt roligt och jag har inte kunnat se det på flera veckor p g a jobb, mm. 

Jag har precis tagit ett långt och härligt bad med en smootihe i handen, vad annars? Det var faktiskt en stund när jag låg där i badet som jag kände mig frisk men nu är den känslan borta. Näsan rinner igen och hostan är tillbaka. Sen undrar jag om det är nåt fel på mig. Jag måste kissa typ var 20:e minut (jag överdriver inte) det är som om allt jag dricker bara rinner rakt igenom kroppen, jag hoppas i alla fall kroppen tar upp nåt av den c-vitamin jag vräker i mig. Kan man missbruka c-vitamin?

Jag är dessutom extremt uttråkad, jag har varit själv hela dagen och bara suttit vid TV:n - jag har verkligen känt för en promenad men kroppen har inte orkat. Enda turen ut var en snabb visit på PrisXtra för att köpa lite godis, en risifrutti och en fantafree. 

Ja, som ni hör så har jag stooora bekymmer nu, hoppas jag inte tråkar ut er för mycket men jag tycker väldigt synd om mig själv nu:(

Jag ska försöka att inte skriva så mycket mer om hur sjuk jag är, jag tycker jag har uttömt det ämnet ganska bra idag och igår. Nu ska jag gå ner och kolla om posten har kommit, det borde den ju ha gjort för flera timmar sen. Sen är det TV som gäller några timmar sen innan jag ska sova.
Puss

Återhämtning

Jag lyckades sova några timmar efter att jag skrev inlägget vid fem-tiden. Nu sitter jag och kollar på Top Model, innan har jag sett två filmer. Jag har massor med C-vitamin:


Men även medicin för själen:


Jag vill verkligen bli frisk, jag ska jobba tre dagar till denna vecka och sen är det Paris som gäller. Men som det känns nu så håller huvudet på att sprängas och hela kroppen svider. Jag ska fortsätta proppa i mig C-vitamin och nässpray. Hoppas ni mår bättre än vad jag mår!
Puss

Tidig morgonblogg

Hej bloggen!
Klockan är ca tio i fem och jag sitter här framför datorn och bloggar, varför? Nej, jag är inte värsta datanörden som suttit vid datorn hela natten. Jag har faktikskt sovit en stund men jag kan inte sova mer, halsen svider och näsan rinner - jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Det blir nog inget hälsa på släktningar för min del idag - jag måste bli frisk så jag kan jobba torsdag, fredag och söndag. Jag MÅSTE också vara frisk till Paris nästa vecka.

Nog med jämmer och elände från min sida. Ja, vad ska jag mer berätta. Något positivt är jag antagligen kommer vara själv större delen av dagen idag eftersom mina föräldrar ska iväg (de ha semester nu) och brorsan också har andra planer så det blir jag, filmer och honungsvatten som håller sällskap idag. Ganska så nice ändå:)

Nej, kanske ska man ta och försöka sova igen, sömn är väl en av de bästa medicinerna.
God natt (eller man kanske säger god morgon vid den här tiden)
Puss

Pest eller kolera?

Jag mår lite bättre...men fortfarande skit. Imorgon är jag ledig i alla fall men jag kommer inte vara hemma för vi ska hälsa på lite släktingar och nära vänner. Så det blir full fart hela dagen (jag hoppas jag mår bättre så jag inte blir sämre av att vara igång imorgon). 

Det är så jobbigt med min hals för tillfället. Dricker/äter jag något kallt så tar det bort lite av "slemmet" i halsen men då får jag ont istället. Dricker/äter jag nåt varmt så hjälper det mot det onda men då bildas massa slem och jag blir jättevarm, jag kan ju inte sätta på fläkten heller för då blir jag väl ännu mer sjuk. Så vad ska man välja? Ont eller slem? Ush, fy och blä!

Nu ska jag tycka synd om mig själv framför TV:n - ha d gött!

Jobba var ingen bra idé

Sorry för dålig uppdatering idag. I morse hann jag inte, sen har jag jobbat och efter det legat på sängen och sovit en stund. I morse när jag vaknade så kände jag mig lite förkyld och lite ont i halsen hade jag men jag kände mig ändå rätt ok. När jag kom hem från jobbet så kändes det som om jag hade tio liter slem i halsen. En orsak var nog att det var rent kaos någon timme där på jobbet. Av någon anledning så var vi bara tre på Burger King, en i köket och två i kassan vilket resulterade i att jag var tvungen att springa som en tok mellan kassa och kök för att sänka saker i fritösen samt broila mer kött. Jag fick i alla fall sluta i tid för vid fyra började typ tre stycken nya. 

Jag tror jag haft feber men den börjar nog gå ner nu för jag tycker det är väldigt varmt här, för en stund sen frös jag jättemycket. 

Nu ska jag försöka bli frisk.
Puss

Inte mycket att berätta

Jobbet gick bra idag också. Jag fick stå i kassan mest hela tiden som jag trodde, men det gick finfint! Förutom en utskällning av en man som jag inte hörde beställningen av på en gång så var allt bra. När jag skulle hem så spöregnade det så jag blev hämtad i Hallonbergen, så jag slapp sitta och vänta på bussen i tjugo minuter.

Snart börjar Scrubs som jag tänkte se, sen ska jag sova. Imorgon jobbar jag 11:15-16:00, det är skönt med ett ganska kort pass, över lunchen.

Puss

Lördag morgon i Göteborg

Det mesta är klart nu, som jag skulle fixa nu på förmiddagen. Jag har packat upp men har fortfarande några grejer att ta bort som ligger och skräpar. Om tjugo minuter går min buss som jag ska ta till jobbet. Jag känner mig lite trött idag men annars ska det bli ganska kul att jobba idag, tro det eller ej. 

Tänkte lägga upp de sista bilderna från Göteborg, från lördag morgon/förmiddag innan vi åkte hem med flyget:

En regnig dag var det, ganska grå och dyster


Vi stod och väntade på spårvagnen med all packning


Jag och min packning, jag hade faktiskt varit ganska duktig och inte packat alldeles för mycket - hade bara lite kläder med mig som jag aldrig använde där nere.

Nu ska jag snart dra till jobbet, jag skriver ikväll när jag kommer hem.
Puss

Detta är sovmorgon för mig

Jag har idag sovit till kvart i tio - och det är sovmorgon för mig. Det är egentligen inte speciellt länge men det är så sjukt varmt i mitt rum nu på morgonen så jag kan inte sova längre. Idag blir det jobb 16-22, jag anar att jag får stå i kassan men jag stod ju i köket hela dagen igår så det är ok ändå. Det kan vara rätt roligt att stänga ibland, men bara ibland. 

Innan jobbet har jag endel att fixa. Jag måste packa upp från Göteborg, städa rummet lite grann och diverse annat. 

Apropå Göteborg, här kommer fler bilder från fredagen:

Efter doppet på Saltholmen åkte vi in till Avenyn och åt lunch på ett mysigt café, det blev en sallad med ost -och skinkröra, alla tre åt likadana sallader.


Inne i stan, det var riktigt mysigt där


Det var inte bara vi som var turister


Sen träffade vi några Göteborgare som Tina hade kontakt med


Emma


Vi träffade påven också..:)


De tog med oss på en båttur och vi blåste såpbubblor, det var verkligen länge sen man gjorde det


Sen på kvällen blev det picknick med den här fina utsikten


Vi satt nedanför Skansen Kronan


Linnea och Emma, från Göteborg


Linnea och Tina


Mums


En vacker kväll var det - perfekt för en picknick

Bilder från lördag morgon kommer senare, det blir så mycket bilder på samma gång tycker jag.

Nu ska jag börja fixa med allt jag har att göra denna morgon, tur att vädret bara är halvbra så jag inte missar nåt när jag är inne hela dagen.

Puss

Spontanitet

Idag blev det jobb 12:00-19:00. Det gick väldigt bra och jag sa att jag gärna stod i köket för att få öva lite (jag vill ha lite omväxling, annars blir det så enformigt) så jag fick stå i köket hela dagen - det var riktigt roligt. Jag fick dessutom sluta i tid, på minuten. Nästa vecka tänkte jag ha lite semester igen för några dagsutflykter med familjen och en kort resa med Linda till Strängnäs för att hälsa på Nicole men det gick minsann inte för jobbet, jag har varit ledig så mycket nu så jag måste jobba fem dagar nästa vecka: Måndag, tisdag, torsdag, fredag och söndag. Jag hoppas jag får stå i köket någon dag i alla fall - variation är bäst! Så nu till veckan blir det mest jobb. 

Efter jobbet drog jag in till stan, väldigt spontant, eftersom ett litet SMS viskade till mig att Mamma Mia gick på bio ikväll och några trevliga vänner skulle se den - så nu har jag sett Mamma Mia två gånger:) den var lika bra den här gången:)

Nu är jag extremt trött, imorgon blir det sovmorgon (jag jobbar 16:00-22:00) och då kommer även resten av Göteborg-bilderna upp eftersom det blev så sent ikväll. En lugn förmiddag helt enkelt.

Puss och god natt!

God morgon

God morgon!

Om en timme går min buss som jag ska ta för att komma till jobbet. Jag är inte lika trött idag som jag var igår, jag sov till typ halv tio. Jag har inte så mycket att skriva nu. Bilder kommer ikväll från fredagen i Göteborg.

Puss

Jag har badat på västkusten!

På fredag förmiddag så tog vi spårvagnen 50 minuter till sista hållplatsen: Saltholmen. Efter en lång resa på en stekhet buss med överdrivet mycket folk så var det så skönt att ta ett dopp. Det var väldigt salt om man jämför med vårt bräckta vatten som vi har här men det var så härligt! Jag vet att det är riktigt pinsamt men det var faktiskt årets första dopp. Det finns inte alls många bra badställen här i Sumpan/Solna och jag har bara varit på Värmdö en gång då jag hade tid att bada men då var vädret inte det bästa, det var lite kallt i luften och eftersom jag är en liten badkruka i vanliga fall så vill jag åtminstone ha varmt i luften om jag ska bada. Men vad jag njöt av detta dopp och jag ångrar mig lite att jag inte badat tidigare. Men men, nästa år kanske jag planerar mer för dopp och så hoppas vi på ännu finare väder, typ som det var förra veckan och helgen.

Här är bildbevis på att jag faktiskt badade (ush jag hatar bikinibilder men de måste ju bara visas eftersom det är ett mindre mirakel att jag badar, speciellt i havet(

Så härligt väder!


Jag är på väg ner, sakta men säkert (jag var först i dessutom:))


Sim, sim, sim


Vackert blått

Bilder från resten av fredagen kommer imorgon, nu ska jag SOVA. Jag måste vara pigg imorgon (jag jobbar 12:00-19:00).

God natt!

Göteborg

Nu är jag hemma igen efter vår härliga Göteborg-resa, jag älskar Göteborg! Det var verkligen synd att Linda blev sjuk men jag, Tina och Linnea hade en underbar resa - allt var så perfekt! Vi hann med allt vi hade planerat för. Tur med vädret hade vi också, det var 30 grader varmt varje dag förutom idag, då regnade det men vi åkte ändå hem på förmiddagen så det gjorde inget. Jag tog massor med bilder så det kommer upp här i omgångar, det blir några nu och några senare ikväll.

Vi kom på onsdag kväll, så vi hann inte med så mycket mer än att käka, kolla lite på TV och snacka lite "girltalk" på rummet. 



Fina Göteborg. Vi bodde ca 10 minuter från centrum med spårvagnen, det var ett jättefräscht vandrarhem och låg bra till, billigt var det också.

På torsdagen var det Liseberg som gällde. Det var perfekt väder och lite folk (15 minuter till Balder, 30 min som mest). Favoriten blev nog Balder, inget slår första åket med den asså - så underbar. När åkturen var över och vi åkte in med vagnen så kunde jag inte sluta skratta, jag fick dessutom sitta längst fram!

Vi var så lyckliga över att vara där, man blir som en 10-åring igen så fort man ser Liseberg:)


Balder


Höjdskräcken


Kanonen - en jättekul berg-och-dal-bana med en loop:)


Spinrock, vi åkte väl i princip allt, det var skönt att alla tre är såna som inte är så rädda av sig


Kållerado


Tina blev lite blöt, men det blev vi allihopa och det var bara skönt i värmen!


Vårt kort vi köpte när vi åkte Flumeride!


<3


Lilla jag i slutet av dagen på Liseberg, precis innan vi skulle gå


Tina och jag i kön till Flumeride


På kvällen blev det lite turistande på Avenyn med kameran i högsta hugg


Middag på Jensen's Böfhaus (danska Ö egentligen)


Vi hittade en restaurang som hette Linnea - då kommer kameran fram såklart!


Vi tog en promenad till hamnen på kvällen, i solnedgången


Linnea


Tina


Jag

Kvällen avslutades med en väääldigt rolig omgång kortspel, jag tror jag aldrig skrattat så mycket och lite tjejsnack med popcorn och läsk.

Fler bilder kommer senare...

RSS 2.0