Metrologerna hade rätt:

Det regnar ute! Det trodde jag inte när jag tittade ut genom fönstret imorse, det var skinande sol och varmt och skönt och nu: spöregn. Vad är det med speciella dagar (typ midsommar, valborg, påsk, jul) och regn som passar så bra ihop. Jag tycker synd om alla som sett fram emot brasan så mycket och får uppleva den i regn, å andra sidan kanske regnet stoppar fler att supa sig redlöst fulla...man kan ju alltid hoppas. Maria ungdom har tillräckligt med besökare ikväll ändå.

Mina underbara kissar:
Bild022-3.jpg picture by ocicats
Min vackra katt Smilla

Bild033-1.jpg picture by ocicats
och min andra vackra katt Cassi

Bild029-3.jpg picture by ocicats
Cassi's söta mage efter operationen - rakad!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

äventyrsbanan

Det var superskoj idag. Äventyrsbanan var det roligaste jag gjort på länge. Man fick välja om man ville gå den som var ca 7 meter över marken eller den som var 14 meter upp, jag valde den som var 14 meter. Jag trodde det skulle vara läskigt men jag kände mig rätt trygg där uppe så det blev lite bilder tagna.
Bild046-2.jpg picture by ocicats
Vi tjejer som skulle klättra, alla på gått humör!
Bild049-1.jpg image by ocicatsBild099.jpg image by ocicatsBild102.jpg image by ocicats
Mikkan, Linda och Ewa, alla tre så söta!

Bild053-3.jpg picture by ocicats
Jag, innan det var dags att klättra upp

Bild077-2.jpg picture by ocicats
Bild069.jpg picture by ocicats
Uppe bland träden

Bild087-1.jpg picture by ocicats
När man skulle ner firades man ner i en lina, det var superskoj - hela dagen var toppen!


När jag kom hem så gjorde jag kokosbollar, skrev lite på min APU-uppgift, sen tog jag en cykeltur på ca en timme och sen har jag även varit i kista en kort tur och köpt hem middag.
Ha en bra kväll!

En liten cykeltur

Det blev faktiskt en liten cykletur, det var skönt, hann njuta lite till av den underbara solen. Nya kameran har nu hunnit ladda men jag har inte provat den så mycket, tänkte experimentera mer imorgon på utflykten. Vi ska träffas senast 09:20, jag ska åka halv åtta hemifrån, det tar ca 35 min dit. Om jag åker senare så kommer jag för sent. Innan ska jag hinna göra matsäck.

Här kommer äntligen bilderna som jag tänkte lägga ut redan igår men då funkade det inte, hoppas ni inte är trött på kattbilder:
image176
Visst har hon skön stil? Nu ska jag också gå och lägga mig, katterna sover redan. Jag ger upp nu, blogg.se krånglar hela tiden och jag kan inte ladda upp fler bilder, det står bara stilla.

Just det, kom på en sak. Den 20:e juni så har vi några vänner som firar sin 15:e bröllopsdag. De har alltid väldigt annorlunda och roliga idéer och den här festen som vi är bjudna på, där ska killarna ha hatt och fluga och tjejerna ska också ha hatt och finklänning. Kanske blir det en sån här klänning jag bär, jag har alltid velat prova en sån och nu finns det anledning:)
image177

God natt!

Ny kamera

Det blev en ny kamera idag:) så imorgon får den följa med till äventyrsbanan, så det kanske blir lite bilder därifrån imorgon. Det blev en sån här:
image175
Canon ixus 70

Jag har inte hunnit prova den än eftersom den fortfarande laddar.

Nationella provet idag kunde väl ha gått bättre men alla prov kan inte gå super hela tiden, så ja ja. Det får duga. Efter provet handlade jag lite matsäck inför imorgon, jag ska ha en pastasallad och någon macka. Nu har jag inte lust att sitta inne mer, jag vill ut en stund nu. Jag skriver mer senare. Nu gick det att lägga in bilder igen så förhoppningsvis blir det fler bilder senare.
/Hanna

God solig morgon

Solen skiner. Jag har sovmorgon. Kan det bli bättre? Som jag har sagt börjar jag vid två men innan ska jag in till stan och köpa mig en liten digitalkamera. Sen blir det nationella i två och en halv timme. Morgonen har varit lugn. Jag har ätit och duschat och precis klätt på mig. Jag ska åka till stan om ca en timme.

IKEA-besöket gick bra igår. Vi köpte trätrall till våra balkonger och jag köpte en ram till en tavla som jag har i mitt rum. Vi fikade också, morotskaka:)

Jag måste också hinna köpa matsäck till imorgon när vi ska jag åka och klättra i en äventyrsbana 14 meter över marken (det finns en som är 6-8 meter upp också).
Ha en bra dag idag! Gå ut i solen och njut, idag har jag knälånga leggings och bara ben:):):):)


Irriterande

Jag kan inte lägga upp bilder!!! När jag väl har tagit nya och tänkt ta mig tid till att lägga upp dem, ja ja, ni får väl vänta tills imorgon och hoppas att det fungerar då.
God natt!

Ingen har väl missat detta!?

Jag tror inte att det är någon som har missat denna nyhet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2360686.ab
asså usch vad hemskt, hur kan man göra så mot sin dotter. Ibland (eller egentligen ganska ofta om jag ska vara ärlig) så undrar jag hur vissa människor tänker! och att få barn med sin egen dotter är ju så äckligt så jag spyr, stackars barn och stackars dottern. Argh, jag blir så arg!

Över till något roligare: Andrew Johnston, som var med i Britains got talent. Har ni hört han sjunga!? Jag vet inte vad det är men när han sjunger så får jag gåshud, hela jag ryser. Jag får också lite tårar i ögonen när har berättar om sin skolsituation, SE VIDEON: http://www.youtube.com/watch?v=LExJ6oN4hUo

Nu ska vi åka till IKEA, vi ska fika och titta lite på några utemöbler. Jag kan i alla fall fika med gott samvete eftersom jag tagit två promenader idag och en cykletur.
Ha det bra!

Hoppas det går att lägga upp bilder sen, det krånglar hela tiden!

Korv på balkongen

Jag har i alla fall fått lite gjort på APU-uppgiften nu, det är jag glad över. Jag har imorgon förmiddag på mig att skriva också och i värsta fall får jag skriva på torsdag också men det är inte hela världen.

Pappa kom hem vid fyra. Vid fem åt vi korv med bröd på balkongen. Jag åt inte ens en hel korv, jag tittade lite för noga på den när jag hade tagit en tugga och det såg lite läskigt ut (inte så att den var gammal eller nåt men man ska aldrig granska en korv).

Senare ikväll ska vi på IKEA och fika (det tar bara tio minuter med bil) jag får väl se om jag köper nåt...

Det är så typiskt, precis när jag ska ladda upp bilder ska det krångla så det inte funkar men jag ska försöka igen om ett tag. Hoppas jag lyckas få upp några bilder idag.

Så trött

Jag är verkligen trött idag och koncentrationen = 0, den är som bortblåst. Jag har suttit den senaste timmen och försökt komma igång med min APU-uppgift men det har väl inte gått så bra. Jag har skrivit lite på den sen tidigare men det har inte blivit många rader skriva idag, jag tänkte att det kanske lättar om jag skriver lite här först.

Idag har jag haft datakunskap, matte och engelska. På matten övade vi inför nationella nästa onsdag. Annars har vi väl inte gjort nåt speciellt.

Jag skulle egentligen vara i skolan ikväll och hjälpa till på något öppet-hus-liknande men jag mår inte helt hundra så jag stannar hemma. Jag har inte mått så bra på hela helgen men trots det så har jag jobbat så jag känner att jag måste vila en dag + att jag verkligen vill bli klar med den där APU-uppgiften.


Imorgon börjar jag ju klockan två eftersom vi har nationella i engelska. Innan skolan tänkte jag åka till kista och köpa en kamera. Jag vill verkligen ha en kamera till på onsdag när vi ska göra den där äventyrsbanan. Det stod på deras hemsida att man gärna kunde ta med kamera och det vill jag. Det är bara så svårt att veta vilken man ska köpa. Jag vill ha en liten kamera som kostar runt 2000 kronor. Den får gärna ha bildstabilisator också.


Nu ska jag göra ett nytt försök att skriva på APU-uppgiften. Wish me luck!


God morgon...

...allihopa!

Klockan är nu ca kvart i sju och jag är uppe för att snart gå till skolan. Sitter här på mitt rum och äter en pirog medan katterna brottas på sängen.

Det kommer kännas konstigt att gå i skolan nu när man varit på praktik i två veckor men det är tur att man får vänjas långsamt, egentligen så blir det ju bara en riktig skoldag - sen är det bara nationella och äventyrsbana kvar. På torsdag ska jag och Linda antagligen träffas i stan, hoppas det är fint väder så man kan sitta i kungsan och sola benen.

Jobbet gick bra igår som vanligt. Jag tyckte att jag var rätt snabb men vissa beställningar missade jag på. Vissa blir jag så irriterad på (men man får ju inte visa det). Det hände flera gånger att han/hon beställde, sen innan jag tog betalt dubbelkollade jag: Är det det här du ska ha? och de svarade: Ja. Sen när jag väl hämtat allt så säger de att något är fel och att han/hon minsann sa att det inte var det jag hämtat som personen skulle ha. MEN JAG VARFÖR SA PERSONEN DÅ DET NÄR JAG FRÅGADE! Men jag träffade på en hel del roliga personer också som var trevliga. Mina föräldrar kom också förbi och sa hej och tittade en stund på mig men de skulle inte äta.

Nu ska jag fixa i ordning mig inför skolan. Dagens schema:
08:00-12:30: Skola
14:00 Programrådsmöte
18:00 Öppet hus
Tiden emellan allt går väl åt att göra APU-uppgift, jag måste bli klar med den men det går ganska trögt.

Hoppas ni har en bra dag! och att solen kommer fram så man får njuta lite av den, jag har varit instängd hela helgen i kista galleria så nu vill jag har fram den.


Slapp vecka

Nu ska jag snart åka och träffa Tina, efter det blir det jobb till kvart över nio och sen blir det sängen. Jag börjar klockan åtta imorgon men som tur är så har jag några slappa dagar framför mig. Så här ser schemat ut för den här veckan:
Måndag: Tre lektioner, slutar halv ett
Tisdag: Nationella i engelska, börjar 14:00 slutar halv fem
Onsdag: Natur och friluftsliv, äventyrsbana med klassen. Börjar 09:20, slutar vid två
Torsdag: Ledig
Fredag: Jobba
Lördag: Vet inte
Söndag: Jobba

Ha en bra dag idag också så hörs vi ikväll!

massage

Idag har jag jobbat från 09:30 till 15:00. Det var första gången jag jobbade från öppning men det var rätt kul. Lite tur var det att det var lite sämre väder än tidigare i veckan, då behöver jag inte var ledssen över att jag inte kunde vara ute. Jobbet gick för övrigt bra. Jag fick ganska mycket beröm idag vilket alltid är trevligt när man anstränger sig. Jag fick bland annat beröm för att min kassa såg otroligt städad ut, det var bra ordning och det var minsann så en kassa ska se ut. (Jag fattar inte riktigt hur man kan stöka ner en kassa, man lägger ju inte sedlarna på tvären direkt.)

Vi sjutiden åkte jag hem till Debbie. Hon lagade lite mat, vi satt och åt och sen fick jag en skön ryggmassage (hon är massör). Jag fick även lite fotmassage men det var ryggen som var i fokus och jag höll på att somna. Jag har nu kommit på vad jag ska lägga en del av mina besparingar på:  fotvård, ansiktsbehandling och massage - få kroppen i toppskick inför sommaren. Va najs:)

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag börjar jobba två imorgon men jag ska träffa Tina innan det, hon börjar också jobba vid två. God natt. Jag är helt slut så jag kommer sova gott inatt! Sov gott!

En skön sista dag

Idag började vi halv tolv, var med på ett pass och slutade halv ett. Det var lite sorgligt att lämna salveo men jag och Ida ska antagligen köpa gruppträningskort där och börja träna tillsammans men jag måste först kolla upp hur många klasser det där pervot har så han inte håller i passen jag vill och kan gå på.

Efter att vi slutat tog jag och Ida en McFlurry på McDonald's och sen gick vi i en second hand butik. Efter det så gick hon hem men jag promenerade runt lite i sundbyberg, det är så mysigt, och sen promenerade jag nästan hela vägen hem, jag åkte buss sista biten för det kom en buss då. Sen har jag skrivit lite på min APU-uppgift och så åt vi tacos till middag. Efter middagen cyklade jag lite efter att ha fixat cyklen. Jag har även fixat Internet i mitt rum igen helt själv efter att ha varit utan ett tag. Tänk vad teknisk jag är:)

Nu börjar en film på femman jag tänkte se!

så trevligt väder

Ännu en dag med sol och värme - vad skönt! Jag trivs så bra med det här vädret, jag måste ut och njuta av det fort!

Jag ska snart hoppa in i duschen, jag ska åka tio i elva hemifrån med bussen, sen ska vi vara med på ett pass och sen får jag se vad jag hittar på. Jag får inte glömma att intervjua några till vårt idrottsarbete bara, så typiskt att skjuta fram det till sista dagen.
Ha en underbar dag! <3

Mina katter

Jag glömde några bilder i förra inlägget, nämligen på mina katter. Mamma tog några bilder på dem idag och jag tycker ju att de är så söta så de förtjänar lite plats här:
image171
image172
image173
Cassi är fortfarande trött efter operationen men annars mår hon bra. Smilla kan inte vara utan Cassi utan vill vara nära henne hela tiden, det vill dock inte Cassi men hon får stå ut.

Ikväll har vi varit hos några vänner och nu ska jag nog titta lite på film eftersom jag har sovmorgon imorgon.

P.S. Jag mår fortfarande dåligt efter det som hände idag, det kommer ta ett tag att komma över. jag säger bara: ush och fy för snuskhummrar som inte tänker med hjärnan!image174
Nu blir det film: The phantom on the opera...
God natt om jag inte skriver mer ikväll!

why is this always happening to me!?

Jag fattar inte varför men idag var andra gången en äcklig "gammal" gubbe stötte på mig. Det har hänt en gång förrut vilket resulterade i att jag blev utbjuden på danskväll med hans polare (han var 30) så jag var tvungen att byta telefonnummer. Jag vet vad du tänker nu, snacka om att vara dum så man ger ut ens telefonnummer men allt gick så snabbt och jag hann inte tänka. Jag kan heller inte säga nej och tror det bästa om folk, för det mesta. Idag var den en 27-åring som var ...jag finner inga ord som beskriver honom... Det började på salveo. Vi var med på ett spinning/muskel-pass och ledaren hade vi aldrig haft förrut. Han verkade lite läskig/äcklig från första början men jag bestämde mig för att inte vara så fördomsfull. Spinningen gick bra men sen på muskelpasset så pratade han mer med mig. Han frågade om mitt namn och under passet fick jag kommentarer som (han pratade bara engelska): You are so athletic Hanna. Good baby! Very good Hanna. Han t o m slog mig på rumpan när jag gjorde en övning. Usch - jag mår illa bara jag tänker på det. Efter passet fick jag och Ida sluta. Efter att vi hade skilts åt så stod jag och väntade på bussen och gissa vem som dyker upp och ska åka samma buss - ja, du gissade rätt: Han! Han åkte ända till hallonbergen och han sa att var väldigt imponerad av mig på träningspasset och han kunde tänka att träna mig gratis (yeah right att han bara vill träna mig). Innan han gick av gav han mig sitt telefonnummer och sa att jag kan ringa när jag vill. Det värsta var att han gav mig en kram och en puss på kinden!!!!!! JAG MÅR ILLA! JAG HÖLL SERIÖST PÅ ATT SPY!!!!!! Jag hade god lust att smälla till honom men jag gjorde inte det (det satt faktiskt en skolklass på bussen). Men jag fattar inte varför gamla gubbar ska dras till mig hela tiden, usch.

Nej, nu till något roligare. Jag köpte ju ett linne igår och en ny tröja för någon vecka sen som jag inte visat här. Idag köpte jag ett par trosor och två par leggings. Så här ser i alla fall linnet ut:
image169
och t-shirten ser ut så här:
image170
Fina va:)

Det har i alla fall varit underbart väder idag och jag kunde gå på stan i kläderna ovan, utan kofta och jacka! Lovely!

Imorgon börjar jag halv tolv och slutar en timme senare, vi ska bara vara med på ett pass och sen får vi sluta, fy vad tråkigt med sista dagen på APU:n, jag kommer sakna det.
Nu ska jag njuta lite mer av det fina vädret!
<3

Lite APU

Jag har faktiskt gjort lite på min APU - uppgift idag, det känns bra att inte skjuta allt framför mig. Jag ska försöka ta en bild på linnet imorgon istället eftersom jag helt glömde bort det idag.

För övrigt så har jag läst Fitness Magazine och tittat på vänner, rent hus och Grey's Anatomy ikväll. Imorgon börjar jag klockan nio igen så jag ska snart gå och lägga mig.
God natt<3

En solig dag....utan klättring:(

Det blev ingen klättring idag:( vår handledare som skulle klättra med oss var sjuk och det var ingen annan som kunde tyvärr. Vi började i alla fall tio, det var riktigt skönt att sova en timme extra. Först sorterade vi klätterskor, vi sorterade dem för en vecka sen och jag fattar verkligen inte hur varenda sko lyckas ligga på fel plats... Efter det tog vi lunch, det fick bli en tidig lunch. Jag hade med mig två mackor ( en med leverpastej och gurka och en med ägg) + en risifrutti hallon. Jag tog något enkelt eftersom jag trodde vi skulle äta utomhus, vilket var bra eftersom jag inte var så hungrig vid halv elva. Vid halv tolv började ett muskel-pass som vi var med på. Det var ganska tungt eftersom jag har en sån grym träningsvärk i magen och vi körde ganska mycket mag-övningar, men jag överlevde:) Efter passet så gick vi och köpte lite kontorsmaterial i närheten av gymmet/klättercentret och efter det fick vi sluta, vid kvart i ett.

När vi slutat åkte jag in till stan, jag tänkte kolla på en digitalkamera, en liten som jag kan ha med överallt men det blev inte så. Jag köpte bara ett somrigt linne på cubus och en majblomma. Nu sitter jag här och dricker juice och äter fil med flingor, jag borde göra lite på APU-uppgiften, får se om jag orkar.

Jag tror förresten jag börjar bli sjuk. Jag känner mig förkyld och mår inte så bra i största allmänhet. Men jag har inte tid att vara sjuk, jag vill inte missa sista dagarna på APU:n och så ska jag jobba i helgen så jag MÅSTE hålla mig frisk. Nu ska jag slappa lite och sen ska jag FÖRSÖKA skriva lite på min APU-uppgift (jag har börjat) men jag vet inte om det blir så. Skriver mer senare och lägger upp en bild på mitt nya linne!
/Hanna

Han är så snäll

Alltså vår handledare är så sjysst, den bästa man kan ha. När vi kom i morse så frågade han om vi ville bygga leder på klätterväggen eller hjälpa till på senior-gympan. Vi valde seniorgympan eftersom de är så gulliga. Vi gick runt och pratade med alla och jag gjorde lite övningar själv och fick tips av handledaren vad jag skulle tänka på. Sen fick vi vara med på mamma-barn-gympan. Det var lite step och styrka, skillnaden mellan det och vanliga muskelpass är att det ligger ett barn framför alla så musiken är en aningen lägre men det var kul. Direkt efter var vi med på ett step-pass. Det var tufft att köra två pass i rad, men kul och man känner sig så duktig. Efter stepen tog vi lunch och eftersom vi inte hade något att göra när vi ätit klart så kunde vi gå hem. Jag tycker det är rätt bra att han gör så för varför ska vi vara kvar och inte göra någonting? Imorgon ska vi i alla fall få klättre utomhus, det ska bli såå kul och det ska bli skönt att få börja tio istället för nio.

Jag får se vad jag hittar på nu. Ska bara ta det lungt och om två timmar ska vi hämta Cassi från veterinären, hon ska nämligen bli kastrerad (hon opereras nu när jag skriver detta).
<3

Ska snart iväg

Nu ska jag snart åka till gymmet. Det är synd att det bara är fyra dagar kvar för jag trivs så bra, vår handledare är verligen sjysst. Igår var jag med på ett muskel-pass (jag kanske skrev det). Idag blir det ett eller två step-pass, vi får se. Vid fyra ska jag träffa Debora.

Jag jobbade till klockan tio igår, första gången jag jobbade till stängning. Sista timmen var vi bara två stycken. Ibland blev det väldigt stressigt eftersom det kommer lite ruscher ibland men det gick bra och jag tycker jag skötte mig bra. Nästa gång jag ska jobba är lördag och sen blir det även söndag. Det var faktiskt riktigt kul att jobba igår, men det berodde nog mest på att jag hade intalat mig själv innan hur kul det är - det är nog mycket mentalt. Förra gången så klagade jag lite på att behöva jobba och tyckte det var jobbigt, då blev jobbet mycket tråkigare.

Nu ska jag packa min väska och snart dra mot praktiken. Ha en skön dag i sommarvädret!
<3

I love it!

Det har varit en bra dag idag. Vädret är ju bara helt underbart - det är sommar idag! APU:n började klockan nio som vanligt. Först fick vi några små uppdrag, städa lite och så. Vid halv elva tog vi lunch, jag hade pannkakor med mig:) Halv tolv började ett styrkepass som jag var med på, Ida var med på Yoga istället men jag vill ha lite fart.

Passet slutade halv ett. Då sa vår handledare att eftersom det var så fint väder så kunde vi gå hem men vi stannade till två eftersom klockan ett började ett pass för deprimerade personer, det var intressant att vara med på och man märkte att de hade roligt. Innan vi gick fick vi varsin glass och sen tog jag bussen hem. Det var faktiskt skönt att sluta tidigare, eftersom jag ska jobba vid fem så är det skönt att komma hem en stund innan man ska iväg igen.

Imorgon ska vi hjälpa till på ett senior-pass, sen ett mamma/barn-pass och sen vara med på step. Vi kanske är med på mamma/barn-passet också eftersom det typ är som step-passet bara att barnen ligger framför step-brädan. På onsdag ska vi följa med vår handledare ut och klättra, det ska bli jättekul. Jag har bara klättrat utomhus en gång förut och det var jättelängesen.

Nu ska jag ta något att äta och slappa lite innan jag drar till jobbet vid kvart över fyra.
Ha en skön dag i solskenet!

Helgen

Hej allihopa!
Jag har inte skrivit på hela helgen men jag ska nu berätta lite vad jag har haft för mig.

I fredags var vi ju på Fredrik Lindström, det var som en standup-show, han var såå rolig, jag skrattade typ hela tiden. Svenskar är också människor hette showen och han drev med svenskar typ hela tiden men det var kul.

Hela helgen har jag tillbringat i strängnäs med vänner och god mat. Jag har bland annat träffat Linnea som jag inte sett på ett tag och så har jag träffat bland annat Linda, Tina, Sara och Sofia. Jag har även träffat Nicole som jag inte sett på säkert 6-7 år, det var väldigt kul att träffa henne!

Det tog ca en timme till strängnäs och bilresan ägnade jag åt min APU-uppgift och matte (funktioner och grafer), jag känner mig så duktig. Jag ringde även jobbet och fick reda på att jag ska jobba 17:00-22:00 imorgon, men innan är det praktik 09:00-15:00, det ska bli kul, jag ska väl vara med på nåt pass också.

Nu har jag inte så mycket mer att berätta än att Cassi ska kastreras på tisdag, jag är lite nervös eftersom hon är min lilla älskling, men det brukar gå bra så det är nog ingen fara.

Ha en bra kväll!
Klockan nio ska jag se the bourne identity.

Mina nya skor

Vi ska snart åka mot stan för att käka, får se om man hinner in på någon affär innan;) nej, jag borde ta det lugnt med shoppingen nu men när jag väl hittar nåt är det väl klart att jag vill ha det, jag brukar ha så svårt att hitta kläder nuförtiden nämligen.

Här är mina nya skor förresten:
image167
Bild: skopunkten.com

Första veckan över

Jag vet att jag lovade att jag skulle skriva igår men såklart ska Internet dö så jag hade ingen dator och alltså inte tillgång tilll Internet men NU ska jag skriva lite!

I onsdags var vi med på det jobbigaste passet någonsin, det var jättekul. På APU:n fick vi även sortera lite skor och ta ner grepp och bygga en egen led på klätterväggen - det var kul.

Igår var jag i skolan istället för på praktiken eftersom vi hade nationella provet i engelska, jag tror det gick bra, man skulle skriva om årstider. Efter det stannade jag och Linda kvar i skolan för att fixa lite inför öppet hus och sen åt vi på WKB: pannkakor! Efter lunchen kom jag på att jag inte hade något planerat så vi åkte in till stan och jag köpte ett linne på gina tricot och ett par skor på skopunkten. I stan träffade jag på Sara och Sofia som jag var i lofsdalen med, det var kul att se dem igen.

Efter vår lilla shoppingtur åkte jag hem. Eftersom Internet hade dött så satt jag vid TV:n ett tag sen fick vi besök av två kompisar så vi fikade lite. Sen blev det TV resten av kvällen.

Idag har Ida och jag fixat passerkort till olika pass, det fanns för få. Sen fick vi packa upp frukt och proteindrinkar eftersom det hade kommit en leverans. Vid halv tolv började ett pass med styrka och kondition som vi var med på och när det var slut vid halv ett så fanns det inget mer att göra så då fick vi gå hem:) Först gick jag till Swedbank för att göra ett ärende och sen gick jag runt i sundbyberg och tittade i affärer. Det var supermysigt och solen sken, alla var så glada på stan. Jag köpte en oversize-t-shirt, leggings, strumpbyxor, en väska, ett block och en ny bh. Jag är så glad för bh:n för hon som hjälpte mig var jättetrevlig och jag behövde bara prova EN. Dessutom kostade den bara 140 kr, den hade kostat 349 kr:) vilket fynd!

Nu ska jag ta mig nåt att äta. Ikväll ska vi gå på en show med Fredrik Lindström och innan ska vi äta på restaurang. Ha en super-bra fredag. Mitt tips: Gå ut i det härliga vädret!
<3

Trött

Nu är jag helt slut efter ett hårt pass med muskler och kondition på gymmet och några timmars arbete - därför så orkar jag inte skriva nu, jag måste sova så jag är pigg inför engelska nationella imorgon som börjar klockan åtta. Jag LOVAR att skriva mer imorgon.
God natt!<3

Hem och vända

Det blir ett kort inlägg nu, jag ska alldeles strax iväg till jobbet så jag skriver ikväll vad jag gjort idag men jag kan säga så här: jag har grymt mycket träningsvärk!

Nu ska jag till jobbet!

Träningsvärk

Det känns att det var ett tag sen jag tränade, jag redan börjat fått träningsvärk i underarmarna och låren - det gör så sjukt ont men det är samtidigt skönt, det märks ju att jag har tränat:)image166

Jag bestämde mig för att vara nöjd med samhällstentan så nu är den inskickad och klar - skönt att ha det ur världen just nu. Kvällen tillbringades framför TV:n, först Äntligen hemma och sen House. Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon, jag har ingen aning om vad vi kommer göra men det blir säker kul. Vid fem ska jag jobba. Det känns som det var evigheter sen jag jobbade sist men jag tror det ska gå bra, det börjar sitta i ryggmärgen nu - jag hoppas jag får jobba med några trevliga personer och att det är ganska lugnt för jag känner mig helt slut och jag orkar inte med några jobbiga kunder nu. MEN jag ska inte klaga - det är JAG som har valt att jobba, och idag kan inget förstöra mitt goda humör:) jag får peppa mig med lite shopping innan jobbet:)

NU SKA JAG SOVA!
God natt

Dag två

Idag var det andra dagen på praktiken, och det var nästan roligare än igår. När vi kom vid nio fick vi hjälpa till på ett seniorpass med pensionärer. Vi fick följa med vår handledare runt och fråga om det gick bra och om de behövde någon hjälp (de var nämligen på gymmet), vi stod också och småpratade lite. Efter det var det ett mamma-barn-pass. På det stod vi bara och tittade på, bebisarna var sååå söta (det var de gamla också). Efter det passet så var jag och Ida med på ett pass, step i 45 minuter. Det var kul och bra träning men jag var väldigt ovan så det var svårt att jobba med ben och armar samtidigt så jag körde mest med benen, ibland lyckades jag få med armarna också.
image164
Efter step-passet tog vi lunch. Vi åt med en annan praktikant, Claes, han är 24 och pluggar till idrottskonsulent. Det var kul att sitta och småprata och han är rätt rolig (ska typ imponera på oss hela tiden, men det är typiskt killar). Efter lunchen så visade Claes hur man använde alla maskiner på gymmet och vi tränade lite - snacka om att jag har fått mycket träning idag!

Den sista halvtimmen ägnade vi åt att tvätta grepp till klätterväggarna, ni skulle bara veta vad mycket skit som fastnar på dem. De rengörs genom att man bara lägger in de i diskmaskinen med lite maskinmedel och sen startar, svårare än så är det inte.
image161
Så här ser det ut inne på gymmet, det är super-fräscht

image162
Här inne hade vi gruppträning idag, men det finns fler lokaler

image163
Och så är ser klätterdelen ut, det är deras huvudaktivitet och det är nordens största klättercenter. Den högsta väggen är 26 meter hög.
Bilderna är lånade från Salveo gyms
hemsida

Efter APU:n gick Ida och jag till åhléns och jag köpte en ny träningstopp. Sen gick vi till apoteket och till sist till hemköp för att handla lite till imorgon, men jag har inte bestämt vad jag ska ha med mig för lunch, idag hade jag pastasallad. Sen åkte jag hem.

Nu har jag suttit ett tag och kämpat med samhällstentan, jag börjar väl bli klar men jag blir typ aldrig helt nöjd, men snart skickar jag in den, orkar verkligen inte skriva mer just nu.

Jag är väldigt glad idag, jag vill inte avslöja än vad det beror på för det kanske inte blir av men om det blir av så berättar jag såklart det (kanske onödigt att skriva detta om jag inte berättar men jag är bara så glad) - det har med katter att göra;)

Skriver mer senare!
/Hanna

Vilken dag:)

Det har varit en rolig dag idag. Jag tog bussen vid tolv hemifrån mig så jag kom fram lite tidigt till sundbybergs centrum. Först gick jag och köpte mellanmål, sen gick jag in på åhléns och hittade ett par nya träningsbyxor. Vid tio i två mötte jag upp Ida och vi gick till praktikplatsen. Väl framme så träffade vi vår handledare och han visade oss till skåpen. Vi hade redan tidigare fått en rundtur så det var inte nödvändigt. Sen har vi klättrat hela dagen. Först fick vi klättra på 4-metersväggar utan lina eftersom vi inte lärt oss att säkra men vid sex så började en klätterkurs så nu kan jag säkra och det grundläggade när det gäller klättring. Vi hade en jättetrevlig instruktör, han skojade mycket så det var kul. Vid nio slutade kursen så då åkte jag hem. Nu har jag ätit sallad med ett bröd till middag och nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag börjar nio imorgon, jag får se om jag cyklar - jag har inte hunnit göra i ordning den.

God natt!

Första praktikdagen!

Idag är det första dagen jag ska på praktik. Det är lite nervöst men som tur är så är Ida och jag på samma ställe och när man är två så är det lite mindre nervöst i alla fall. Eftersom det inte är så långt till min APU-plats så tänkte jag cykla men det blir först imorgon eftersom vi slutar 21:00 ikväll.

Jag har precis ätit frukost. Innan jag åker måste jag duscha och skriva lite på hemskrivningen i samhällskunskap. Jag har skrivit hela G-delen så den är typ klar, jag kanske kommer göra lite småjusteringar sen men nu ska jag koncentrera mig på VG/MVG-delen. Men jag tror jag duschar först, innan jag börjar med det. Jag måste också äta lunch innan praktiken så jag klarar mig, får väl ta med något mellanmål.

Nu ska jag i alla fall ge katterna mat och sen ska jag hoppa in i duschen.
Ha en bra dag i solskenet!

Jag är så trött på allt

Nu har jag fått nog. Idag när vi kom hem så låg det tre filtar ihopknöglade av någon anledning på min säng, men eftersom jag inte skulle använda sängen då så tänkte jag inte på det och lät dem ligga kvar. Efter ett tag går mamma in i mitt rum och tar filtarna (som vi använder för att täcka soffan med på kvällen så katterna inte klöser så mycket på den) och när hon tar upp dem så känner hon att de är blöta. De luktar inget så hon tror det är vatten men hon ber mig att kolla min säng för säkerhets skull. Så jag går och kollar och luktar och gissa vad som har hänt!: någon av katterna har kissat i min säng. Det jobbiga är att det är andra gången det händer den här månaden. Efter en stund ska jag lyfta på sängkläder som min faster har använt och som låg i min fotölj, och gissa vad: de var också blöta! Då har den rackarns katten kissat i min fotölj också. Efter en stund när jag sitter och skurar min säng och försöker göra den kissfri så hoppar Smilla upp på¨min bokhylla där jag har en vas och en tavla lutad mot väggen, och tjong så kommer tavlan nerflugen på golver precis bredvid mig. Glassplittret sprier sig över golvet och ramen går i tre delar. Hon hade då pressat sig in bakom tavlan (som bara står lutad och alltså inte är fastsatt) så den ramlade ner. Jag orkar verkligen inte mer!!!!

Vi tror att det är Smilla som kissar eftersom hon håller på att börja löpa så hon vill visa Cassi att hon är högst i rang, därför markerar hon genom att pinka överallt. Förhoppningsvis så slutar hon pinka eftersom Cassi ska kastreras den här eller nästa vecka och då sjunker hon i rang, annars måste vi kastrera henne också och det vill vi inte eftersom vi vill ta minst en kull på Smilla.

MEN jag älskar mina katter över allt annat! (just nu är jag bara trött på att allt ska hända på en gång).

Nu ska jag bädda sängen och börja tänka lite på VG/MVG-delen på samhällstentan. Imorgon börjar APU:n men jag ska inte vara där förrän 14:00 - SKÖNT!!!
God natt!

PS. Hörde på nyheterna att den misstänkte 42-åringen nu erkänt att han mördat 10-åriga Engla, fatta vad hemskt. Jag undrar verkligen varför han gjorde det. Vissa människor går inte att förstå sig på! DS.

Nu är jag hemma!

Nu har vi kommit hem från vår underbara skidresa till Lofsdalen. Som ni kanske märkt har jag inte haft tillgång till Internet, men här kommer rapport från resan. Vi åkte ju upp på torsdagen, vi åkte ca kvart över åtta. Efter några timmar stannade vi och åt lunch på en vägkrog. Jag åt pytt i panna (det var INTE gott men det gick att få ner med några rejäla klunkar vatten). Vi kom fram till stugan ca halv fyra. På kvällen tog vi det lugnt efter den långa resan. Under resan gjorde jag alla g-frågor på hemskrivningen i samhällskunskap och så kollade jag på film.

På fredagen var det dags för skidåkning. Liftarna öppnade nio, vi var där halv tio eftersom vi skulle hyra skidor innan. Det var lite molnigt men helt ok. Backarna var härliga att åka i och det gick förvånansvärt bra att åka med tanke på att det var ett år sen jag åkte sist. Lunch åt vi i backen, det blev pasta carbonara för min del. Vi åkte till fyra, då stängde liftarna. När vi kom tillbaka till stugan bastade, duschade och åt vi. Sen lekte vi även maffia, det var kul - man tränar verkligen på att argumentera. Det blev inte så sent eftersom alla var så trötta.

Jag, efter första dagen i backen. Gissa om man var slut! (ursäkta att jag visar magen:))

På lördagen var det också skidåkning, Vi var i backen vid nio redan och åkte till fyra. Till lunch åt jag en hamburgetallrik med hemmagjord hamburgare (för 120 kronor!!) men den var god. Vädret var inte lika fint, det snöade hela dagen men det var mysigt i alla fall. På lördagen hoppade vi även lite, på både större och mindre hopp, i alla fall jag och Stefan. Det var ingen annan som ville, men det var kul. Jag klarade ett hopp som Stefan inte klarade:) På kvällen bastade, duschade och åt vi. Sen spelade vi kortspelet plump.

Idag åkte vi från stugan vid halv elva och vi kom hem vid halv sex efter tre stopp vid diverse bensinmackar i jakt efter nya DVD-filmer, till slut hittade jag några.

Det blev inga bilder i backen eftersom jag inte ville släpa med mig min stora kamera där men lite andra bilder blev det. Vi var 14 stycken som var med + en hund.

Världens mest underbara hund: Pinglan, en boxer

Jag rabblar inte upp alla som var med på resan men jag kan säga att vi var i blandade åldrar och två som var med var:

Sara och Sofia, två jättegulliga systrar!

Skriver antagligen mer senare, blogg.se krånglar lite med mig just nu!

Sista inlägget på ett par dagar

Jag tror tyvärr inte jag kommer ha tillgång till Internet där uppe så det här blir antagligen mitt sista inlägg på ett par dagar nu. OM jag får tillgång till Internet kommer jag såklart skriva några rader. Jag ska i alla fall ta med kameran så bilder blir det när jag kommer hem!

Jag har nu packat ner alla kläder, ska bara packa smågrejer som jag ska ha inne i bilen, i handväskan men det tar inte så lång tid, ska nog kolla på film först.

Asså det ska bli så kul! Jag älskar att åka skidor, det är synd att det inte kan bli oftare men det gäller att ta de få chanser man får. Ni får i alla fall ha det så bra. Jag kommer sakna tjejerna i klassen, jag kommer antagligen inte se dem på två veckor eftersom vi går ut på praktik direkt när jag kommer tillbaka. Jag kommer bara träffa Ida eftersom vi ska vara på samma ställe. Jag håller tummarna att de som inte fått APU-plats än får det och så får ni ha det så bra tjejer!!

Förresten, hur ska jag kunna sova utan katter i sängen? De ligger alltid i min fotända.... Jag hoppas det går bra, annars har jag ju filmer med mig om jag får svårt att sova, och öronproppar om någon lever om eller snarkar:)
Pussar och Kramar
Hanna

Typ klar

Nu är jag alldeles strax klar med packandet och bakandet, vi har bakat världens mumsigaste chokladkaka som vi ska ha med hos till snön där uppe. Jag ska bara lägga ner kläderna i en väska, sen är jag klar. Ikväll blir det film innan jag går och lägger mig, får se vad jag tittar på.

Jag vill också rekommendera en blogg. Vill du se något sött? Titta in HÄR.

Skriver nog mer senare, igen...

Äntligen!

Nu är jag äntligen klar med näringsläran, jag blev väl så nöjd som jag orkar med på den här uppgiften så nu är den inskickad och klar!

Idag hade vi datakunskap, näringslära och psykologi. Jag var ju klar med alla uppgifter på datakunskapen men såklart så har hon kommit på en till, helt onödig, bara för att vi inte ska vara lediga. På näringsläran var det eget arbete eftersom vår lärare hade massa examinationer med de i klassen som missat saker (vi läser nämligen ut kursen imorgon). På psykologin hade vi prov. Jag tror jag får minst VG för det kändes bra, men på den sista delfrågan fick jag bråttom (tiden tog slut) så jag är tveksam om jag vågar hoppas på ett MVG, men vi får se vad det blir, G-delen var i alla fall väldigt lätt.

Jag tror jag ska börja med att bara vara i skolan tre dagar/vecka, skämt åsido men det är så skönt att vara ledig nu och åka skidor. Jag känner att jag är värd det för jag har haft väldigt mycket den senaste tiden så jag behöver lite ledig tid. Det blir lite plugg och många filmer på väg upp till lofsdalen, kommer väl sova lite också om jag kan. Tack för tipset Linda om att vara vaken länge idag, då är jag ju trött imorgon och kan sova bort några timmar. Resan kommer ta ca 6 timmar och vi ska åka klockan åtta.
Vi är i alla fall redo att åka, vi håller på att packa:
image143
Visst är vi snygga, mamma och jag (jag bjuder på den vackra bilden:)):

Men jag kommer sakna dessa sötnosar:
image145

Nu ska jag packa klart och baka klart, men jag skriver mer senare!

God morgon

Vaknade för ca 40 minuter sen och har hunnit äta frukost och skrivit på näringsläran. Jag är inte helt nöjd med den men jag vet inte vad jag mer ska skriva och om detta räcker för ett MVG, jag tror inte det, men jag vet inte VAD jag ska skriva för ett MVG.

Idag börjar vi 10:35 så jag ska åka 09:49-bussen hemifrån, därför måste jag snart börja göra mig i ordning. Jag måste packa också men det får jag göra ikväll för nu på morgonen måste jag fixa lite annat nödvändigt ont. Men imorgon bär det av till LOFSDALEN!! Jag känner verkligen att jag behöver den här ledigheten! Det ska bli så skönt att få komma upp i backarna, hoppas bara det är bra väder...

För tillfället har jag inget mer att berätta, återkommer ifall jag kommer på nåt:) annars så får ni ha en bra dag och så återkommer jag ikväll!
/Hanna

Snart nöjd....tror jag...

Jag är snart nöjd med näringsläran, i alla fall så nöjd som jag orkar bli med den här uppgiften. Jag ska finputsa lite mer imorgon men sen får det vara bra. Jag måste hinna plugga lite psykologi ikväll eftersom jag har prov på det imorgon, så från och med nu är det prioriterat, men jag ska snart gå och lägga mig.

Jag mailade min APU-plats som jag ska vara på nästa vecka (och vecka 17) och dessa tider ska jag vara där nästa vecka:
Måndag: 14:00-21:00 (ska gå en klätterkurs på kvällen)
Tisdag: 09:00-15:00
Onsdag: 09:00-15:00
Torsdag: Ledig, ska vara i skolan istället eftersom det är nationellt prov i engelska, efter det ska jag och Linda vara kvar i skolan och fixa lite inför öppet hus den 19:e som jag tyvärr inte kan vara med på eftersom jag ska iväg även då.
Fredag: 09:00-15:00

Vecka 17 har vi inte fått schema för än men det blir nog bra det också.

Efter skolan idag tog jag en snabb tur förbi jobbet för att skriva upp när jag kan jobba nästa vecka, såklart kom jag på när jag kommit hem att jag kan jobba en dag till så jag får väl ringa dem imorgon. Jag tänkte också köpa en bärbar DVD så jag kan kolla på vägen upp till lofsdalen men en sån kostar 2000 kronor så jag tar med en bärbar dator istället. Jag ska ändå plugga stor del av resan så jag inte behöver oroa mig över det under praktiken - det blir två slappa veckor:)

Nu har jag tyvärr inte tid att sitta här längre, god natt!
/Hanna

Snart...

Nu är jag snart klar med näringsläran. Jag har gjort alla veckoplaneringar och skrivit de flesta reflektionerna, eller vad man nu ska kalla det, men det behövs lite finputsning och så ska jag kolla igenom det, men jag kommer bli klar i tid!

Idag ska jag försöka få de sista underskrifterna på min ledighetsansökan, sen är det bara en dag kvar så bär det av till fjällen. Tyvärr måste jag plugga på vägen upp men jag ska försöka hitta en bärbar DVD så kan jag kolla lite på film också - bland annat Philadelphia som jag missar slutet på, eftersom de ska se den på fredag - den var faktiskt bra så den vill jag se klart.

Nu ska jag skicka iväg några mail och kanske göra det sista på näringsläran!
puss

No hamburger for me

Kom hem från jobbet för ca 40 minuter sen och har precis ätit: röd paprika, falukorv och stekt ägg, mums! Det blev ingen hamburgare för mig på jobbet idag, jag kan ju inte äta hamburgare hela tiden, jag kommer vara så trött på det! Jobbet gick bra, jag stod i kassan men chefen tyckte att jag även ska öva lite i köket när det är lugnt och vi bara behöver en kassa. Det låter bra för jag kommer vara så trött på konstigt folk om jag ska jobba där ett tag. Vissa hör man inte vad de säger och vissa ändrar sig tusen gånger. Eller så har de konstiga frågor jag inte kan svara på. MEN jag ska inte klaga, jag har ju i alla fall ett jobb och för det mesta är det faktiskt riktigt kul!

Idag i skolan hade vi engelska, matte och datakunskap. På engelska kollade vi på film och på matten fick vi tillbaka matteprovet: MVG-, jag är nöjd för det trodde jag inte att jag skulle få. På datakunskapen ligger jag på den sista uppgiften så förhoppningsvis får jag vara ledig från datakunskapen när jag är klar men vi får typ inte för rektorn så vi får se hur det blir med den saken. Jag har också försökt få ledigt på torsdag och fredag. Jag måste leta upp alla lärare jag har under de dagarna och fråga om det är OK att jag är ledig och få en underskrift, SEN kan jag lämna in till coachen, jag har fortfarande typ tre lärare att få tag på eftersom jag har nästan alla lärare under dessa två dagar. Jag hoppas jag inte kommer efter, som tur är så har jag inte så svårt att ta igen.

Jag har också köpt en tröja och en sjal på H&M innan jobbet, jag måste verkligen shoppa nya kläder men jag hittar aldrig nåt, därför blev jag glad över att hitta denna tröja - jag orkade inte ens prova på affären eftersom den bara kostade 149:-

Nu ska jag sova så jag orkar göra klart näringsläran imorgon innan skolan
God natt<3


*suck*

Jag orkar inte med hemtentan i näringslära. Jag sitter här och kämpar med den och har gjort det sen nio med det känns inte som om jag kommer någonstans. Det är så svårt att komma på så många måltider till olika grupper (gravida, äldre och vegetarianer) eftersom måltiderna ska innehålla deras speciella näringsbehov. Det är så svårt, speciellt till vegetarianer. Jag är i alla fall snart klar med det. Jag har gjort klart kostupplägget för både gravida och äldre och är snart klar med vegetarianer men jag måste skriva mer reflektioner och motivera varför jag valt vissa livsmedel, jag har gjort lite men är inte klar. Jag måste i alla fall bli klar imorgon, så jag går upp klockan nio igen för att skriva.

Nu ska jag klä på mig och bädda sängen. Om jag hinner skriver jag lite mer på näringsläran, annars får den vänta tills imorgon eftersom jag jobbar till halv tio ikväll. Ha en bra dag!

/Hanna

Flightplan

Hej!
Jag sitter nu och tittar på filmen Flightplan på 4:an, men för tillfället är det nyheterna. Jag har sett den en gång tidigare, då på bio, och jag tycker den är ganska bra.

Igår kväll var jag hos Debora och vi var några stycken som hade lite kul:) Jag kom hem ganska sent och det blev sängen direkt eftersom jag skulle jobba idag. Jobbet gick bra. Jag stod i kassan hela tiden förutom kanske en halvtimme då jag fixade lite smågrejer i köket + mina raster. Jag började klockan 11:00 och slutade 20:00 så nu är jag väldigt trött, kan knappt stå på benen, skönt att jag börjar halv ett imorgon. Men jag kommer inte sova jättelänge, jag ska nämligen plugga på morgonen. Jag har psykologiprov på onsdag och hemtenta i näringslära till på torsdag. Jag använde varje rast och resväg till och från jobbet till att plugga men jag är inte klar med näringsläran och psykologin kan man alltid plugga mer på, så det ska jag göra imorgon. Imorgon kväll ska jag jobba, 18:00-21:30, men det är enda passet den här veckan eftersom jag går eftermiddag och åker till lofsdalen till helgen (hoppas bara jag får ledigt).

Nu ska jag sätta mig framför TV:n igen och titta på filmen, den börjar snart!
God natt!

No wedding

Det blir inget bröllop för mig idag. Jag kände visserligen inte de som skulle gifta sig så det gör väl inte så mycket. Jag skulle åka dit med Tina, för hon känner dem, men det blev ändrade planer. Jag älskar bröllop men som sagt, eftersom jag inte kände dem så gör det inte så mycket.

Nu ska jag sätta mig och fortsätta på näringsläran, måste även plugga lite psykologi inför onsdagens prov.

Two weeks notice

Igår blev det, som jag sa, TV hela kvällen för mig. Föst kollade vi på Så funkar det men under det programmet somnade jag så jag missade typ mer än halva. Sen tittade vi på talang 2008, det var rätt kul, men jag tror inte jagimage142 kommer följa det - mycket tråkigare än typ Let's Dance. Klockan nio började en film på femman som vi såg: Two weeks notice, (Kärlek på jobbet). Den var med Sandra Bullock och Hugh Grant. Den var rolig och bra, jag rekomenderar den.

Idag ska jag träffa Tina och så ska jag på bröllop, jag älskar bröllop!

//Hanna

Tortyr

Sitter här och kämpar med hemtentan i näringslära - vi ska göra upp en matsedel för äldre, gravida och vegetarianer men det är svårt att komma på maträtter - speciellt maträtter som passar för just den gruppen. Detta kommer ta ett tag, sen ska man nämligen skriva lite annat och reflektera över massa saker - men man får inte skriva mer än 4 sidor.

Idag har vi haft engelska, matte, idrott och samhällskunskap. På engelska hade vi muntlig presentation, och precis som jag trodde så saknades en i gruppen men det gick bra i alla fall.

På idrotten så var vi på danscompangiet, det var rent ut sagt tortyr. Vi dansade hiphop men jag är inte mjuk i kroppen över huvud taget och jag har ingen rytm eller taktkänsla - JAG KAN INTE DANSA. Jag tittade på klockan hela tiden för att hoppas på att det var över, men det gick så segt. Efter dansen hade vi mitterminsomdöme-snack. jag låg på VG+ men hade helt klart potential för ett MVG, jag ska bara fortsätta som nu. Det var i alla fall skönt att sluta mer än en timme tidgare.

Jag ska göra lite mer på näringsläran, sen blir det mat, TV och bara slappa för min del. Ha en bra fredagskväll!

Svullare

Kladdkakan står i ugnen...mums! Jag vet att jag är onyttig men jag har faktiskt inte ätit så mycket sötsaker i veckan och jag känner att jag är i stort behov av något nu, och kladdkaka funkar alltid!

Så länge kan jag berätta om dagen. Det var inte lika fint väder som igår men jag invigde i alla fall mina vårskor, jag älskar att ha vårskor - så mycket finare och skönare än stövlar! Idag har jag haft näringslära, matte och samhällskunskap. På matten hade vi matteprov (geometri) men annars var det väl som vanligt. Efter skolan köpte vi bara macka på il piatto sen åkte jag hem och pluggade. Jag har pluggat psykologi och börjat på näringslära-hemprovet; det kommer nog ta ett tag att skriva det så jag är glad jag har börjat i tid. Jag vill verkligen få MVG på det eftersom jag då har säkrat ett MVG i hela kursen (som slutar nästa vecka). Det gick lite bättre att koncentrera sig men det var fortfarande ganska svårt, jag vet inte vad som har hänt, förrut kunde jag sitta 4 timmar i sträck utan problem, nu bara 45 minuter.

Nu ska jag snart se Gordon's kitchen nightmares och äta kladdkaka. Imorgon är det fredag!!!!!!!!!
puss<3

What a lovely day!

Idag var det en väldigt bra dag. När jag klev upp i morse så var jag lite nervös eftersom vi skulle ha en liten redovisning på psykologin men den gick väldigt bra och läraren var nöjd. I slutet av psykologi-lektionen skulle vi ha mental träning. Han sa att vi skulle hämta krafter och att han hade hittat någon 80-tals-musik. Han sätter på den och helt plötsligt börjar han dansa. Sen går han och tänder och släcker lampan så det blir som disco-lyse - alltså vår psykologi lärare är så rolig, han är BÄST! Det var i alla fall en rolig lektion. På näringsläran så pratade vi mitterminsomdöme och jag låg på en MVG-nivå, om jag gör bra ifrån mig på den sista hemskrivningen nästa vecka så får jag MVG i näringslära. Sen hade vi lunch, vi åt på Lilla asien för omväxlings skull. Till sist hade vi datakunskap, det var också kul, det är så roligt att hålla på med power point.

Det allra bästa med hela dagen var det UNDERBARA vädret, det var så soligt och varmt - jag blir så glad!!!!!! Nu ska jag bara hitta en bra vår-jacka, några tips?

Efter skolan åkte jag till kista galleria. Jag började jobba klockan 16:00 men jag hade 45 minuter på mig innan jag började jobba så jag köpte en ny väska (äntligen) och ett par nya skor (igen). Det bästa var att jag tänkte köpa den där väskan i måndags men jag var lite osäker så jag gjorde inte det, men idag när jag skulle köpa den (jag köpte den) så var den 100 kronor billigare, snacka om att jag var glad. Ibland lönar det sig att vänta.

Jobbet var också roligt, tiden bara rusade iväg och helt plötsligt var klockan åtta och jag hade jobbat mina fyra timmar. Vi hade fått ett nytt kassa-system på jobbet, det var mycket bättre än det gamla! och väldigt lätt att lära sig. Jag fick en genomgång på tio minuter, sen klarade jag mig själv. Det var endel roliga människor idag. Vissa verkar tro att de inte behöver betala hela summan. Om de saknar några kronor så frågar de om jag inte kan bjuda på det men om jag bjuder alla som frågar så kommer det ju bli flera hundra kronor till slut + att det inte är jag som bestämmer. En sak som är bra med det nya kassa-systemet är att vi inte behöver ta legitimation på köp under 100 kronor, förrut var vi alltid tvugna att ta leg, även om de bara handlade för 10 kronor.

Nu ska jag bara titta igenom matten lite snabbt, har matteprov imorgon, sen ska jag sova. God natt!!

Jag är så duktig:)

Jag känner mig väldigt duktig idag. Jag är väl inte uträttat några stordåd men med tanke på att min koncentration har varit noll så känner jag mig duktig som har lyckats plugga psykologi (som inte är det lättaste) i typ två timmar.

Nu kommer snart lite gäster till oss så det är bäst jag gör mig klar.
image139
Min älskling
image141
Min andra älskling


Det var ett tag sen

Nu var det ett tag sen jag skrev nåt men jag har försökt att logga in men det har inte fungerat eftersom blogg.se har bytt plattform. Men nu ska jag berätta lite vad som har hänt i mitt liv de senaste dagarna.

I lördags så jobbade jag mitt första nio-timmars-pass på Burger King. Jag fick stå i kassan hela dagen vilket var jätteroligt, jag börjar lära mig den nu. När jag kom hem (slutade halv tio) så var jag helt slut så jag kollade på film (Stick it) med min faster och sen väntade sängen. På söndagen var jag hemma och tog det lugnt, väldigt skönt var det. Jag tittade på två filmer: First Daughter och Raising Helen, de var bra båda två (tjejfilmer). Jag hade svårt att somna den kvällen och sov säkert inte mer än fyra timmar den natten. Det gjorde att jag var helt slut på måndagen eftersom jag klev upp klockan sex men jag var inte ensam om att vara trött i alla fall.

Igår hade jag datakunskap, matte och engelska. Efter lovet är jag faktiskt inte så sugen på att plugga men jag får tvinga mig, idag gick det i alla fall bättre än igår. Efter skolan så åkte jag till kista och tro det eller ej: jag KLIPPTE mig! Det behövdes verkligen men jag var inte helt nöjd med frisören, jag tycker hon slarvade lite, men det är bättre nu än vad det var förrut. Efter klippningen köpte jag strumpbyxor och sen åkte jag hem. Jag gjorde lite engelska, sen tittade jag på TV och lagade lite mat. Vid kvart över fem ringde de från jobbet: "Hej Hanna, du är uppsatt på schemat idag, men du är inte här, var är du någonstans?" Jag hade tydligen tittat på fel schema. Men det var inte mitt fel, det var första gången jag var uppsatt på schemat så hur skulle jag veta att de satte upp två scheman men bara det ena är pålitligt... men jag fick i alla fall skjuts av mamma till hallonbergen så jag kom ca 40 minuter sent men det var inte sura. Jag jobbade till halv tio, sen åkte jag hem och åt. Hade bara ätit lite fil, 1/4 macka och två risifrutti på hela dagen.

Idag hade vi coachtid, psykologi, näringslära och samhällskunskap. På samhällskunskapen fick vi tillbaka våra läxförhör och jag fick MVG. Men jag visste redan det, hon kom bland annat igår och frågade om hon fick läsa upp ett av mina svar i en annan klass och det fick hon sa jag + att hon hade sagt att jag skulle få MVG på det eftersom ett av svaren jag skrev var ett av de bästa hon någonsin läst, hon var väldigt imponerad. Sånt är ju alltid kul att höra:)

Nästa vecka skulle vi ju haft prov i näringslära men nu har vi fått veta att vi ska ha hemprov istället så nu kan jag antagligen åka med mina föräldrar och några kompisar till lofsdalen (jippi va kul, jag älskar att åka skidor).

Den här veckan ska jag i alla fall jobba onsdag 16:00-20:00 och söndag 11:00-20:00. Hoppas det är lugnare än vad det var i lördags, men det borde det vara. Det är i alla fall kul att träffa så mycket folk och vara trevlig och le. Att jag har roliga arbetskamrater gör ju inte saken sämre direkt.

Oj, vad långt inlägg det blev. Nu ska jag plugga.

RSS 2.0