Kvällens tips!


Jag trivs bra i min nya hårfärg

Jag har fått lite gjort på psykologin, men det är inte så mycket som behövs så det är skönt. Jag vet även vad jag ska säga på bokseminariet så det behöver jag inte oroa mig för.

Nu till kvällens tips från mig som jag själv sitter och smaskar på:
- Apelsinjuice
- Äpple med kanel (delat i bitar)

Riktigt mumsigt och nyttigt. Juice är väl egentligen ganska onödiga kalorier, speciellt om man är äldre men det gör man som ung av med och det är så sjukt gott så det måste man unna sig!

Nu ska jag kolla lite till på psykologin, sen får det räcka.
Puss

Inspiration

Jag blir så inspirerad av alla fina bilder som alla tar nuförtiden - både vardagliga och från riktiga proffs. Jag måste verkligen ta mig ut och fota lite någon dag, tycker ni inte det? det kliar verkligen i fingrarna - jag vill vara kreativ! Men först måste jag skaffa batterier till min externa blixt så det är lite kul att fota - det går så mycket lättare med den. Längtar också till brorsan kommer hem med imacen så jag kan påbörja min portfolio som jag planerat, denna sommar var nämligen en bra fotosommar och alla sommarens bilder finns där.

Över till nåt helt annat. Jag vet inte om jag nämnde det här i förra inlägget men det var verkligen kaos i Kist galleria idag. Ramadam är ju slut vilket betyder fest för alla muslimer (?) - det känndes som om alla skulle köpa mat på Burger King. Jag tycker synd om de som jobbade för det var så sjukt mycket folk och ändå var klockan bara halv tre, då brukar det vara lugnt. Men nu slipper ju jag det i alla fall:) Måste dock förbi f d jobbet imorgon och hämta arbetsintyg/betyg som chefen skulle skriva ihop om hur duktig jag varit;)

Nu ska jag försöka återfå koncetrationen till pluggandet men nåt säger mig att det inte kommer gå så bra...

Jag är en fri kvinna!

Idag har det skett, tro det eller ej: Jag har sagt upp mig från Burger King! Jag känner mig så befriad! Inte bara det att jag inte behöver jobba där mer, jag är så stolt att jag vågade gå dit och prata med chefen "face to face". Han tog det rätt bra, arbetsledaren Jenan verkade ta det hårdare. Även en diskare som har flörtat med mig (hemskt jag vet) verkade väldigt besviken, jag fick hans mailadress t o m, den kommer jag ju verkligen ha användning för...INTE.

Jag sa till chefen att jag vill koncentrera mig på plugget nu men jag kommer säkert söka nåt nytt jobb om typ en vecka, jag kommer inte klara mig med bara studiebidraget varje vecka.

Jag var väldigt nervös innan mötet men är så glad att det är över. Annars har dagen varit rätt bra, förutom att jag haft så sjukt ont i magen (det berodde alltså inte på att jag var nervös). Jag vet inte  vad det är. Vi fick även veta att vi fick MVG- på vårt psykologi-grupparbete, men vi måsta komplettera några småsaker.

Nu ska jag förbereda bokseminariet vi ska ha imorgon och leta lite psykologifakta. Ska även kolla på Top Model nu klockan fyra, repriser från säsong 5 har börjat:)

Puss

God natt

Nu är det dags för mig att sova. Jag har följt Top Model med spänning (på onsdag är det förresten final!) och sedan även CSI. Nu måste jag sova om jag ska orka upp sex imorgon igen. Men det ska nog gå bra. Jag vill dock inte att skoldagen ska ta slut eftersom jag ska säga upp mig - jag hatar sånt här! Men nu ska jag försöka glömma det tills imorgon när jag väl ska dit. Andas...1, 2, 3...

Puss och god natt!

Tack!

Tusen tack till er som kommenterat, det är så roligt med lite fler kommentarer än vanligt:)

Ni missar inte Top Model på trean nu va?;)

Före -- Efter


Nya jag

Hej bloggen!

Denna dag har väl varit helt ok den också. Jag är fortfarande lite skoltrött men det är ändå ok. Första lektionen var matte, det var riktigt seeeeeeeegt. Vi hade genomgång igen och eftersom jag förstod redan förra gången så är det lite tröttsamt att sitta och lyssna på samma genomgång ännu en gång. När det gäller matten så skulle jag hellre gå i en naturklass om jag ska vara ärlig - jag vill gärna komma någonstans och inte sitta halv lektionen och inte ha nåt att göra eftersom man räknat klart, läraren har ju inte ens nån extra uppgift åt mig och Linda. Men jag ska inte klaga, hellre har jag lätt för mig än tvärt om. Andra lektionen var Vård-och omsorgsarbete. Vi läste om munvård och fick borsta tänderna på varandra som examination, det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara, och vi går ju trots allt omvårdnadsprogrammet så det ingår ju.

Efter det var det dags för lunch, det blev en hamburgetallrik för mig, åt ju inte det i fredags som jag brukar så jag kände att det var dags - den var godare än på länge!

Sista lektionen var Engelska B. Vi gjorde några övningar och fick även reda på vad vi fick för betyg i den muntliga uppgift vi gjorde förra veckan; jag fick MVG!

Efter skolan åkte jag in till stan direkt p g a telefonsamtalet jag nämnde härom dagen: jag hade bokat tid hos frisören. Så jag tog bara topparna samt tonade det brunt, väldigt höstigt och snyggt blev det!
Före:


Efter:


Efter frisören gick jag in på Kicks för att köpa en mascara och en ansiktskräm. Efter mycket letande hittade jag till sluta en mascara som verkade helt ok, jag har aldrig provat den förut men jag gillar att prova nya saker så den blir nog bra. När det gäller ansiktskrämen så frågade jag om hjälp eftersom jag inte är så bra på det här området, då rekomenderade hon en ansiktskräm från Lancome som kostade 475 kronor!! Extremt dyrt men den skulle tydligen vara jättebra, jag fick även med lite prover på en rengöringskräm, en fondation, en nattcreme och ansiktsvatten - alla från Lancome och säkert jättedyra, men jag får väl prova. Bäst för henne att dagcremen är bra. Köpte även en rengörande ansiktsmask som jag tänkte använda ikväll för att bli av med orenheter.

Har bokat möte med chefen också. Imorgon ska det ske, jag ska bli fri, men lite nervöst är det: jag ska säga upp mig från Burger King - inga mer hamburgare för min del!

Ikväll har jag tack och lov inget pluggande att göra så det blir en slapp och skön kväll igen.
Nu ska jag placera mig bredvid mamma och Vincent i soffan.

Vincent

Snabbt kvällstips

Nu är jag nyduschad och klar, det var riktigt skönt att få rent hår igen, och skönt att kunna sova tio minuter längre imorgon.

Innan jag lägger mig har jag bara ett kort kvällstips:
Återfuktande mask och hallondryck från Brämhults kallar jag det:)

Perfekt kombination! Men jag är omríngad av katter hela tiden:)

Fast jag skulle hellre ligga såhär än mitt lilla hemma-spa:

Skulle inte det vara underbart? Jag skulle bara vilja strunta i skolan och åka iväg på en spa-resa, jag får väl boka en med mamsen så fort vi kan:)

Nu ska jag strax gå och lägga mig så jag orkar upp vid sex-tiden imorgon, *suck*. Ja ja, skönt att sluta tidigare i alla fall.

Puss och god natt!

Beställt

Nu har jag även fått H&M-beställningen klar!
Detta är några av de grejer jag har beställt (eller nästan allt):

Från H&M

Svarta stövletter som jag har provat i butik men som jag aldrig köpte, nu är de beställda


Gul kofta - lite färg i höst!

Från Ellos

Mysig stickad tröja, perfekt i vinter, men jag har beställt den i brunt


Grå stickad tröja och svart polotröja, tyckte det var så snyggt tillsammans så jag var tvungen att beställa båda:)

Ja, det var väl det som jag tänkte visa upp här.

För övrigt har denna kväll bestått av lite Shrek, lite Hål i väggen och lite andra program som egentligen är ganska så tråkiga. Jag har fått lite vettigt gjort men rätt så mycket onödigt också, men det är skönt på söndagkväll. Funderar på att ta en dusch innan jag lägger mig så jag slipper duscha imorgon. Jag har gått med uppsatt hår hela dagen bara för att det är så fett, det är knappt så jag behöver tofs nu - håret stannar uppe ändå tack vare fettet:P men det hör en söndag till. Ja, det blir nog en dusch, jag gissar att jag kommer att snooza ganska många gånger imorgon, det är så jobbigt att ta sig upp när det är mörkt ute. Har förmiddag nu till veckan så jag börjar åtta imorgon: härligt!

Skriver ett sista inlägg sen innan jag går och lägger mig! Kram

Seg dag

Hej!
Idag har verkligen varit en seg dag. Jag har bland annat varit en tur i Kista för att leta kläder men det var så sjukt mycket folk (lönehelg=alla är galna) och jag tyckte inte nåt passade idag så det slutade med att jag åkte hem och beställde från H&M shop online och lite från Ellos - då slipper man prova kläderna och man slipper alla människor. Så nu hoppas jag att jag får hem snygga och sköna plagg om någon vecka:) Men innan jag kom hem så tog jag en tur till gymmet. Det var väldigt segt och jag kände inte för det men det var lite folk och det var väldigt skönt. Jag ångrar dock lite att jag inte gick på Bodypump-passet som de hade när jag var där, men jag får prova det nästa söndag istället.

Ikväll ska jag i alla fall slappa framför TV:n (igen). Jag har inget att plugga idag och det är så skönt eftersom min skollust inte är så stark för tillfället.

Puss på er!

Skönhetsvård

Sitter här och har en återfuktande mask i ansiktet, det är typ det skönaste som finns. Har kollat på Svensson Svensson och ska snart se CSI miami, sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Är trött trots att jag sov länge idag - vill vara pigg imorgon också så jag orkar träna och shoppa. Jag hoppas verkligen jag hittar nåt.

Jag just nu, inget smink, bara en återfuktande mask!

Chilldag

Hej!
Idag har varit en så slapp och skön dag - jag älskar att ha såna dagar lite då och då. Igår kväll hade vi jättekul. Anna och Linnea hade väl lite svårt att andas p g a kattallergi men de överlevde och lyckades nog ha rätt kul ändå. Vi såg tre filmer: "He's the girl", "Fool's Gold" och "The perfect score" - alla helt ok. Innan filmerna så åt vi i Kista galleria och köpte sedan hem massa snacks.



Idag så sov vi ut och åt sedan frukost vid typ elva. Jag har även pluggat lite, eller rättare sagt skrivit rent endel anteckningar så de går att tyda. Imorgon ska jag väl bland annat träna och ta en tur i Kista galleria för att leta lite höstkläder. Har även gjort ett speciellt samtal men ni får veta först på måndag vad det handlade om:P En liten överraskning kan man väl säga...

Nu ska jag ladda med chips och sedan slå mig ner framför TV:n, precis vad jag behöver! Ledssen för att det blir så lite bilder nuförtiden, måste bara köpa batterier till min externa blixt, det blir inga bra bilder utan den!

Puss!

Morgonträning

God morgon!
Jag ska strax sticka iväg och vara lite hurtig så här på morgonkvisten: jag ska nämligen träna på Nautilus innan skolan. Jag brukar ha lite svårt att komma iväg på mornarna (hmm, undra vad det kan bero på) men idag känner jag verkligen att jag vill träna och jag hinner inte efter skolan eftersom jag slutar fem och vi ska ha filmkväll. Jag hittade även en sportbag  garderoben så jag slipper bära på en massa påsar.

Idag är det förresten Europeiska språkdagen för er som inte visste det och vi ska ha någon speciell aktivitet innan de vanliga lektionerna börjar; vi skrev upp oss på nån föreläsning om att vara volontär i Tanzania men det är väl främst för att vi vill göra vårt projektarbete i trean utomlands. Men mer om det senare. Nu går min buss om typ tio minuter.
Puss

Energi-kick

Hej igen!
Jag vet att jag sa att jag skulle sova men det gick inte så bra med den saken. För en stund sen så fick jag värsta energikicken, så jag bestämde mig för att dammsuga. Eftersom både Anna och Linnea är kattallergiker så är det bäst att få bort det mest synliga katthåret i alla fall, plus att det är trevligt med ett rent golv när man har kompisar på besök. Så senaste timmen har jag ägnat mig åt att städa. Men nu ska jag försöka sova, jag ska träna innan skolan imorgon så jag ska väl upp vid åtta-tiden. Först ska jag bara bestämma vad jag ska ha på mig i skolan imorgon så jag slipper springa runt som en stucken gris imorgon och leta kläder - som alla andra mornar.

Men god natt på er (igen)!
Puss!

Nu struntar jag i allt (nästan)

Hejsan!
Dagen har varit rätt bra, väldigt slapp och inte speciellt ansträngande. Första lektionen var idrott. Vi var med några treor som läser kursen ledarskap, vi var alltså deras försökskaniner. Men det var rätt roliga samarbetsövningar. Efter det var det lunch och då blev det pannkakor på Två drakar - en väldigt trevlig torsdagstradition!

Andra lektionen för dagen var Matte B, vi gick igenom resten av provet och sedan började vi med grafer och funktioner, lite mer komplicerat men lika intressant (mattenörd som jag är). Sista lektionen var på två timmar och fyrtio minuter. Men vår lärare är bort så vi hade vikarie. Vi hade en rätt rolig uppgift att jobba med och så fick vi sluta en timme tidigare, det gör så mycket att sluta en timme tidigare. Eftersom jag då kom hem mycket tidigare så var jag snäll och lagade mat:) vet inte vad det kallas som jag lagade men det var gott:)

Imorgon ska jag ha filmkväll här hemma med Linnea, Anna och Linda. Det ska bli kul att träffa tjejerna igen! Mina föräldrar är snälla och åka iväg också så man slipper ha dem här hemma klagandes på att man har för högt. Det blir väl hämtmat och mycket onyttigheter. Men jag tänkte försöka hinna med en vända på gymmet innan skolan så jag kan käka med gott samvete (det lär jag väl göra i alla fall men jag älskar att träna så varför inte).

Nu måste jag dock lätta mitt hjärta lite grann (ganska ytligt) . För några veckor sen fick vi ju en uppgift på idrotten att vi ska förändra nåt hos oss själva; jag ska ju äta mindre sötsaker och förbättra min kondition. Det är tur att jag gillar att träna så mycket, så har jag i alla fall en liten chans att nå det ena målet. Det andra målet är det inte stor chans att jag når. Jag orkar verkligen inte bry mig längre. Igår åt jag en daim efter träningen och idag åt jag en geisha - men jag äter med gott samvete!


Jag är också ganska skoltrött just nu. Inte att plugga - det tycker jag är lika intressant som tidigare men just det att behöva gå till skolan och sitta i bänkraden flera timmar och sen bara åka hem. Det är inte det att jag inte trivs, jag har världens bästa klass, utan jag kan inte svara på vad det är - jag orkar bara inte! Samtidigt vill jag inte jobba. Jag har bestämt mig för att säga upp mig på Burger King senast tisdag, jag kommer känna mig så lättad. Jag har väldigt svårt att säga det bara, det är inte det att jag inte vill säga upp mig, jag vill bara inte att han blir så besviken/sur som jag tror han kommer att bli. Jag hatar sånt här. Men just nu orkar jag faktiskt inte bry mig. Jag ska ha världens bästa helg med mina kompisar och mina kära skolböcker (även fast jag inte tror att jag har nåt speciellt att plugga). hmm, får väl komma på nåt.

Oj vad långt inlägg det blev. Nu ska jag göra nåt annat än att sitta här och häcka. Puss och god natt!

Psykologin är inskickad

Hej!

Det har blivit dåligt med uppdatering idag eftersom jag har haft så mycket annat för mig. Första lektionen i skolan var Engelska B, vi hade små presentationer i grupp, det gick väl rätt bra. Andra och sista lektionen var Människan socialt och kulturellt. Vi lyssnade till en föreläsning av en lärare som blivit adopterad, det var väldigt intressant att höra om hur det är. Efter skolan stannade Linda och jag kvar en stund och skrev på psykologin men det gick väl inte så mycket bättre.

Innan jag åkte hem så tränade jag på gymmet, men eftersom jag inte åt nåt innan så var kroppen väldigt seg. Måste ha med mig en macka eller nåt.

När jag kom hem så åt jag, skrev några till rader på psykologin innan jag skickade in den, letade lite info till en sak vi ska börja med imorgon i skolan, kollade på Top Model 10, och så har jag skickat in kompletteringen i MSK. Så för tillfället har jag det mesta avklarat.

Nu måste jag ge katterna mat innan de svälter ihjäl, sen dröjer det nog inte så lång tid innan jag ligger i sängen. Vi har ju idrott imorgon så vi börjar halv nio. Så jag säger väl puss och god natt nu!

God morgon

Ska ta bussen om tjugo minuter - Linda och jag ska träffas för att käka och sen skriva psykologi, jag håller tummarna för att vi får ner nåt vettigt över huvud taget.

Denna morgon har jag hunnit duscha men jag tänkte bara ta en banan till frukost eftersom vi ska äta lunch om typ en timme. Jag måste i alla fall hinna packa skolböcker och träningskläder - idag blir det träning efter skolan.

Vageln är nog lite bättre idag, det gör i alla fall inte lika ont och jag kunde ta på mascara på de övre ögonfransarna.

Nu ska jag packa ner alla mina böcker! Jag kommer ha ryggproblem när jag går ut gymnasiet om jag inte fixar en bättre väska men idag är det i alla fall bara två block och en bok som ska med!


(Äldre bild jag visat förut)

Vi hörs senare! Puss Puss


Nja

Hej!
Jag ska precis gå och lägga mig men bestämde mig för att slänga iväg ett inlägg här innan. Pluggandet har väl gått ok denna eftermiddag. Jag har försökt få ner nåt vettigt på psykologin men det går inte riktigt så bra som jag vill att det ska gå - det funkar bara inte. Jag har kommit på lite men jag hoppas Linda har kommit på nåt också, annars får det bli som det blir. Har även övat lite engelska, vi ska sammanfatta en artikel muntligt imorgon så det gäller att öva lite i alla fall - men min engelska är inte speciellt bra.

Annars så mår jag inte så bra. Ögat är väl lite bättre men vageln är inte borta än, det är en envis liten rackare.

Nu ska jag sova - är så sjukt trött men vi ska träffas kvart i elva imorgon igen för att skriva på psykologin, den måste ju bli klar imorgon, så är det bara.

God natt!

Tisdag idag

God morgon!
Vaknade för ca 50 minuter sen och är nu klar för att gå till skolan, om 20 min går bussen. Linda och jag bestämde att ses tidigare idag också för att äta och sen förhoppningsvis få ner nåt vettigt på psykologin. Vi har även en psykologi-lektion idag, så jag hoppas det går lättare att skriva idag än igår. I värsta fall får vi träffas innan skolan imorgon också men imorgon kväll ska den in så vi måste bli klara.

Det var riktigt skönt att sova inatt, nu känner jag mig piggare men jag kan fortfarande inte ha mascara eftersom jag har världens bulle vid ögat - den vägrar försvinna. Det gör fortfarande ont men det som är ännu värre är när alla ska kolla på den och fråga vad det är. Men nu glömmer vi det, jag försöker att inte tänka på den så mycket.

Tog en bild med min webcam idag så jag fick bara en bild på vad jag har på mig på övre delen av kroppen, till det så har jag blåa jeans, alltså inget märkvärdigt.

Nu ska jag packa väskan med skolböcker. Det blev ingen träning igår eller idag, jag orkar bara inte, men imorgon ska jag träna efter skolan; då slutar vi en timme tidigare så det blir inte lika sent. Jag får släpa med mig träningskläderna i skolan helt enkelt annars kommer det inte att bli av.

Puss på er!

Did someone hit me?

Vad skönt att inte plugga nåt idag, jag behövde verkligen en paus från allt pluggande. Jag har sett Simpsons och sen CSI - och ätit yoghurt med en macka. Men jag får bara mer och mer ångest för mitt öga, det blir bara värre och nu ser det typ ut som om nån har slagit mig:

Jag vill verkligen inte visa mig så här (jag lägger bara upp en bild här:P)men jag har inte tid att vara hemma från skolan - jag får inte missa nåt.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen för att sova bort min hemska vagel.
Puss och god natt!

MVG

Hej!
Idag har inte varit en bra dag. Vi träffades och åt lunch och efter det skulle vi skriva på psykologin, men vi kom inte på någonting. Annars har väl skolan gått hyffsat. Förutom att jag har haft så sjukt ont i båda ögonen. På engelskan skrev vi på en uppgift och läste en text. På Vård -och omsorgsarbete så gick vi igenom "mat" och vi fick prova att mata varandra, det var rätt kul men det måste ha sett väldigt roligt ut. På matten, som var sista lektionen, så fick vi tillbaka proven och så började vi gå igenom det. Vi hann dock inte klart eftersom alla bara fnissade hela tiden. Jag tycker så synd om vår lärare, ingen tar honom på allvar när han säger till.

Jag fick i alla fall MVG på matte-provet. Jag var typ enda i klassen och mer än hälften fick IG. Men det beror nog lite på läraren också...

Ikväll så ska jag inte plugga nåt. Möjligtvis tänka ut nåt till psykologin så vi kommer framåt men annars så orkar jag bara inte. Jag är så trött och har så ont. Mamma och jag har precis sett Juno, det är faktiskt väldigt bra. Pappa är i Oslo med jobbet och kommer hem sent och brorsan jobbar så det är lugnt och skönt här hemma:) Det blir jag och TV:n. Nu ska jag kolla de vanliga sidorna på Internet och sen väntar TV:n och kanske nåt att käka (igen).
Puss

Bättre blir det inte

Nu har jag duschat och gjort mig klar, jag hann på typ en halvtimme. Jag har sminkat mig så gott det går men jag kan verkligen inte ha mascara eller täcka min otäcka vagel med täckmedel - det gör för ont! Så jag får se ut som jag nyss har vaknat, vageln gör nämligen så att jag får massa rynkor under ögat. Det är inte snyggt men som sagt, jag vet inte vad jag ska göra annars.... Jag kan ju absolut inte vara hemma p g a mitt öga.

Kvart över går min buss. Efter skolan tänkte jag träna men jag orka inte släpa med mig träningsgrejer hela dagen så jag åker hem mellan träningen och skolan. Det tar ju bara en halvtimme extra eller nåt.

Ha en bra dag!
Puss

Måndag

God morgon!
Jag går eftermiddag den här veckan, det är lite jobbigt att sluta fem men jag tycker det är så skönt att sova till nio istället för till sex... bara det att det är ljust ute när man kliver upp gör väldigt mycket.

Idag är ingen bra dag för mitt öga. Högra ögat är helt ok, det gör lite ont men jag överlever. Men vänstra ögat...bullen har blivit så stor så jag ser suddigt. Jag kommer inte kunna täcka den för det gör så ont och jag kommer inte kunna ha mascara eftersom det är så ont att ta bort den.

Det ser så hemskt ut!!!
Nu ska jag duscha. Jag och Linda ska träffas tidigare för att äta och sen skriva psykologi. Måste skynda mig lite.
Puss

TV-kväll

Hej!
Pajen blev supergod, mums! Så nu är jag mätt...

Har precis sett "Hål i väggen". Det var ganska kul, inte det roligaste jag sett men helt ok. Jag skulle gärna prova på det nån gång, skulle vara riktigt kul att åka dit med några kompisar och tävla mot varandra:)


Sen klockan nio börjar "Miss secret agent 2" - den ska jag också se. Första filmen är en av mina favoriter och tvåan var det länge sen jag såg, men den är rätt bra också. Jag gillar Sandra Bullock.


Nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv eftersom jag knappt ser nåt! :(:(
Puss

Jag står inte ut längre

Pluggandet har gått hyffsat. Jag är nästan helt klar med båda MSK-uppgifterna och jag har börjat skriva ner tankar vad vi ska skriva på grupparbetet i psykologi. Ena engelska-uppgiften är också klar och den andra engelska-uppgiften är nästan också klar, ska bara kolla upp nåt ord som jag ska använda mig av. Så nu känner jag mig rätt nöjd med det mesta, har dock word-dokumenten öppna om jag skulle komma på nåt helt plötsligt som jag måste skriva ner.

Jag har även hunnit med att laga mat; en paj som står i ugnen nu. Jag tror att det blir jättegott!

Jag står verkligen inte ut längre. Jag har så sjuuuukt ont i ögonen nu. Varje blinkning är en plåga, jag kommer inte kunna titta om det fortsätter så här. Aj aj aj säger jag bara. Det blir inte direkt bättre av att sitta vid datorn heller så nu ska jag göra nåt som jag kan göra utan att sitta vid datorn.

Puss

Back home

Hej!
Nu är jag hemma igen och har precis ätit lunch: pytt i panna med ägg och rödbetor. En av mina favoriträtter, har ingen aning om varför men jag tycker bara det är så gott. Nu ska jag plugga i någon timme - hoppas på att inspirationen är tillbaka nu. Men först måste jag bara visa Vincent: han är så söt och gosig, han låg i mammas famn för en stund sen och sov:
 



Och min vagel under vänstra ögat har blivit värre. Den under högra ögat är bättre men den under vänstra har blivit värre, det ser så hemskt ut:

Det kanske inte synd så mycket på bild men det högra ögat (sett från den här hållet) är så hemskt! Jag vet inte om det går att göra nåt åt det men jag hoppas den försvinner snart, det gör ju ont.

Nu ska jag vara lite nyttig och plugga!
Puss

Söndag

God morgon!
Sitter här och försöker få ner nåt vettigt på datorn men det står helt stilla. Jag hoppas jag kommer i gång så småning om men just nu är huvudet tomt. Helt tomt. Det känns som om jag inte har nåt mer att skriva men jag vet att jag måste skriva mer.

Om nån timme ska jag träffa Tina så då får jag ett avbrott i alla fall - kanske går det bättre att skriva efter det. Det jag sitter och kämpar med nu är två uppgifter i "Människan socialt och kulturellt" men jag ska göra engelska också och fundera på vad vi ska skriva i grupparbetet i psykologi - det ska in på onsdag och det måste vara bra!

Nu ska jag ta en paus från skrivandet och gå och fixa till mig lite. Vi hörs senare, förhoppningsvis har jag nåt mer intressant att säga då. Man kan ju hoppas på nån bild (om jag har ork/tid).
Puss

Sovdags!

Jag har haft en lugn och skön lördagskväll med CSI Miami och Extra Extra. Har även sett Svensson Svensson. Nu är jag riktigt trött så jag ska sova nu. Imorgon har jag inte så mycket planerat förutom att jag ska träffa Tina. Sen ska jag plugga och efter det ska jag plugga. Jag hoppas på att hinna träna, måste bara kolla gymmets öppettider.

Jag la aldrig upp bilden på Caspers kompis som han bor med - hon är också supersöt!
Puss och god natt!

Vaglar växer som på träd

Hej!
Denna dag har spenderats i Strängnäs med många vänner. Jag har precis kommit hem och ska nu slappa framför TV:n = verkligen skönt! Har sett fram emot det. Jag är ingen partypingla.

Något hemskt har dock hänt idag. Kom ni ihåg för några veckor sen, jag tror i alla fall jag berättade om att jag hade en vagel under mitt vänstra öga. Nu håller jag på att få en vagel under varje öga! Jag undrar verkligen vad det är som händer, och varför? Det ser ju så hemskt ut!
Nu ska jag käka, är vrålhungrig!

Kvällslista

Nu ska jag snart gå och lägga mig, det blir nämligen inte så mycket sovmorgon eftersom vi ska till strängnäs. Men innan jag somnar tänkte jag lägga ut en lista. Det var ett tag sen jag gjorde en lista så jag tycker det är dags nu:

Dagens vill ha: Nya kläder
Dagens frukost: Två mackor, risifrutti och juice
Dagens klädsel: Svarta jeans, vitt linne, svart sjal och en svart tunn kofta
Dagens smink: Mascara och lite mineralpuder
Dagens hår: Utsläppt
Dagens saknad: Att ha kattungar här hemma
Dagens humör: Glad och motiverad
Dagens bästa: Träffa Casper
Dagens sämsta: Illamåendet efter några godisar och ingen träning
Dagens låt: ??
Dagens lunch: Hamburgetallrik
Dagens middag: En kanelbulle på Café 60
Dagens ord: "Verkligen"
Dagens tv-tittande: Någon tråkig film på trean, såg inte klart den
Dagens läsning: Psykologiboken och metro
Dagens måste: En helt ny garderob med färg!!
Dagens dricka: Apelsinjuice
Dagens köp: Lunch, fika och smågodis (matberoende eller vad?)
Dagens träning: Ingen, tyvärr...
Dagens tråkigaste: Vänta på lunchen
Dagens roligaste: Träffa Denice
Dagens finaste: Kläderna i skyltfönstret på Indiska
Dagens mående: Bra, men lite illamående - förstår inte varför jag ska proppa i mig godis trots att jag inte alls är sugen. Men nu blir det inget mer godis i helgen.


Saknar er<3

Pluggfritt

Hej!
Jag har bestämt sedan längen tillbaka att fredagar är pluggfria för mig efter skolan, jag sitter inte en fredag-kväll och pluggar. Jag kan sitta hela lördag och hela söndag, men inte fredag kväll.

Idag hade jag skola 08:00-12:30. Jag hade bland annat Mental träning. Jag var jätterädd för den lektionen för jag är livrädd för läraren, men hon var inte så farlig som jag trodde - är man sjysst mot henne så är hon det mot oss. Men alla var väldigt tysta på lektionen, inget onödigt prat! Efter skolan blev det en hamburgetallrik på Två drakar med Linda och så småning om kom Ida och Matilda - härliga tjejer de är!

Efter skolan var vi och hälsade på Casper (en av kattungarna som vi födde upp men som vi sålde). Han har blivit så vacker och maffig. Han kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta eftersom vi nästan behöll honom förut<3 Jag älskar honom så mycket<3 Tyvärr dog kameran efter några kort men jag fick två hyffsade:
 

Efter det så köpte vi kattmat och sedan tog jag en kort tur hem för att sedan åka iväg igen. Vid fem så mötte jag upp Denice - en av de härligaste människor jag någonsin träffat. Vi var kompisar när vi var små men när vi var sju så flyttade hon, men hon hittade till min blogg och nu var hon i Stockholm för Coldplay så då träffades vi. Bara att prata med henne i telefon gör en glad, hon är så glad och positiv. Otroligt gullig och snäll tjej, vi hade så mycket gemensamt. Jag hoppas vi träffas snart igen, antagligen när jag ska ner till Malmö!<3 Hon ska lära mig att shoppa färgglada kläder bland annat, idag var jag helsvart men hon så härligt färgglad - jag gillar verkligen färg men måste lära mig att använda det.

Nu sitter jag här med min godispåse, men har bara ätit typ sju godisar, är verkligen inte sugen, sparar nog dem till en annan dag. Det får bli juice och kanske lite läsk. Har dessutom bara ätit en kanelbulle till middag (alltså inte en av mina nyttigaste dagar);)

Nu ska jag sätta mig framför TV:n igen men familjen. Så skönt att slappa efter en "hård" skolvecka (egentligen ganska slapp trots att jag har så mycket att göra). Allt blir så mycket lättare när man gillar att plugga.
Mitt mål imorgon: Att ha färgglada kläder på mig (om jag äger något sånt) och plugga lite.
Puss

Komplettering (stavning?)

Hej!
Jag vet verkligen hur man skaffar sig ännu mer jobb. Som om jag inte har nog med grejer i skolan nu så lyckades jag dra på mig en komplettering i Människan socialt och kulturellt. Det var första uppgiften och jag blev inte "nöjd" med ett VG++. Jag vet att det är jättetöntigt och jag tyckte det är ett bra betyg men i ett sånt "lätt" ämne så vill jag ha ett MVG så nu får jag komplettera för att kunna få det på den här uppgiften. Det känns ändå rätt bra, jag vill ju vara helt nöjd och jag inser nu att jag hade faktiskt missat endel - texten jag hade skrivit var inte speciellt bra.

Men nu ska jag sova. Bloggen kommer inte direkt i första hand när jag har så mycket annat att göra. Men jag kan berätta att vi orienterade i typ två timmar idag. Det blev en bra promenad men vi virrade bort oss lite och hittade inte alla kontroller (vi hittade två av sex men de som hittade flest fann tre, de andra grupperna hittade inte nån alls - så vi var inte sämst!)

God natt och puss

Skola, träning och matlagning

Tjenare!
Hann inte skriva nåt imorse eftersom jag spenderade 50 minuter i badrummet, fråga mig inte vad det var som tog så lång tid, jag var bara seg.

Vi började nio idag, 25 över var det fotografering, Fotografen visade inte de enskilda bilderna men på gruppbilden blev jag helt ok. Efter fotograferingen hade vi ingen lektion så vi gick och käkade - jag åt lax idag och det var riktigt gott! 

Andra och sista lektionen var Engelska B, vi gjorde en hörövning och gick igenom konjunktioner, sen var den skoldagen slut. 

Det var riktigt skönt att träna idag - jag längtar typ till gymmet varje dag och idag var det lite folk. 

Nu ska jag laga mat som jag har lovat, sen ska jag åka iväg och träffa Lena och Helene en stund.
Hörs ikväll!

Varm o'boy!

Hej!
Nu känner jag mig lite piggare, efter tortillabröd med ost och ett glas varm o'boy (mycket socker, jag vet, men man måste ju göra det man kan för att må bättre).

Jag ska snart gå och lägga mig (läs:nu). Vi har ju fotografering imorgon så jag måste orka upp för att göra mig lite fin, man vill ju inte sova på fotot direkt. Sen är jag sjukt trött också. Men vi har i alla fall "sovmorgon" imorgon, börjar inte förrän nio. Jag får i alla fall sova ca en timme längre.

Något ska jag nog läsa innan jag somnar, har hittat en artikel som jag antagligen ska prata om på engelskan nästa vecka. Det är väldigt mycket i skolan nu men jag tycker det är så roligt så jag klarar mig rätt bra. Jag undrar hur det hade varit om jag inte gillar skolan så mycket. Det är bara att konstatera: jag är en pluggis!
Puss och god natt!

Kontrast

Vilken kontrast om man jämför igår med idag. Igår var jag pigg och allert; idag vill jag bara gömma mig i mitt täcke:

Pigg, glad och smart igår!


Grå dyster och trött idag...:(

Idag:

- Vård -och omsorgsarbete: men vi jobbade med psykologin eftersom både Linda och jag är klara med VOA
- Svenska B: fick VG+ på första skriftliga inlämningsuppgiften och fick beröm för att jag var med och pratade i helklass så mycket förra lektionen, det blir att satsa på MVG i denna kurs också
- Psykologi B: jobbade med grupparbetet och gick runt i klasser med våra enkäter; klart intressant resultat, men samtidigt skrämmande
- Fick ett ganska intressant telefonsamtal, men jag ska inte avslöja så mycket:P
- Lunch: på två drakar med Lisa och Linda. Åt kött med ris och jordnötssås
- Pluggade: hemma
- Middag: lite smått och gott
- Nu:  Plugg - men jag gillar det, allt är så intressant. Har suttit med ett kulturarbete nu en stund men ska skriva engelska också

Det var min dag i korta drag!

- Imorgon: Fotografering (ångest, hatar att stå framför kameran, jag är så van att stå bakom!)

Bröd är min passion

God morgon!
Sitter här och avnjuter mina ostmackor och ett glas honungsvatten (för halsen). Är det något som jag är riktigt svag för så är det bröd. Jag älskar bröd! Jag äter hellre en macka till kycklingen än ris t.ex.

Men nu insåg jag att jag inte har mer tid att prata om det, jag ska åka om en stund, så jag måste äta upp och packa klart väskan.
Vi hörs senare!
Puss


Tokar

Det bor tre stycken tokar i vår lägenhet, deras namn är: Cassi, Smilla och Vincent. De är verkligen helt tokiga! Springer runt och jagar varandra i typ 70km/h (hehe, bara lite överdrivet). Men det är helt livsfarligt, de tar ju inte direkt hänsyn till att man bor här - de äger stället!

Gulleplutten<3 så här ligger han ju inte direkt nu och sover..

Det har gått rätt bra att plugga. Har fått mycket gjort. Är klar med hemskrivningen i vård -och omsorgsarbete. Undrar vad jag ska göra på den lektionen imorgon? Får väl ta med nåt annat att jobba med, men jag har så svårt att koncentrera mig där - pluggar mycket bättre hemma. Jag har även kommit igång med två engelska-uppgifter som är till nästa vecka. Men det känns att det här året blir tuffare än förra - vi har mycket mer läxor nu, men mest hemuppgifter som tur är. Så skönt att vara ledig från jobbet nu. Jag tänker inte jobba mer där, måste bara komma på nåt snyggt sätt att säga det på...säg till om ni har nåt förslag. Jag hatar sånt här!

Det känns som om jag har hittat min inriktning på bloggen: skola, foto och en gnutta träning...men mest plugg! Ush vad tråkigt, vem är intresserad av det? Svar: JAG! (Jag vet att jag är lite töntig men jag kan inte hjälpa att jag är så intresserad av allt som går att lära sig om). Nu ska jag ta kvällsfika framför TV:n.
Puss på er!


Jag och min mamma

Hej bloggen!
Skolan gick bra. Det gjorde träningen också. Jag körde igenom mitt träningsprogram och sen tränade jag lite kondition. Det stod förresten lappar om varför de hade haft stängt i lördags - de blev utsatta för ett rån. Så nu ville de bara ta emot kort. Men jag förstår inte vem som är så dum och rånar ett gym. Inga maskiner var ju borta och så mycket kontater kan de inte ha haft. Vad skulle de sno, energidrycker?

Till middag blev det korvstroganoff - riktigt gott efter träningen. Sen har jag även pluggat lite, det ska jag dock fortsätta med nu. Jag har hittat superbra artiklar och uppsatser till vårt psykologi-arbete. Super!

Nu ska jag nog plugga lite MSK och VOA! Sen blir det TV.
Puss

Jag och mamma har förresten provat min webcam igen:)
<3

För tidigt på morgonen

(God) morgon!
Idag när klockan ringde trodde jag inte att det var sant. Det kändes som om jag precis hade somnat - och så ringer den eländiga klockan som man bara har lust att kasta i en hink med vatten för att få tyst på den. Men, trots det så tog jag mig upp. Har precis käkat frukost och ska gå till bussen om en kvart ungefär. Efter skolan blir det träning, jag måste komma igång med min konditionsträning om jag ska nå mitt mål.

De ämnen vi har idag är: Matte B, Vård -och omsorgsarbete och Engelska B. På matten så ska vi repetera inför provet eftersom Linda och jag är klara med alla sidor, resten av klassen måste typ räkna klart eftersom vi har matte-prov på torsdag. I vård -och omsorgsarbete så är det nog eget arbete igen eftersom vår lärare fortfarande är borta. På engelskan har jag ingen aning om vad vi ska göra förutom gå igenom de övningar vi gjorde sist.

Nu måste jag borsta tänderna!
Puss

No more Burger King

Hej!
Har precis kommit hem från en 10-timmars-pass på Burger King; det tar verkligen på kroppen! Jag ska bara käka upp maten sen ska jag kasta mig i säng. Jag går förmiddag nästa vecka så jag börjar åtta imorgon. Riktigt jobbigt att behöva gå upp klockan sex men skönt att sluta tidigt. 

Nu ska jag vara ledig tre veckor från Burger King (minst) för att fokusera på plugget. Under tiden ska jag söka nytt jobb så jag slipper Burger King - jag känner att jag har gjort mitt där!
Nu ska jag sooooova, jag har längtat efter sängen sen jag klev upp i morse:)
Puss och god natt!

Vill inte

Jag borde väl sova nu, jag är väldigt trött så jag ska nog sova också. Jag är inte direkt sugen på att jobba 10 timmar imorgon, det är för mycket för mig! Jag orkar inte med det, men sen ska jag vara ledig i typ tre veckor och under tiden söka nytt jobb så det kan vara sista gången jag jobbar där imorgon, även om jag inte hittar nåt nytt jobb så kanske jag säger upp mig. Men jag måste fundera lite. 

Jag känner för att läsa lite nu, sen ska jag sova!
Puss och god natt!

Jag, TV:n och chipspåsen

Nu är hela familjen på äventyr så nu är det bara jag, TV:n och chipspåsen som ska på dejt ikväll. Det är så skönt att vara hemma helt själv en kväll - jag behöver verkligen vila upp mig efter en stressig vecka och morgondagens jobb. Det blir nog en ansiktsmask till.

Nu ska jag se klart Top Model!

Katterna

Jag verkligen älskar mina katter, de är så söta och så mysiga. Nu har jag äntligen tagit mig tid och fått någon bild på dem:


Lilla Vincent<3


Smilla<3


Och tjockisen Cassi har hittat en egen båt: en skokartong<3

Nu: Back to writing!

PS. Alla bilder är oredigerade, orkade inte redigera dem nu. DS

Min tillvaro är fylld av...

... skrivande, läsande och räknande!






!!!

100% natural

Hej bloggen!
Sitter här vid min dator och funderar på varför kvinnor röker mer nu än för tio år sen. Det är nämligen en uppgift på hemskrivningen i vård -och omsorgsarbete. Men jag kan väl inte påstå att jag kommit fram till så väldigt mycket.

Jag åkte till gymmet vid tio idag. Hade kollat på hemsidan och de har öppet 09:00-15:00. När jag kommer dit så är det avspärrat och stängt. När jag kommer fram till dörren kommer två poliser ut och säger att det är stängt. Jag har ingen aning om vad som hade hänt men lite irriterad blev jag eftersom jag offrade min sovmorgon för att träna, men jag hoppas det inte var nåt allvarligt. Jag tränade hemma istället - körde igenom kroppen med mitt egna träningprogram, så jag fick min träning i alla fall. Eller inte konditionsträningen, men jag kör hårt nästa vecka. Jag gillar nämligen inte att springa utomhus när det är kallt, jag får så ont i halsen.

Idag så kör jag en sminkfri dag för att min hud ska få återhämta sig - inte ens mascara ska jag ha. Det är så skönt, och håret är uppsatt i en tofs (jag kan ha en lite damvippa där bak nu!). Nu ska jag fortsätta plugga.
Grått och trist, precis som vädret - men skönt!

Ta hand om dig själv

Det är verkligen viktigt att man tar hand om sig själv. Det är vad jag har gjort nu. Jag har haft lite skönhetssalong nu, med bland annat ansiktsmask som återfuktar huden (och det behöver verkligen jag eftersom min hud är så känslig och jag började använda puder för inte så länge sen). Jag har även städat rummet och diskbänken för att göra pappa glad. Ha sa idag att han är så trött ¨på att vakna upp varje morgon och det är en enda stor röra i köket - men nu är det riktigt fint!


Så här mycket får ni se av mig nu, la på en suddig effekt på min webcam eftersom jag är trött och osminkad. Ska nog gå och sova snart så jag orkar att åka till gymmet vid typ tio-tiden imorgon!
Puss och god natt!

Klipptid

Hej...igen:)

Kom på att jag måste boka klipptid. Vi fick ju reda på att vi har fotografering på onsdag och mitt hår ser ut som en ovårdad hund-päls. Jag har i alla fall bestämt mig för att spara ut håret nu, vill även tona eller färga slingor, men jag måste i allafall få det lite jämnare där bak eftersom jag har haft page. Man kan ju alltid önska att man hade sånt här vackert hår (som "Cecilia" i Arn)


Bilden är lånad härifrån: http://bitterhet.files.wordpress.com/2008/01/arn_cecilia1.jpg

Fast jag tror att jag passar bättre i brunt hår... Äh, det slutar säkert med att jag klipper kort i alla fall bara för att jag blir så trött på håret, men jag ska försöka spara ut ett tag i alla fall så jag kan ha alla dessa vackra frisyrer som finns (vem som nu ska göra dem på mig, jag är sämst på frisyrer!)

Nu ska jag göra en ansiktsmask och slappna av riktigt rejält så här på fredag kväll (natt).

Arn

Nu har jag tid att skriva lite mer. Vi har precis sett Arn - Tempelriddaren. Den var rätt bra faktiskt även fast jag egentligen inte brukar gilla den typen av filmer.

Nu kan jag i alla fall berätta om dagen. Första lektionen var coachtid. Vi tog upp lite om skolans regler, att vi ska fotograferas nästa onsdag och nu är jag inte med i elevrådet längre (skönt) - men det krävdes en del övertalning för att någon annan skulle gå med där, ingen var direkt frivillig. Jag hade gärna fortsatt eftersom man lär sig mycket, det är en bra erfarenhet och jag gillar att vara med att påverka, MEN jag har så mycket annat att göra så jag känner inte att det finns tid till det. Andra lektionen var psykologi B. Vi jobbade med vårt projekt - vi ska undersöka det här med fördomar, men jag orkar inte gå in ¨på det nu. Till sist var det Svenska B. Den lektionen var rätt kul idag, jag gillar faktiskt litteraturhistoria, men det är väl inte så konstigt med tanke på att jag gillar alla våra ämnen.
 
Jag älskar min skola! Det kanske syns på mina mjukiskläder;)

Innan skolan hade jag dock lite panik. Jag och Linda skulle träffas elva för att äta lunch. Jag hade tänkte HELT fel med tiden så kvart över tio satt jag fortfarande i pyjamas och insåg att "oj, jag borde åka nu". Så jag duschade på tre minuter, klädde på mig på fyra och sminkade mig på tunnelbanan. Som tur var kunde pappa skjutsa mig till tunnelbanan så jag hann i tid trots allt. Det enda jag inte hann med var att packa gymkläder så jag tränar imorgon förmiddag istället.

Nu ska jag kolla gymmets öppettider för imorgon! Sen ska jag läsa lite bloggar...
Puss

Familjekväll

Hej!
Jag ska skriva mer sen men har inte så mycket tid nu, vi har nämligen familjekväll: det var evigheter sen!

Fredag idag, det betyder: GODIS!

 
Har förresten inte visat min snygga väska från H&M för 149:-

Nu ska vi se på film!

Orientering

Hej!
Sitter här vid min nya, fina, dator. Jag ska plugga lite till tänkte jag, eller jag borde det i alla fall.
På idrotten så stadsorienterade vi, det var faktiskt helt ok, trots att jag alltid hatat det. Sen blev det köttbullar med potatis på Två drakar. Efter lunchen hade vi matte B. Linda och jag räknade klart alla sidor inför provet nästa vecka så vi fick lite extrauppgifter och nästa vecka ska vi bara repetera lite. Än så länge förstår jag väl det mesta, hoppas jag kan visa det på provet också.

Till sist hade vi MSK - lektionen var egentligen två timmar och 40 minuter, men vi fick sluta typ kvart i fyra. Vi hade vikarie idag också eftersom vår lärare är i Kina och kollar på paralympics.

Min nya dator har förresten inbyggd webcam, jag var ju tvungen att prova den:







Haha, nej fy vad jag har tråkigt - nu ska jag läsa igenom svenskaläxan till imorgon. Vi ska läsa en isländsk saga och det är ganska så konstigt språk så det kräver koncentration.
Puss

Trött

God morgon!
Det är ganska så ovant att börja halv nio när man börjat halv ett hela veckan. Jag har visserligen stigit upp vid nio men det är ganska stor skillnad på att stiga upp nio och klockan sex. Men imorgon får jag sova längre igen:)

Som jag sa är första lektionen idrott, jag är rädd att det är utomhus dessutom eftersom vi ska vara i stadshagen - och det är inte mysigt väder för "utegympa". Sen har vi ca 1 1/2 timme lunch innan Matte B och MSK - kanske att vi får sluta lite tidigare idag också, *hoppas*. 

Ok, jag ser nu har regnet typ häller ner här utanför, mysigt värre - jag hatar att ha idrott utomhus, jag passar bättre för ett gym. 

Min buss går om ungefär 25 minuter så jag har lite grejer att fixa innan jag måste gå! Ha en bra dag!
Puss

 
Imorgon får jag äta sötsaker igen, och på lördag, sen måste jag vänta en vecka till...:)

Heldag imorgon

Nu borde jag verkligen gå och lägga mig. Imorgon är ju enda heldagen i veckan och jag känner mig fortfarande inte helt frisk. Jag har inte så stor koll just nu vad jag har för lektioner imorgon men första är idrott i alla fall. 

Pluggandet gick sådär, jag fick lite gjort och känner mig inte så uppstressad längre. Jag försökte ringa jobbet också och säga att de skulle kryssa mig för nästa veckas schema men de svarade inte, det tutade bara upptaget - då är det inte mitt fel om chefen blir sur för att jag inte skrivit upp mig. Jag ska ändå sluta snart, jag kanske jobbar sista dagen på söndag - har inte bestämt mig helt än. 

Nu ska jag sova när jag har kollat en snabb grej på datorn. Puss och god natt! 

Gissa vad jag har fått!?

För någon timme sen åkte pappa iväg för att handla. Jag tyckte han blev borta ovanligt länge. När han kom hem hade han med sig ett stort rött paket i en siba-påse. Och det var till mig! I paketet låg en dator!! Som är bara min! Så nu är det hej då gamla dåliga dator och hej nya fräscha.

Från det här:


Till det här:

Jag är så glad!

Jag känner mig som en bov

Hej bloggen!
Jag överlevde skoldagen trots huvudvärk, ont öga och en stressad kropp. På engelskan fick vi böcker och vi gick igenom lite grammatik - det var rätt roligt, kul att komma igång med all underbar grammatik igen (läs den meningen med en aning ironi i rösten). På Människan socialt och kulturellt hade vi vikarie. Vi hade vår studievägledare och hon pratade om högskolan och kurser som kan vara bra att läsa. Hon sa också att högskoleprovet kan vara väldigt bra att göra så jag har bestämt mig för att göra det. Tyvärr är jag i malmö denna termin när det är men jag får satsa på nästa termin istället. Vi fick sluta en timme tidigare dessutom idag vilket betyder att vi var i skolan 12:30-15:00 idag.

Till middag blev det en mumsig Taco-paj efter ett spännande avsnitt av Top Model - repris. Det har tyvärr inte blivit så mycket pluggande, tänkte sätta igång nu. Jag sms:ade chefen idag och sa att jag tänkte vara ledig i tre veckor typ efter nu på söndag eftersom jag måste satsa på skolan nu, då svarade han så här:

Inga problem Hanna! Kör hårt i plugget. Det löser sig här. Gärna att du ber någon kryssa dig på schemat de kommande tre veckorna dock. Ha´t bra! Har fått höra mycket gott om dig på sistone förresten... Tummen upp!

Jag känner mig så elak, de uppskattar verkligen mitt arbete och jag sitter liksom och letar nytt jobb samtidigt som jag sms:ar med chefen. Jag trivs bra men jag vill prova på nåt annat helt enkelt, jag vill utvecklas!

Nu ska jag ta en sista titt på arbetsförmedlingen sen ska jag plugga!
Puss

Ams

Hej!
Har suttit och pluggat hela morgonen, men jag har faktiskt kommit en bra bit på arbetet i Vård -och omsorgsarbete. Nu sitter jag och äter lunch. Jag har även suttut och letat jobb på arbetsförmedlingen men det är jättesvårt att hitta jobb som passar - det kommer säkert sluta på nåt café, men det är i alla fall bättre än BK.

Idag har jag bara två lektioner: Engelska B och Människan socialt och kulturellt. Men jag kanske går hem efter Engelskan, jag mår inte alls bra idag. Suck, jag som tänkte träna och allt - varför kan jag inte bara bli frisk?

Om tio minuter går min buss så nu kan jag inte skriva mer. Ha det bra!
Puss


Nu börjar det igen:

Stressen! Jag måste lära mig att stressa ner och inte gå upp i högvarv för minsta lilla. Men nu är det faktiskt väldigt mycket i skolan. Värst är nog psykologi-arbetet som ska göras till nästa söndag och vi har knappt börjat eftersom vi fick uppgiften för inte alls länge sen. Vi fick lite gjort idag på lektionen men större delen av arbetet måste göras på A-tiden. 

Jag börjar dessutom bli förkyld igen, vilket jag inte har tid med eftersom jag måste träna kondition till mitt idrotts-arbete och jag har dessutom typ en vagel (om det nu heter så) under mitt öga. Det gör ont när jag blinkar och snart kan jag inte se. Var tar all tid vägen!?

Nu måste jag fortsätta plugga. Igår satt jag 3 timmar och pluggade, imorse 1,5, i söndags 1 och i lördags typ 2 timmar. Det är tur att jag tycker det är roligt!

Halv ett börjar skolan

God morgon!
Idag börjar jag halv ett, det är så skönt. Eftersom Linda är ledig idag och imorgon så har jag bestämt att äta lunch hemma, det betyder att jag kan åka kvart i tolv hemifrån. De lektioner vi har idag är: Vård- och omsorgsarbete, Svenska B och Psykologi B. 

Nu på morgonen har jag ägnat mig åt att plugga. Jag behöver egentligen inte plugga så mycket som jag gör men det är skönt när det är färdigt och jag tycker det är roligt. Jag vill bli nöjd också och då krävs det en del bearbetning. 

Nu ska jag återvända till pluggandet. Jag är nästan klar med tankekartan, bara några få saker som saknas. Sen ska jag väl läsa mig bok igen, vi har ju bara tre veckor på oss att bli klara och jag måste få MVG på den här uppgiften. Men det blir nog inga problem, jag har en grymt bra bok och det står om mycket kultur i den så jag klarar nog det här galant!
Kram

Plugg, plugg och åter plugg

Ni undrar säkert vad jag har haft för mig en eftermiddag som denna. Efter skolan så åkte jag direkt till gymmet. Jag hade inte provat mitt nya träningsprogram förrän idag men det kändes bra. Jag är dock lite skraj för avdelningen med fria vikter (jag har två övningar där) eftersom det bara är muskelknuttar som hänger där - och idag var det så mycket folk så jag körde andra övningar för biceps och triceps. Förutom mitt träningsprogram så körde jag 20 minuter kondition - jag ska utöka det så småning om men jag börjar så här.

När jag kom hem käkade jag middag och sen dess har jag i princip bara suttit och pluggat. Jag har läst rätt mycket i min bok i Människan socialt och kulturellt: En blomma i Afrikas öken, men den boken är riktigt bra så det är kul. Jag har fått rätt mycket gjort ikväll och det är skönt. Nu ska jag alldeles strax sova, det ska bli skönt. Jag går nog upp rätt tidigt imorgon för att plugga lite och ha en lugn förmiddag. Det blir lunch hemma imorgon.

Dags att sova!

PS. Jag är så stolt över min pappa, har har gått ner 3.8 kg på en vecka på ett sunt sätt!!! DS

Måndag morgon

God morgon!
Jag ska om en stund åka mot skolan. Vi börjar först halv ett men jag ska ha coachsamtal innan skolan så jag ska träffa Linda vid elva vid Fridhemsplan. Idag har vi Engelska B, Vård-och omsorgsarbete och till sist Matte B. Det är väldigt segt att ha Matte sista lektionen, huvudet är verkligen trögt klockan fem på eftermiddagen, men jag tycker det vi håller på med nu är så intressant så det går nog bra ändå (och jag fattar det vi håller på med:))

Efter skolan ska jag träna. Jag känner mig frisk nu och så måste jag börja mitt "nya liv" - jag ska ju förändra nåt hos mig själv som gäller hälsa så nu blir det konditionsträning 2-3 gånger/vecka samt inga sötsaker förrän på fredag.
Men nu måste jag borsta tänderna!
Puss

Trött och hungrig

Hej!
Jobbet gick bra idag. Jag stod lite i kassan men på kvällen fick jag stå på board (där man gör hamburgarna) helt själv, för första gången. Det var jätteroligt. Lite segt var det dock att jobba stängning eftersom det är så lite folk på kvällen. Nu är det dessutom ännu mindre folk p g a Ramadam (om det nu stavas så). 

Nu sitter jag och käkar min middag, men jag ska snart sova - är så sjukt trött!
God natt

Get smart

Hej!
Jag måste bara börja med att säga att filmen Get smart som Linda och jag såg i fredags var den bästa på länge, man skrattade redan från första början! Den kan jag verkligen rekommendera. 

Idag har jag och Linda gjort lite allt möjligt. Vi har bland annat pluggat och hjälpt pappa att handla. På kvällen var familjen hemma hos Monica och Erik, Linda var med också. De har så underbart söta katter. Jag fick hjälpa till med matlagningen hemma hos dem vilket var roligt eftersom jag älskar att laga mat. 

Trots god mat så sitter jag och smaskar godis nu, på måndag ska jag ju börja med mitt skolarbete att minska sockerintaget så man måste ju passa på:P nej, jag ska inte äta så mycket mer nu. 

Imorgon jobbar jag 13:30-22:00. Jag både gillar och hatar att stänga. Lite jobbigt att ta sig hem den tiden, för bussarna går så dåligt, tunnelbanan också för den delen. Men nu ska jag snart sova!
Puss och god natt

Hem och iväg

Jag har precis kommit hem men ska iväg snart igen. Jag ska ju träffa Linda för fika och bio (Get smart). 

Alla lektioner idag har gått bra. På mentala träningen hade vi vikarie men datorn funkade inte så vi fick sluta en halvtimme tidigare - då gick vi och käkade och jag har hunnit fixa pluskort också, det var världens kö på SL-center men jag måste ju ha mitt kort.

Jag tänkte träna idag men jag känner mig förkyld och halsen börjar bli hes och jag har inte tid att vara sjuk så det är bäst att vila. Plus att jag ska börja träna kondition nästa vecka så jag måste vara frisk. 

Jag har lite att fixa nu och brorsan vill ha datorn så vi hörs ikväll. Puss

Nu är det snart helg

Nu är det inte många timmar kvar till helgen. Vi börjar åtta och slutar halv ett. Dagens lektioner är: Svenska B, Psykologi B och Mental träning. Efter skolan ska jag träffa Linda. Vi ska på bio och se Get smart och sen ska hon sova hos mig igen. 

Tyvärr har jag inte så mycket tid på mig att skriva nu men vi hörs senare!

Fredag imorgon!

Jag tycker att tiden bara rusar iväg, imorgon är det fredag och sen är det helg. Helgen går tyvärr också ganska så fort men då är det snart helg igen! Jag har kommit en bit med pluggandet och känner mig rätt klar för ikväll. Imorgon börjar jag åtta men jag ska ändå kolla på Hell's Kitchen klockan tio, det är ju final, det får man ju inte missa.

Idag på våran lååånga rast så upptäckte jag min kamera i väskan så det blev några bilder, men det är inte så många jag tänker visa här...haha:)

Mikkan och Linda<3


Jag och Ewa<3


Sen hittade Linda nån jätteskum inställning på kameran, jag vet inte när man skulle ha användning för den??

Det var det.

Heldag

Hej!
Som jag berättade imorse så var det heldag idag. Vi fick i alla fall börja en timme tidigare på idrotten så vi kunde sluta en timme tidigare. Men vi hade typ tre timmar lunch bara för att vår lärare i Människan socialt och kulturellt hade en annan grej att göra så vi lånade bara varsin bok på biblan som vi ska läsa och sen fick vi sluta. Till lunch blev det pannakakor - det var supergott!

Just nu sitter jag och pluggar lite. Vi har fått en stor idrottsuppgift där planeringen ska vara inne på tisdag och jag har ingen lust att ägna hela helgen åt att plugga så jag vill bli klar med den. Jag måste också börja läsa lite i boken för om jag har fattat det rätt så har vi inte lång tid på oss att läsa ut den och skriva om den, samt presentera det muntligt.

Det här hade jag på mig idag, väldigt slappt och skönt:


Fast man kan har skjortan så här också:


Nu ska jag fortsätta mitt pluggande en stund.
/Hanna

Morgoninlägg

God morgon!
Jag hann med ett morgoninlägg idag också trots att jag inte trodde jag skulle hinna med det. Igår kväll såg vi en film på trean som hette Jersey Girl - den var rätt bra. Det gjorde att jag kom i säng först vid elva, så lite seg var jag imorse, men det går rätt bra ändå. Innan filmen såg jag såklart första avsnittet av idol. Ett kul program och nya juryn verkade helt ok, lite synd bara att de nästan bara visar alla dåliga - inte så många riktigt bra man får se. 

Om en stund ska jag åka till skolan, men först ska jag käka klart mig frukos. Det som står på schemat idag är Matte B, Människan socialt och kulturellt samt Idrott A - det betyder att jag går heldag idag, slutar nån gång i eftermiddag. Ush vad segt, men på idrotten ska vi bara vara i skolan för vi ska ha teori. Vi ska också planera nåt vi ska göra för att lära känna HF-ettorna, de är nämligen bara 13 stycken och vi går ju trots allt samma program. 

Nu ska jag inte snacka så mycket så jag missar bussen.

Summer 2008

Hur deprimerande det än låter så känns det att hösten är nära nu, och den är här för att stanna för att sedan övergå till en kall vinter. Men trots denna höstiga stämning så kan jag ändå bara le när jag ser tillbaka på sommaren - den bästa sommaren i mitt liv! Detta är några minnen:

Sommarlovet började med att firas på Ulriksdals Wärdshus, en god middag med familjen!


Mycket bakande har det blivit denna sommar


Runt midsommar firade några släktingar sin bröllopsdag och vi var bjuda på fin-middag

Mycket kel och bus med mina katter

Släkt på besök, ända från Tanzania


Många mysiga kvällar på balkongen med den underbaraste himlen


Fotosession med Tina - Lina fixade sminket!


Sen bar det av till Göteborg med dessa tjejer! <3

Även Paris, med familjen


Strax därefter var det dags att hämta den här plutten, som har förgyllt min vardag från första dagen han flyttade in


Förutom det har det blivit mycket fotografering, shopping, kompisar och även en hel del jobb på Burger King. Jag hann väl även med ett dopp på västkusten! Helt klart den bästa sommaren; något att titta tillbaka på när det är grått och regnigt ute och man helst av allt vill ligga på en strand i Thailand.

Puss

Yes!

Nu gick det att ladda upp bilder igen! Så här kommer fler bilder på min kära kofta som jag tänkte visa:

 




Och en bild från "Människan socialt och kulturellt", när vi var klara med uppgiften på datorn så upptäckte vi en inbyggd webcam som vi experimenterade lite med (jag är dock inte snygg på den här bilden):

<3

Min kofta

Hej!
Jag har nu kommit hem från skolan, jag hade bara två lektioner idag men den första var över två timmar lång, men det gick rätt fort. Jag hade inget coachsamtal heller bara för att Therese drog ut på tiden på sina samtal, men jag hade ändå inget att prata om så det gjorde inget. Till lunch åt jag hamburgetallrik.

Det är verkligen konstigt väder idag. Imorse så öste regnet ner, sen blev det lite lugnare, sen öste det ner igen och nu skiner solen som vilken sommardag som helst. Jättekonstigt. 

Tänkte förresten visa vad jag hade på mig idag:

Strumpbyxor från någonstans och min kofta från H&M som jag köpte förra året. Jag har typ bara använt den en gång förut för den är så sjukt varm och så sticks den lite.

Tänkte lägga upp fler bilder men SOM VANLIGT så fungerar det inte! Jag blir så irriterad, det går aldrig att lägga upp bilder när jag vill det!!! Jag provar igen om en stund. 

MSK

Hej igen!
Sitter här i skolan och har Socialt och kulturellt. Vi får jobba typ hela lektionen med vår hemskrivning men jag är redan klar så jag vet inte vad jag ska göra nu. Får väl sitta här vid datorn och kolla runt lite. Om en timme har jag coachsamtal, skönt att det är under lektionen så jag slipper sitta och vänta innan/efter skolan - det känns så meningslöst!

Jag funderar på att skaffa facebook men jag tror tyvärr inte att man kan gå in på det via skolans datorer. Måste prova. Nu ska jag sluta skriva innan läraren ser mig, hon har nämligen sagt att det inte är meningen att vi ska blogga på lektionerna. Men det är ju kul och jag har inget bättre för mig.
Puss

God morgon

God morgon!
Nu sitter jag här framför datorn igen med fil och flingor men även banan denna morgon. Jag hade verkligen tur imorse. Vi börjar ju nio idag så jag skulle gå upp vid sju. Tio i sju vaknar jag för att se hur länge till jag kan ligga i sängen och då inser jag att jag hade glömt att ställa väckarklocka - vilken tur att jag har en väckarklocka inom mig! 

Idag har vi bara två lektioner: Människan socialt och kulturellt och Engelska B. Eftersom EngB är individuellt val så slutar vi först 13:40, så vi har en lunch mellan våra två lektioner. Jag har även coachsamtal med Therese idag, jag har väl några saker jag vill ta upp. 

Ikväll har jag lovat att laga middag eftersom jag inte har några läxor. Pappa har börjat på viktväktarna så han har en receptbok där jag får välja recept som jag vill laga, de är faktiskt goda...och nyttiga! 

Ha en bra dag allesammans! 

Äntligen

Jag har precis kommit hem från gymmet. Det är så skönt att bli helt slut efter att man har tränat, och nu har jag fått ett nytt träningsprogram som gör att jag blir helt slut efter träningen - härligt! Innan träningen hade jag skola, men jag har väl redan berättat vilka lektioner jag hade, jag kan väl bara säga att det var en rolig skoldag som avslutades med macka på il piatto, första för terminen.

Om en halvtimme ska jag se Top model 3, det är ett roligt program speciellt eftersom jag är så intresserad av fotografering, de tar så grymt snygga och coola bilder där. 

Jag försökte ta någon bild idag men inspirationen är som bortblåst så tyvärr kan jag inte visa nån roligare bild än på mitt sommarlovskort som gick ut i söndags, det har använts flitigt denna sommar:


Kram på er!

Fil med flingor

God morgon!
Sitter här framför datorn och äter min frukost som består av fil och flingor. Jag har hunnit med ganska mycket denna morgon: duschat, sminkat mig, klätt på mig, bäddat sängen, gett katterna mat, packat väskan och nu sitter jag och äter frukost. Jag ska åka om en stund, har inte riktigt bestämt vilken buss jag ska ta - jag får se när jag är färdig. 

Idag har vi vård-och omsorgsarbete, svenska B och psykologi B. Efter skolan ska jag åka till gymmet för att få mitt träningsprogram utformat. Så det blir träning också idag. Om vi inte får någon läxa idag tror jag att jag är klar med alla läxor, det är skönt att ha gjort allt. 

Nu ska jag koncentrera mig på ätandet:)
Skriver mer när jag kommer hem!
Puss

CSI

Sitter här och kollar på CSI med en katt i knät. Kan det bli bättre? Efter det ska jag sova!
Så god natt och sov gott!

Middag

Middagen ikväll bestod av hamburgare, bostongurka, ketchup, tomat och sallad - gott och nyttigt! Det blev ingen träning ikväll, jag ska träna imorgon eftersom jag ska få ett nytt personligt träningsprogram så jag orkade inte ta mig iväg. Jag är nästan klar med svenskan som ska renskrivas imorgon på lektionen, det gick lättare med formuleringarna nu, ibland står det bara still. Men jag tror att bloggandet hjälper mig också - även om det inte är så mycket viktigt jag skriver så får man öva på att skriva, kanske ska jag börja skriva på engelska också. Skämt åsido. 

Nej, jag ska läsa igenom svenskan en sista gång och skriva slutklämmen. Ha en bra kväll!



Kolla vad jag fick...

...av mina kära föräldrar när det kom hem från Österrike: min favorit-parfym! 


Hemma från skolan

Hej!
Är nu hemma från skolan sen någon timme tillbaka. Vi slutade tjugo i två i dag eftersom vi hade individuellt val. När jag kom hem så städade jag. Inte så kul för mamma och pappa att komma hem till en svinstia, har även tvättat lite till. Nu är det så fint här hemma. Jag tror jag ska ta mig iväg till gymmet om en stund, om jag orkar... Måste även plugga lite ikväll. Sen blir det nog TV och sängen tidigt. Orkar inte skriva mer nu, vill kolla lite annat.
Kram

Måndag

God morgon!
Vad skönt det var att sova! Fast om jag fick bestämma så skulle jag sova minst 3 timmar till. Men jag känner mig hyffsat pigg med tanke på att klockan är halv sju. Idag är det skola som gäller. Vi har Matte B, Vård och Omsorgsarbete och Engelska B. Däremellan ska vi äta lunch, så vi slutar tjugo i två idag. Det blir nog en rolig dag idag, för jag gillar alla ämnen vi ska ha och bra lärare är det också-

Efter skolan måste jag hem och städa lite, mina föräldrar kommer hem idag så det är lite kul om det är fint här hemma. Nu ska jag käka frukost klart!
Puss 


Linda och jag i lördags


Vår lunch på McDonald's 


Så här mycket folk var det igår när jag gick hem: helt dött!

RSS 2.0