Det går ju inte att sova!

Eftersom min faster kom igår så är jag tvungen att låna ut mitt rum (men jag har inget emot det) eftersom det bara är jag som får plats att sova i soffan. Men det är inte så lätt att sova när halva familjen är upp och springer vid åtta, så till slut gav jag upp och nu sitter jag här igen. Katterna var jättegosiga inatt och imorse. Det låg båda två bredvid mig i soffan (det var lite trångt men jag älskar det). Smilla gjorde ett försök att snutta på Cassi men då fick hon en spark på nosen, men hon gav inte upp. Tyvärr så lyckades hon inte övertala Cassi om hur mysigt det är att snutta så det blev inget.

Igår var det Let's Dance-final (det hade väl inget missat!?) och det var helt rätt par som vann - TINA OCH TOBIAS! Visserligen tycker jag att Tonys och Annikas standard - och latindans var bättre men Tina och Tobias hade bättre shownummer och Tina är charmigare, plus att det var på tiden att en tjej vann. Det var lite kul att de fick exakt lika mycket poäng av juryn, då var det ju bara folket som fick avgöra vem som skulle vinna (undrar om det var bestämt att de skulle få lika mycket poäng eller om det bara blev så). Här är i alla fall vinnarna:
image138
Bild: Tv4.se

Nu ska jag snart börja göra mig i ordning så jag slipper stressa iväg till jobbet, det är i alla fall skönt att jag börjar så sent (12:30) och inte typ 09:00.
Puss<3

I´m so happy

En väldigt trevlig dag idag med min käraste vän Linda. Vi tog en lång promenad i stan i vårsolen idag, väldigt skönt var det. Vi åkte till slussen och gick därifrån till t-centralen - vidare till odenplan - fridhemsplan, tog tunnelbanan till kista och gick sedan från kista hem till mig (tog ca 45 min, men jag tror att det finns en snabbare väg). Det var synd att det blåste men Linda var snäll och lånade ut sina vantar. Vi åt förresten på WKB när vi ändå var vid fridhemsplan, Linda ville prova eftersom jag har pratat om det men hon har aldrig ätit där. Jag åt en liten pizza-bit, klyftpotatis och något fläskkött med rödvinssås. Till efterrätt var det blåbärspaj med vaniljsås.

Nu ska vi snart se på Let's Dance - finalen, GO TINA! säger jag bara. Vi ska äta kladdkaka till det. Imrgon ska jag jobba så hon åker hem på förmiddagen, jag jobbar 12:30 - 20:30, men det ska bli kul (hoppas jag får stå i kassan). Min faster kom förresten idag. Hon har bott i Ecuador i typ 20-25 år och hon kommer hem ca en gång per år, så det var väldigt kul att se henne:) Så hon och mamma och pappa kommer och äter hos mig på jobbet imorgon.

Nu ska jag titta till kladdkakan. Ha en bra fredagskväll!!!

Ska snart iväg

God morgon!
Morgonen har varit ganska lugn. Jag har ätit frukost, städat mitt rum lite, duschat och suttit vid datorn en stund (som vanligt). Nu ska jag snart ut i vårvädret och träffa Monica. Vi får se vad vi hittar på men vi ska i alla fall äta lunch tillsammans.

Mitt tips idag: Gå ut! Här är det i alla fall så härligt väder, våren är på G igen!!! hoppas den håller i sig den här gången.

Ha en bra och solig dag!

Gullig liten dam

Idag har jag varit med pappa hela dagen. Vi har ätit lunch med en bekant där vi bodde förrut och så har vi hälsat på en släkting till pappa som bor jättenära oss men som vi aldrig träffat förrut. Det var en gullig/charmig liten dam med mycket humor, jag gillade henne! Vi pratade en stund och så fick vi lite fika.

Annars har jag inte så mycket mer att berätta för tillfället förutom att jag har börjat längta något enormt efter en tredje katt - en brittiskt korthår:
image137
Bilden är tagen av Åsa Petré och är lånad från den här hemsidan: http://www.brisolids.se/index.html
Har du sett något sötare?

Dagens outfit

Detta är första gången jag lägger upp dagens outfit, så här kommer den:
image132
Svart linne: H&M
Svart kofta/top: H&M
Jeans: Zara

För att sedan göra det lite mysigare när jag var hemma så bytte jag bara ut jeansen mot mina JENSEN-mjukisar:
image133

En sak som jag gjort idag som jag inte skrev tidigare var att träna Smilla att gå i sele, eller rättare sagt att ha på sig sele. Hon är väldigt ovan och därför tyckte hon inte att det var så kul:
image134
Fråga mig inte vad hon håller på med

image135
Men till slut fick vi henne att leka lite och inte bara sitta helt förstenad

image136
Grr

God natt!

Latdag

Idag har jag haft en lugn och skön dag - en riktig latdag. Det här har jag gjort idag
- Suttit vid datorn
- Åkt in en kort tur till jobbet och skrivit upp när jag kan jobba nästa vecka
- Snickrat ihop Tobbes garderob med mamma
- Gjort mat och ätit
- Duschat
Det har alltså varit väldigt lugnt.

Innan lovet så pratade vi om världens sju underverk och jag fick i uppgift att ta reda på vilka de är eftersom ingen visste det. Idag tog jag mig tid att ta reda på det och här är de:

- Kinesiska muren


- Petra i Jordanien (en av världens äldsta städer)


- Kristusstatyn i Rio de Janeiro


- Machu Picchu


- Chichén Itzá i Mexiko


- Colosseum


- Taj Mahal i Indien


Om någon nu är intresserad av att veta det. Globen var ju faktiskt nominerad men blev inte framröstad.
Nu ska jag kolla på TV, tror jag.


Pannkakor

God morgon!
Jag har precis ätit pannkakor - mums! Jag har också suttit lite vid datorn. Jag ska snart försöka bygga ihop Tobbes garderob och sen ska jag göra mig i ordning för att ta en tur förbi jobbet och skriva upp mig på schemat. Efter det får jag se vad klockan blir och planera resten av dagen efter det. Tiden går så fort nuförtiden så man hinner aldrig med allt man önskar man hann med. Jag ska i alla fall inte sitta mer vid datorn nu och fördriva ännu mer tid. Ha en bra dag!
image124
En sån liten sötnos vill jag ha!


Cissi

Dagen har varit bra, som vanligt. (Det känns som om jag börjar många inlägg med den meningen=brist på fantasi). Vi var och hälsade på en av kattungarna vi sålde. Det var så kul att träffa henne, hon hade blivit så stor och fått så fin färg, men såklart så glömde jag kameran men så här såg hon ut när hon var 11 veckor (hon hade blivit mycket större):
image122
Vi fikade lite, pratade och busade med Cissi (hon hette Mirana när hon bodde hos oss). Efter besöket hos henne besökte vi farmor. Vi åt lunch på cafét på sjukhuset och pratade lite med farmor. Jag hade inte träffat henne på säkert 2 månader (dåligt samvete eller vad) och hon blev jätteglad över att se mig:) Det var kul att träffa henne trots att hon inte kan prata (hon har haft en stroke).

På eftermiddagen tog pappa och jag en tur till IKEA och köte en garderob till Tobbe, han är i malmö nu så han kommer bli förvånad när det står en garderob i hans rum när han kommer hem på fredag (hoppas han inte läser det här). När vi kom hem så hjälpte pappa mig att sätta upp en anslagstavla i mitt rum och jag har fått lite nya växter så nu är mitt rum i princip helt klart (jag tror det i alla fall), det tog ca 4 månader.

Imorgon ska jag ta en tur förbi jobbet och skriva upp mig hur jag kan jobba nästa vecka men annars ska jag mest vara hemma och ta det lugnt, jag behöver en sån dag också det här lovet.
God natt!
image123


11 timmar sömn

Det blev en lång dag igår med tanke på att jag bara hade sovit 3 timmar, så igår kväll gick jag och la mig klockan åtta och jag sov 11, nästan 12 timmar. Det var skönt och nu är jag väldigt pigg.

Igår så var det ju utställning. Det var inte lika kul som jag har tyckte det varit tidigare gånger, jag vet inte varför men den där "glöden" jag haft förrut för kattutställningar var helt borta. Smilla fick en fin bedömning, precis som sist, men hon var lite osäker och rädd och därför fräste hon lite - vilket inte var speciellt kul (pinsamt). Jag kommer avanmäla henne till de utställningar jag anmält henne till eftersom hon inte gillar det och jag inte tycker det är så kul för tillfället. Men jag kommer ändå åka och besöka utstsällningar och vara assistent. Smilla fick i alla fall sitt Ex1 (Excellent 1) vilket är den bästa bedömningen men eftersom hon var så rädd kunde hon inte bli nominerad, jag hade inte velat att hon blev det igår heller. Det var väldigt konstigt att hon var så rädd på domarbordet för annars verkade hon så säker och inte alls rädd men direkt när hon kom fram så blev hon rädd. Ja ja, jag är rätt nöjd ändå.
Här är några bilder:
image116
image117
Smilla i sin fina rosa bur

image118
En jättesöt Brittiskt korthår, jag älskar den rasen, en dag ska jag ha en sån katt!

image119
En jättesöt liten Burma, de är också jättesöta! Den här var nog inte mer än 6 månader gammal (vet inte exakt hur gammal den var)

image120
En annan tjusig ocicat

Jag måste bara berätta en annan sak: Gissa vem jag såg på utställningen som gick assistent till en domare? Svar: En mattelärare på min skola. Han är verkligen en av de sista jag skulle kunna tänka mig på en kattutställning! :) Men jag vågade inte gå fram och hälsa, dessutom så har jag inte honom så han kanske inte skulle känna igen mig men jag hade min JENSEN-tröja på mig så han kanske såg mig. Jag har bildbevis men jag vill inte lägga ut honom här på min blogg...

Här snöar det för fullt, jag vill inte gå ut i snöovädret idag men jag vill samtidigt inte sitta inne hela dagen, får se vad jag hittar på. Ha en bra dag i alla fall, det ska jag ha!

Jag skulle ha träffat Tina idag men hon blev sjuk, krya på dig gumman!

Sen kväll

Dagen har varit bra. Det var riktigt roligt på jobbet. Jag fick stå i kassan för andra gången, först stod jag tillsammans med en annan tjej men efter bara en liten stund så fick jag stå helt själv och det var riktigt roligt! En stund innan jag slutade så fick jag vara den "kunniga" i kassan, jag fick nämligen en annan ny tjej som bredvid mig som antagligen inte skulle stå själv än. Jag gjorde några små misstag eller glömde bort vissa saker men jag antar att man kommer in i det. Det var ju såklart delvis mitt fel men folk är så otydliga. Det hände flera gånger att när jag hade hämtat allting så säger de att de vill ha plusmeny, men jag kan garantera att de inte sa det när de beställde, vissa hoppas väl på att få det gratis men jag är noga - rätt ska va rätt!

På kvällen var vi några stycken hos Stefan (eller rättare sagt ca 15 st). Vi hade kul, kanske lite för roligt. Jag borde gått och lagt mig mycket tidigare med tanke på att jag ska upp om ca fyra timmar men om man inte hinner gå ner i djuosömnen så är man inte så trött när man vaknar, däremot så blir det jobbigt fram mot kvällen. Imorgon är det ju utställning som gäller, vilket förklarar varför jag ska upp så tidigt. Så nu borde jag verkligen gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon. Känns nästan inte som någon idé att gå och lägga sig men bättre att sova någon timme än att inte sova alls.
God natt (eller ska man säga god morgon?)

Dags att jobba igen

Det var ett bra tag sen jag jobbade känns det som. Jag ska snart åka till jobbet men jag har lite tid nu innan. Igår så åkte ju Karl Petter ut ur Let's Dance, äntligen! Som jag sagt tidigare: han är charmig men dansar inte tillräckligt bra för att passa i finalen. Efter Let's Dance - utröstningen tittade jag på Numbers och sen gick jag och la mig.

Imorse tittade jag på en film: Trapped. Den handlade om ett hotell som börjar brinna och några blir fast nästan högst upp i hotellet (typ våning 32). Det var en thriller men jag tycker inte den var speciellt läskig. Efter det gjorde jag mig i ordning och nu sitter jag här, redo att gå till jobbet.

Senare ikväll blir det fest hos en viss Stefan men jag kommer inte kunna stanna så värst länge, jag ska upp typ klockan sex imorgon, det är ju utställning. Men det blir kul, jag ska stå för efterrätten.
Ha en bra dag i vintervårvädret!

Ännu en fredagskväll framför Let's Dance

Det blev ännu en fredagskväll framför Let's Dance. I början av säsongen tyckte jag det var ganska tråkigt, det var så många par och det var inte många som kunde dansa. Nu i slutet är det roligare för det är mer personligt och de som är kvar kan dansa.
Kvällens poäng;
Tony och Annika: 73 poäng
Tina och Tobias: 72 poäng
Karl - Petter och Jeanette: 45 poäng

Trots att Karl Petter ligger sist så tror jag att han har en chans eftersom han är så charmig, tyvärr. Jag vill verkligen se Tony och Tina i finalen, men Tina är den största favoriten. Tyvärr så tror jag att om Karl Petter får flest röster av folket så kommer Tina att åka, så jag hoppas verkligen att folket röstar på henne - hon får INTE åka hem.
image115
Bild: Tv4.se

Jag tycker att Tinas tango var riktigt bra. Jag är absolut ingen dans-expert men hennes uttryck i ansiktet och kaxighet i rörelserna gjorde tangon bra. Samban var ännu bättre. Det var mycket energi och vem kan motstå hennes leende? Hon är bara för söt:)

Nu ska jag titta lite på konståkning innan Let's Dance börjar igen.

En lång fredag

Idag har det varit en lång dag. Jag klev upp vid åtta eftersom jag skulle bli upplockad vid sjugo över nio. Sen åkte vi runt här i Sundbyberg och hämtade upp några andra som skulle med. Sen bar det av mot Strängnäs, eller rättare sagt Arboga som ligger några mil norrut (?) om Strängnäs. Det blev en ganska lång resa eftersom stor del av vägen var det snöstorm, man såg kanske tjugo meter framför bilen. I Arboga träffade vi lite vänner och även lite släkt som jag inte sett på ett tag så det var kul. Vi fick god lunch och gott fika.

Hemresan gick fortare. Det var fint väder och jag sov en stund. Nu har jag ganska nyligen kommit hem och ikväll blir en lugn kväll (tack och lov), framför TV:n med lite godis. Imorgon ska jag baka och jobba.
Ha en bra kväll!

Lov!

Nu är det lov, det ska bli så skönt att vara ledig från skolan lite (även om jag trivs jättebra i skolan). Idag var första lektionen näringslära. Vi hade ett bokseminarium och boken "Ät allt - hellre nästan rätt än exakt fel". Vi var indelade i grupper och det gick rätt bra förutom att jag läste ut boken för tre veckor sen (som man skulle göra men sen sköt hon fram det). Andra lektionen var matte och vi fortsatte med phytagoras sats - det är så lätt så jag och Linda ligger typ tre sidor före alla andra och vi gör långt ifrån alla uppgifter, vår lärare och vi tycker inte att vi behöver det. Sista lektionen var samhällskunskap. Vi hade lite enskilt arbete och betygsnack om vad vi ligger på i mitterminsbetyg, jag ligger på starkt VG men kan helt klart få MVG. Jag ligger på även på VG i psykologi men jag tror nog jag kan få ett MVG där också.

Efter skolan åt jag, Linda och Lisa på Miss Goa, jag åt Chicken tikka masala, det var supergott och det var jättelängesen vi åt där. Jag åt också ett stort bröd som de bakar som är sååå gott, jag rekomenderar verkligen Miss goa om du någon gång är vid Lilla (?) Essingen. Efter lunchen åkte jag direkt till utställningen i Rissnehallen. Jag fick hjälpa till med lite allt möjligt men sen tyckte jag att de bara fikade och stod och pratade så då smög jag där ifrån utan att någon märkte det, jag kände ju ingen och stå och prata med massa tanter som är allmänt otrevliga har jag väl ingen större lust med. Nej, utställningsdamer är ett släkte för sig (jag lovar att jag aldrig kommer bli sån). Förrut ville jag helst ställa ut varje helg men sen jag fick jobbet på Burger King så har jag haft saker att göra även utanför skolan och det gör att jag inte bara går och tänker på mina katter, som jag gör när jag är hemma, så jag tror det är bra för mig att jobba + att jag tycker det är kul. Jag ska jobba på lördag och jag ser fram emot det:)

Snart är det dags att sätta sig framför TV:n igen och se Gordon's Kitchen Nightmares, det är kul att se och det finns så mycket knäppa personer, jag förstår verkligen inte hur vissa av dem fått en anställning eller blivit chef.

Men det jag egentligen ville få fram med det här inlägget var att NU ÄR DET LOV! I en vecka och tre dagar!!!! Imorgon ska jag och några kompisar till strängnäs och hälsa på lite vänner, det ska bli kul. Ha det bra! Sov gott!
<3

Vad har hänt de senaste dagarna?

Jag passar på att skriva lite nu på morgonen när jag har tid. Så vad har hänt de senaste dagarna?

Igår var vi på studiebesök på Paulíns näringscenter, i närheten av odenplan. Det var ganska så intressant faktiskt, jag lärde mig lite nya saker som jag tror jag kan ha användning för. Sen åt vi på Sandy´s, det var ett bra tag sen vi gjorde det så det var riktigt gott. Jag åt en macka med keso, kalkon och spenat och till efterrätt slank det ner en äppelpaj-bit med vanlijsås:) Innan studiebesöket hade vi psykologi och efter lunchen hade vi datakunskap. Jag fortsatte med Power Point, det är faktiskt riktigt kul och det fanns massor jag inte visste att man kunnde göra.

Har jag berättat att jag har fått praktikplats? Jag är väldigt glad över det, då slipper jag gå och oroa mig över att inte få någon. Jag och Ida ska vara på Salveo gym. De har gym, gruppträning och rehabilitering men de är mest kända för sin klätterdel. De har ENORMA klätterväggar - och det är inte få. Här är deras hemsida och ni vill kika in där: Salveo gym. Det ska bli så kul. Vi kommer få träna hur mycket vi vill under två veckor och t o m gå en klätterkurs - det bästa är att vi inte behöver betala en krona för det. Förhoppningsvis så kommer jag igång med träningen och kan sedan fortsätta med det regelbundet. Första dagen börjar vi 14:00 och slutar 21:00, det är bara för att klockan 18:00-21:00 så är det en klätterkurs han vill att vi ska vara med på men annars kommer vi ha mer normala dagar. Han sa att någon gång så kan vi vara lediga en vardag och åka dit en helg när det finns mer att göra.

Nu ska jag snart dra till skolan. Idag har vi näringslära, matte och  samhällskunskap.

Ha en bra dag!

So much to do

Jag har inte haft tid att skriva så mycket de senaste dagarna och jag kommer inte ha så mycket tid över de närmaste dagarna men jag kommer uppdatera bättre och oftare så snart som möjligt, I promise. Men som jag skrivit tidigare så är mitt schema väldigt fullt just nu och bloggandet står inte högst upp på min att-göra-lista.

Nu ska jag sova, ska upp klockan 06:00
God natt!<3

Glömska jag; Veckans recept

Jag glömmer bort hela tiden, måste verkligen skärpa mig nu! Här kommer veckans recept för förra veckan, sent som vanligt men bättre sent än aldrig: Morotskaka med lemon-limeglasyr

Ingredienserimage114
Kaka
2 st

ägg
2 dl

socker
2 dl

vetemjöl
1 tsk

bikarbonat
1 tsk

kanel
1 tsk

Vanillinsocker
1 tsk

Bakpulver
0,5 dl

matolja
3 dl

morötter, rårivna
Glasyr
200 g

Philadelphia Original
100 g

Fazer Ögon Lemon Lime Choklad
Tillagning
Kakan
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i övriga ingredienser.

2. Häll i smord och bröad form med löstagbar botten, grädda i ugn 175° ca 40 min. Låt svalna.

Glasyren
3. Smält chokladen i mikrovågsugn, låt svalna något. Blanda med Philadelphiaosten och bred över morotskakan.
Källa: tasteline.com

Mitt omdöme: Jag har faktiskt inte lagat den här kakan själv men jag skulle vilja, det står på min att-göra lista:) Om någon lagar den kan väl du skriva en kommentar om hur den smakade;)

I love morotskaka!

 


Ellos

Jag har beställt lite kläder från Ellos, jag har aldrig beställt kläder från internet förrut så det är lite spännande, får se om jag beställer nåt från H&M också. Dessa kläder har jag beställt:
Jag har beställt en svart och en vit.

Jag gillar modellen jättemycket!

Jag tror knappast att den sitter lika bra på mig som på henne men man kan ju hoppas att det ser okej ut...

Bilder: Ellos.se

Jag hittade en bra bild på mina skor, inte den halvbra som jag tog själv.

Bild: Donna Girl

Inget jobb för mig idag

Dagen har varit bra, som alltid. Första lektionen var datakunskap, sen hade vi matte och till sist engelska. Engelskan var förkortad eftersom vår lärare skulle iväg. Det var skönt för jag var inte på humör för engelska idag. Jag, Linda och Lisa gick till WKB och åt och sen åkte jag och Lisa in till stan och jag hittade ett par svarta pumps på åhléns. När jag stod i kön till åhléns så ringde chefen och han hade ganska fullt den här veckan, jag hade hoppats på att få jobba idag men det gick inte, men det är rätt skönt att vara ledig också. Jag ska i alla fall jobba på lördag. Jag skulle ha ställt ut Smilla på lördag men jag jobbar hellre, jag är inte på utställarhumör + att jag ska ställa ut på söndag och det räcker med en dag.

image104
Mina nya pumps, åhléns; 399:-

Här regnar det igen... det är så trist väder. Katterna sover på min säng och jag ska snart laga mat, *suck*. Sen blir det TV:n resten av kvällen.
image106
Vädret här idag = trist!

Jag måste seriöst klippa mig, det börjar bli akut, jag ser ut som jag vet inte vad i nacken, men jag är så stressad den här månaden och jag känner att jag inte har någon ork till någonting. Bara tanken av att sitta typ en och en halv timme i en frisörstol är riktigt skrämmande. Det är inte så ansträngade men jag orkar bara inte.
image103
Jag MÅSTE klippa mig!

Nu ska jag laga mat. Lägger upp veckans recept sen!


Vår igen

Det har varit en ganska skön dag idag, fint väder och nu verkar det som om våren är på gång igen. Idag hade vi gäster, bl.a. en barnfamilj med tre barn, varav två är riktiga vildar, men det var kul att vara lite barnvakt.

Nu sitter jag och äter en bit tacopaj (mums). Ska gå och lägga mig ganska tidigt ikväll eftersom jag börjar åtta imorgon.

Perrelli vann! Är jag förvånad?

Nej, det är jag inte.
image102
Bild: svt.se - Leif R Jansson

Hon var favoriten hos de flesta långt innan finalen och alla trodde hon skulle ta hem det. Men det blev en liten rysare när Sanna fick flest röster av folket, innan de adderade resultaten så visste ingen vem som vann, men jag tycker det var tur att Charlotte vann, hon var inte min favorit men jag tror låtar med fart går bättre än ballader - MEN Sannas låt var också bra. Fast jag måste erkänna att jag tycker att BWO skulle vunnit, de var mina favoriter helt klart!

Jag var lite besviken på Björn Gustavsson - bättre kan han! Första framträdandet var rent uselt, inte kul någonstant. I andra bättrade han på sig lite men han var inte alls lika bra som han har varit tidigare. Jag gillar i alla fall Luuk, han är rolig och inte pinsam som de flesta brukar vara. Ja ja, det var är bra kväll och jag är väl hyffsat nöjd med resultatet, och om jag ska vara ärlig så bryr jag mig inte så mycket (även om det verkar så)  men det vore i alla fall roligt om Charlotte gick vidare från semifinalen så vi har en tävlande från Sverige när Eurovision Song Contest drar igång. Nu ska jag sova!
God natt!

Äntligen lite bilder

Vår "huvuddator" är fortfarande på reparation. Eller vi fick tillbaka den men den fungerade inte så vi var tvugna att skicka tillbaka den igen. Men nu kan jag i alla fall visa några nya bilder, har äntligen tagit mig tid att installera cd-skivan så jag kan lägga in bilder på min dator. Här är några bilder som jag tagit ganska nyligen:
image99
En söt bild på Cassi och hennes jätte-tunga:)

image100
Smilla har blivit en stor dam nu, nästan fem och en halv månad gammal.

image101
En av de sista bilder jag tog på Junior, några dagar innan han flyttade, nybadad och fin!

Ikväll blir det melodifestivalen och världens godaste chokladkaka:) Jag ska verkligen försöka att inte tänka på allt jag måste göra och hinna med, bara njuta av att vara ledig en dag. Imorgon blir det full fart igen. Ev. hälsa på släktingar och massor med gäster... Jag fick frågan om jag kundevara barnvakt på förmiddagen men jag tror inte jag hinner med det, en annan gång får det bli. Nu ska jag börja förbereda för en mysig tv-kväll. Det blir i alla fall sovmorgon imorgon så jag kan väl sitta uppe ett tag:)


För mycket att göra men för lite tid

Som ni kanske märkt så har jag varit dålig på att skriva, det är för att jag har så otroligt mycket att göra för tillfället och tiden räcker inte riktigt till - därför prioriterar jag inte blogg-skrivandet så högt för tillfället, jag hoppas april blir lugnare. Idag är första dagen denna månad som jag bara är hemma och tar det lugnt i princip hela dagen.

Skolveckan har varit bra. Igår skulle jag ha gått på bio med jobbet men det blev inget för min del. Filmen skulle börja halv tolv på Rigoletto och mamma ville inte att jag skulle åka hem själv efteråt så det blev en hemmakväll med Let´s Dance, Mr. and Mrs Smith och Numbers.

Idag har jag städat lite i mitt rum och i köket, det är skönt att få det rent + att vi ska ha gäster imorgon.

Det är sjukt vad tiden går fort, om en vecka är det lov..igen! och såklart är större delen av lovet redan planerat.

Nu ska jag snart äta. Skriver mer senare, om jag inte har annnat för mig.

APU-plats!

Jag har antagligen fått en APU-plats (praktikplats)! På Salveo gym. Det är ett gym med flera olika delar, de har gruppträning, gym och klättring. Jag ska dit på tisdag och presentera mig mer och lämna min ansökan men det lät på honom som om jag ska få en plats där. Jag är så glad, nu slipper jag vara stressad över att jag inte hittat praktikplats och jag behöver inte åka till itrim och söka som jag tänkte idag, jag vill mycket hellre vara på Salveo. Så jag åker senare än beräknat idag, åker först om tjugo minuter.

Måste ringa chefen också, gör det senare, jag vet inte när jag ska jobba nästa gång. Vi bokar från gång till gång fortfarande eftersom det fortfarande är utbildning för mig men han sa att han ska börja sätta upp mig på ordinarie schema typ nästa vecka eller veckan efter det. Det ska blir skönt att få ett schema, nuförtiden är det svårt att planera saker eftersom jag aldrig vet när jag ska jobba.

Nu måste jag packa väskan och dra till skolan!

God morgon

Har ganska nyligt kommit hem från en skön promenad, det duggade lite men det var friskt i luften så det var skönt. Har hunnit äta frukost också, ska alldeles hoppa in i duschen så att jag hinner förbi och söka praktikplats innan skolan.

Smilla har varit så jobbig hela morgonen, hon har gått runt och mjauat med sitt ynkliga mjau. Jag satte i öronpropparna till slut men det var bara en halvtimme innan jag skulle gå upp så det hjälpte typ inte. Jag vet inte vad hon klagar om hela tiden. Hon har mat, hon har mig, hon har Cassi, hon har leksaker, hon har kattlåda, vad saknas?

Nu har jag tyvärr inte tid att skriva mer, måste göra mig klar nu så jag inte behöver stressa så mycket.
Ha en bra torsdag! (Snart är det helg igen!)

Ny design

Som ni ser så har jag skaffat ny bloggdesign. Den är inte så komplicerad men jag är ganska så stolt över den eftersom jag har gjort den själv:) Den är lite ljusare, jag tänkte det passade bra eftersom vi går mot "ljusare tider"...

Regnet faller fortfarande. Jag har kollat på Rent Hus och Grey's Anatomy och nu ska jag sova. Jag ska upp halv nio imorgon (om regnet inte öser ner förstås) och promenera/jogga och sedan ska jag iväg och söka praktikplats, så jag måste ju vara pigg.
God natt och sov gott!
image98
<3 Hoppas jag inte tråkar ut er med en massa kattungebilder men det är ju det sötaste som finns och denna bebbe har en särskild plats i mitt hjärta<3

Pissväder

Vad hände med våren!? För några dagar sen var det sol och varmt, men nu....regnar det! Var gick det fel?

I alla fall. Nog klagat för idag. Dagen har varit bra. Jag gick till gymmet i morse och gav min ansökan. Chefen var inte där men jag fick lämna den till en annan som jobbar där. Sen mötte jag upp Linda vid fridhemsplan och vi åkte till skolan. Första lektionen var datakunskap, jag fortsatte jobba med Power Point. Sen hade vi näringslära. Vi hade ju redovisningar och det gick bra, det var inte speciellt svårt. I slutet av näringsläran hade vi besök av en polis som pratade om allvaret av att tända på massor av tändstickor i en hiss (några i skolan har nämligen gjort det). Problemet var att han var väldigt snygg så det var inte jätte många som koncentrerade sig på vad han sa, t o m vissa lärare blev helt till sig:) gissa om han blev generad av att gå in till en tjejklass där alla tyckte han var snygg, haha, det var faktiskt rätt roligt:)

Jag skulle ha ansökt om praktikplats på ett annat ställe efter skolan men det blev inte av, så jag ska göra det imorgon innan skolan istället. Jag måste även ta mig iväg till det tredje stället och ansöka, men det blir väl på fredag det da.

Nu ska jag snart mysa ner i soffan och titta på tv, höra regnet utanför och njuta av att jag inte måste gå ut i det:)
Ha en bra kväll allihopa!

PS. Nu har datorn kommit tillbaka, men nu har vi problem att koppla in den, något är inte som det ska, jag hoppas pappa löser det snart - men min dator fungerar alldeles utmmärkt, det är bara alla bilder jag vill åt...

Livet rullar på

Jag hann inte skriva igår, eller rättare sagt så hade jag typ inget att skriva. Gårdagen var bra. Första lektionen var samhällskunskap, vi fick tillbaka våra hemprov och jag fick VG+. Jag är väldigt nöjd med det eftersom det var politik och jag är inte speciellt förtjust i det. Andra lektionen var psykologi och till sist hade vi näringslära. På näringsläran jobbade vi med ett grupparbete som vi ska redovisa idag, men jag är inte nervös, jag brukar inte vara det. Vi är ju väl förberedda och det är ju bara klassen som ska lyssna.

Innan skolan ska jag söka praktikplats på ett gym här i närheten, wish me luck! Det är jag lite nervös över. Jag har visserligen mejlat honom så han har sagt att det går bra att skicka ansökan i alla fall, men jag ska gå dit med den så jag visar att jag är framåt:) Jag ska åka tjugo över nio. Sen är första lektionen datakunskap.

Skriver nog mer senare, om jag har tid. Ha en bra dag!

Veckans recept

Skolan gick bra som vanligt. Vi hade engelska, matte och datakunskap. Jobbet gick också bra. Det var väldigt lugnt idag men det var rätt kul, då kan man ju prata mer:) Jag blev så stolt på jobbet idag: Min chef tar tid på mig ibland när jag gör hamburgare för att se hur snabb jag är och hur mycket jag förbättras från gång till gång. Sist när han tog tid så låg jag runt 30 sekunder för att göra en Whopper (klarade på 22 men jag låg mest runt 30). Idag tog han tid igen och gissa vilken tid jag gjorde en Whopper på! 14 sekunder, gissa om han blev imponerad och jag stolt:D

Här kommer i alla fall veckans recept för förra veckan: Trillingnötsbrownie
12 stora bitar

200 g blandade nötter (pistash, valnöt och pekan men man kan ta andra man gillar)
125 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 1/2 dl farinsocker
1 dl rapsolja, mild smak
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta i ugnen ca 10 minuter. Låt nötterna svalna.
2. Smält smöret, gärna i mikron. Finhacka chokladen och rör ner den i det varma smöret tills chokladen smält.
3. Vispa ägg och socker. Rör ner chokladblandningen och oljan. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner mjölblandningen och nötterna.
4. Smörj en form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda i ugnen 30 minuter. Kakan ska vara lite lös när den tas ut. Låt svalna.
5. Förvara gärna kakan i frysen så att den blir lättare att skära. Ta i så fall ut den ur frysen 30 minuter innan den ska serveras.

Källa: Svenska Dagbladet

Mitt omdöme: 5. Helt klart den godaste chokladkakan jag någonsin ätit! Kladdigt god och passar bra till vaniljglass. Rekomenderas starkt!

Smaklig måltid!


God morgon

Den här veckan går vi eftermiddag i skolan så jag börjar först halv ett idag. Innan skolan ska jag förbi banken bara men jag har inte bestämt om jag ska åka tidigare eller inte. Jag kommer behöva vänta jättelänge om det inte är någon kö på att skolan ska börja men om det är kö och jag åker senare så kommer jag nog inte hinna....

Jag gick och la mig ganska tidigt igår så när jag klev upp vid nio så var jag pigg. Det var jättekul att träffa Casper och hans familj igår, han hade växt jättemycket och var mycket större än Smilla. Det var såklart kul att träffa hans nya familj också. Eftersom jag inte hade någon kamera med mig så tog de bilder som de lovade att skicka till mig.

Efter skolan idag ska jag jobba. Det ska bli kul eftersom det var en vecka sen jag jobbade sist.

Nu ska jag bestämma mig om jag ska åka tidigare eller inte, jag måste i alla fall packa väskan.
Ha en bra måndag!

__________________________________________________________________________________

Kom på att jag glömde lägga upp veckans recept igår, som vanligt, men om jag hinner ikväll så lägger jag upp det ikväll, annars kommer det imorgon.

Vart tog våren vägen?

Helt plötsligt, från den ena dagen till den andra, så är det pissväder igen. Idag har det regnat, blåst och varit kallt. Tidigare i veckan var det ju så fint.

Jag har inte tid att skriva så mycket nu, vi ska snart åka och hälsa på Casper (en av kattungarna) och det ska bli så roligt att se hur mycket han har växt.

Jag är verkligen helt slut idag, det är tur att vi går eftermiddag nästa vecka så jag får sova ut. Nu ska inte jag tråka ut er mer, jag har verkligen inget intressant att skriva just nu.

Jag hade tänkt ta massa bilder på Casper men såklart så ska brorsan har kameran så det går minsann inte, jag är så dum, påminn mig att inte låna ut den mer. Nu berättar jag massa ointressant i alla fall.
Ha en bra kväll!
image97
En bild på Casper när han var nyfödd<3 nu är han en aningen större;)

Very nice;

Det var en väldigt trevlig kväll. Vi åt West African beef stew, det är ris, en köttgryta och typ tio olika tillbehör som man kan ta på om man vill, t.ex: paprika, ägg, jordnötter, gurka, annanas, kokos-flingor, melon, tomater, osv. Det var riktigt gott. Till efterrätt åt vi världens godaste chokladkaka, jag lägger nog upp receptet imorgon som veckans recept - den var nämligen himelskt god:)mums!

Sen satt vi och pratade i någon/några timmar - väldigt trevligt:) Nu är jag väldigt trött, ska gå och lägga mig på en gång nu. Tyvärr blev det inte så många bilder. Dels för att jag inte tänkte på att ta fram kameran och sen drog min brorsa och han behövde såklart låna den, och snäll som jag är så fick han det. Han vet att han måste köpa en ny om han tappar bort den eller om den av någon anledning går sönder.

Imorgon ska vi hälsa på Casper (hette Kungen förrut), en av kattungarna vi sålde. Jag har verkligen sett fram emot det, han har säkert växt jättemycket. Jag saknar honom<3
image96
Miss you my love<3

Våren är här (för att stanna?)

Det måste vara typ fjärde dagen i rad som det är vårväder. Solen skiner och det är ca 7 grader varmt, så skönt - jag är verkligen lycklig. Snart kan jag börja använda strumpbyxor och kjol eller tunika i skolan. Det är också skönt att slippa gå med jacka, att bara ha en tröja till skolan. Och massa fina vårskor. Åh vad jag har längtat efter våren, jag hoppas den är här för att stanna.

Idag har jag varit ute och gått i vårsolen och ikväll kommer Tina och hennes familj hit, vi ska äta lite god mat och ha lite trevligt. Jag hoppas kunna få in lite bilder sen.

Om ni undrar varför det inte kommer några nytagna bilder längre så är det för att vår dator fortfarande är på reparation och på datorn i mitt rum så har jag inte installerat programmet så man kan ladda in bilder + att jag inte har så mycket utrymme för en massa bilder. Förhoppningsvis så kommer datorn nästa vecka och då kommer det bli mer bilder.
Nu ropar mamma att det är mat, så nu måste jag dra. Ha en bra lördag! Det ska jag i alla fall:)

Nej:(

Hur kunde Matte och Carin åka ut? Karl-Petter var inte ens bland de två par som hade fått minst röster, hoppas han åker ut nästa vecka... tyvärr Karl-Petter - du kan inte dansa!

Jag hade ganska så fel i min gissning på hur mycket hennes röda klänning skulle säljas för, i början av andra programmet så var den uppe i 30 000 kronor!!!! WOW säger jag bara...men den var väldigt vacker.
Nu ska jag se på Numbers, sen ska jag sova.
God natt, sov gott!

Min fredag

Idag har det varit vår, solen har lyst och det har varit ganska så varmt - jag är så glad för det!

Jag gick upp klockan sex som tidigare i veckan. Skolan började klockan åtta. Första lektionen var engelska. Vi hade en vikarie idag som egentligen är lärare i Engelska B (vi läser A-kursen nu) men det kunde man inte tro. Hon hade ett bra uttal men ganska så dåligt ordförråd och hon kunde inte stava så bra. Men jag vet inte, hon kanske bara var nervös. Andra lektionen var matte. Vi fortsatte med vårt grupparbete, det är en examination på en del av geometrin som går ut på att mäta omkrets, area och volym på en i gruppen - tråkigt värre, jag vill mycket hellre ha prov men de flesta andra i klassen verkar glada över att vi inte har något prov.

Sista lektionen var samhällskunskap. Det var en låång lektion på en timme och femtio minuter. Vi fortsatte med ekonomi och gjorde nyhetskryss. Efter det hade vi bara en halvtimmes lunch innan det var dags för mental träning. Vi brukar ju ha idrott på fredagar men ungefär var fjärde vecka så har vi mental träning på idrotten så därför började lektionen tidigare så vi kunde sluta tidigare, men en halvtimme var för lite tid, vi fick kasta i oss våra mackor från il piatto.

Efter skolan så har jag bland annat hjälpt pappa att vecko-handla och sen har jag kollat lite på tv. Vi tog också en glass på McDonald´s. Jag, Linda och Lisas pratade nämligen om glass på väg till fridhemsplan och jag blev så otroligt sugen, därför var jag tvungen att köpa en.

Let´s Dance
Jag har också kollat på Let´s Dance. Jag tycker helt klat att Tony Richardsson var bäst ikväll men eftersom jag inte vill att Tina åker ut så fick hon min röst (hon är ju enda tjejen kvar som inte är proffessionell dansare). Jag tycker att Karl-Petter kan åka ut idag, han är väldigt rolig och har en skön dialekt men han kan inte dansa, tyvärr Karl-Petter:(
image95
Bilden är lånad från Tv4.se


De auktionerar även ut damernas klänningar, jag tycker att denna var finast, synd att den är fel storlek (38) men jag skulle nog ändå inte lagt ett bud, när skulle jag ha användning för den?
image93
Bilden är lånad från Tv4.se


Men den här klänningen var också väldigt fin, den kommer nog på en delad första plats med den förra, man kanske ska lägga ett bud;), nej, skoja bara - den kommer säkert säljas för typ 15 000 kronor + när skulle jag använda en sådan klänning? I min framtida danskarriär som aldrig någonsin kommer inträffa eftersom jag inte har någon taktkänsla över huvud taget?
image94
Bilden är lånad från Tv4.se


Ha en trevlig kväll!

Yes, I did it again!

Jag är så lycklig just nu. Ni kommer väl ihåg idrottsprovet som jag berättade att jag hade typ veckan innan lovet? Jag tyckte verkligen det gick jättedåligt och jag trodde jag skulle få IG eftersom jag inte kunde sista frågan (som var obligatorisk). Jag har i alla fall gått och väntat på att få tillbaka resultatet och varit spänd och nervös. Idag när jag gick in på ONLINE (vår skolsida där vi får reda på resultat och information) så hade hon lagt upp resultatet för provet och för en annan uppgift som vi lämnat in på idrotten:

Rubrik:Feedback Inlämningsuppgift
Nivå:Uppgiftsinlämningen ligger på en VG-nivå
Text:VG+: Mycket välskriven och reflekterande text. Tänk på att ha med källor till dina meningar om vad som är viktigt för hälsa och livskvalitet om det inte är just DIN åsikt ex. i din reflektion om hjärt/kärlsjukdomar, annars kan man tro som läsare att det är lösryckta fakta.

PROV: MVG
Denna post är relaterad till kursen Idrott och hälsa A GY

Jag är så glad, speciellt över provet eftersom jag knappt hade pluggat. Så den här veckan har jag fått två MVG och två VG+!!!

För övrigt har dagen varit bra, har haft näringslära, matte och samhällskunskap. Efter skolan gick vi till il piatto och köpte varsin macka som vi åt ute i solskenet på en bänk. Jag har verkligen längtat efter våren!

Nu ska jag göra en uppgift i näringsläran och avnjuta en stor fet kanelbulle som jag köpte på vägen hem, och fortsätta leta efter en praktikplats...
<3

Praktikplats sökes

Jag har haft en slapp eftermiddag. Jag har suttit vid datorn, vid tv:n, ätit, ringt en bekant och bara tagit det lugnt. Jag har mailat två ställen om de tar emot praktikanter (vi ska ut på praktik vecka 16 och 17) och jag har fått svar från Friskis och Svettis, men de tar inte emot praktikanter:( jag har skickar en förfrågan till ett annat gym och jag hoppas de tar emot. Jag tänkte också söka på en Life-butik (hälsokost) men man ska söka på tre ställen, vad ska jag mer söka på för ställen? Någon som har något förslag? Det ska vara inriktat mot friskvård, alltså inte typ sjukhus.

Imorgon kommer städerskan vilket betyder att jag måste plocka upp lite prylar från golvet och skrivbordet så hon kommer åt att dammtorka, sen ska jag bara sitta framför tv:n. Förhoppningsvis så kommer jag i säng hyffsat tidigt eftersom jag ska upp klockan sex imorgon igen. 

Ha en bra kväll!
image91
Jag saknar tiden med kattungar...

Vårpromenad i solskenet

Idag var det idottsdag och jag och Linda hade bara valt promenad. Vi gick hälsans stig på södermalm (ca 1 mil) och vi hade tur med vädret. Det var ganska kallt men solen sken hela tiden och det kändes verkligen som vår, jag vill inte ha någon snö nu! Efter promenaden satt vi och fikade på en brygga vid vattnet och pratade lite, det var så mysigt att sitta där i solen och det blev ganska varmt faktiskt.

Under promenaden pratade vi lite om vad vi vill jobba som när vi går ut gymnasiet och vi kom fram till att både Linda och jag har valt fel program. Vi vill absolut inte torka gamlingar i rumpan och Linda vill absolut inte jobba med blod (jag undviker det helst också). Vi vill båda bli lärare eller så vill jag jobba typ på café eller restaurang. Jag valde det här programmet för att det är lätt att få jobb när man går ut och inriktning Hälsa och Friskvård lät ju kul (det är kul) men de ämnena läser vi bara i ettan, sen blir det bara massa sjukvård. Det är i alla fall tur att det går bra för mig, om jag bara hade fått massa G så hade jag typ gått ut ettan och sen bytt linje och alltså gått om ettan men eftersom det går så bra för mig så kommer jag bli kvar där alla tre åren. Men vad ska jag göra när jag går ut? Jag vill inte göra det här...lite sent att komma på det nu kanske:(

Nu ska jag bara ta det lugnt, jag är riktigt trött efter promenaden faktiskt. Ha det bra! Skriver mer senare.

Why?

Jag är stressad trots att jag inte har något att göra, vad beror det på....?

image90
Min älskade Junior som inte längre finns hos mig, han lämnade mig förra veckan och nu är han norrlänning....


En riktigt bra tisdag

Idag är en bra dag. Första lektionen var coachtid och vi pratade lite om APU, att komma i tid och något mer men det har jag glömt vad det var:) Andra lektionen var psykologi. Vi fick tillbaka hemtentan vi lämnade in innan lovet, jag fick VG+ och jag är supernöjd med det:) Sen hade vi näringslära och även där fick vi tillbaka ett prov vi gjort, på det fick jag MVG och var alltså minst lika nöjd:) Sista lektionen var samhällskunskap, vi började med ekonomi och det var rätt kul.

Efter skolan gick jag, Ewa och Mikkan till WKB och åt. Jag åt lite blandat men jag åt mest av pasta carbonara, det var gott. Sen åkte jag och handlade lite matsäck till Linda och mig, vi har idrottsdag imorgon och jag vi ska promenera typ en mil. Det var i alla fall en rolig lunch med skratt och mycket prat så det var roligt:)

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu, först ska jag ge katterna mat men sen vet jag faktiskt inte. Jag hoppas jag får jobba imorgon eftersom vi slutar 11.00, annars kommer jag har så tråkigt imorgon...

Nej, nu har jag inget mer att skriva, ska gå och ge katterna mat nu.
image86
Cassi

Min pappa är ju för gullig

Jobbet gick bra som vanligt, det blev bara några timmar men jag var ändå trött så det gjorde inget. Efter jobbet så gick jag från hallonbergen så en liten promenad har jag fått idag:)

Min pappa är bara för gullig, han vet verkligen hur man gör någon glad. När jag kommer in i mitt rum så ligger det ett kuvert på min säng, i kuvertet låg ett kort brev där det stod så här:
Ville bara berätta att jag tycker om dig för den du är.
Puss
Pappa
I kuvertet låg även 500 kronor. Jag blev nästan tårögd, jag tycker det var så gulligt gjort, och helt spontant och jag kan ju säga att jag hade blivit lika glad även om det inte hade legat pengar där också, det var brevet som betydde mest.
Älskar dig pappa!

Nu ska jag sova. Ska upp klocka sex imorgon också.
God natt!

Tävling

Vill bara upplysa om en tävling som Abby har nu, man kan vinna te.

Ska alldeles strax dra till jobbet, måste börja packa väskan nu - insåg precis att jag inte har många minuter på mig. Ha en bra måndagkväll!

En dag som alla andra

Idag är en ganska vardaglig dag. Jag vaknade klockan sex när klockan ringde. Trots att jag klev upp så tidigt så var jag inte så trött eftersom jag gick och la mig halv nio igår (det var riktigt skönt så det ska jag göra oftare). Idag har jag haft datakunskap, matte och engelska. Vi gjorde väl inget speciellt på de lektionerna. Efter skolan åkte vi till il piatto och köpte macka och sen åkte jag hem.

Nu sitter jag här vid datorn och har inte så mycket att göra förutom engelska som ska vara klart vecka 14, CV:t är inskickat.

Klockan 17:00 ska jag jobba så jag ska åka hemifrån kvart över fyra, innan dess ska jag väl göra något vettigt (om jag kommer på nåt, får se om jag orkar göra engelskan redan). 
Här kommer förresten veckans recept för förra veckan, jag glömde lägga ut det som vanligt: 

Kyckling med örtpasta

2 portioner
100 g pasta
2 kycklingfiléer
2 tsk smör
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 dl créme fraiche med senap, dragon och honungs-smak
2 msk bladpersilja

1. Koka pastan
2. Dela varje kycklingfilé i 3-4 bitar, stek dem i smör och krydda med salt och peppar.
3. Häll av pastavattnet och blanda ner créme fraiche och hackad persilja i kastrullen.
4. Lägg upp pastan och kycklingen på en tallrik. Servera med en sallad eller någon grönsak.

Mitt omdöme: 3. En god och ganska nyttig måltid. Det var gott att blanda pastan med smaksatt créme fraiche, men det var någon smak som saknades, jag vet inte vad men något var det. I det stora hela så tyckte jag om det, det tog inte så lång tid att laga och det var enkelt att göra. Jag serverade med paprika men en sallad går också bra, egentligen ska det vara haricots verts.
image85
Smaklig måltid!

Tidig kväll

Det blir en tidig kväll för mig idag, jag är sjukt trött och jag ska upp klockan sex imorgon. Det blev lite tv-tittande för min del men nu ska jag SOVA!
God natt!

Nu orkar jag skriva

Det tog inte lång tid innan jag fick tillbaka skrivarlusten. Tyvärr så har jag inte så mycket att berätta men jag får väl komma på något.

Nu är mitt CV i princip klart, det tog inte så lång tid eftersom jag bara behövde ändra några få saker. Det känns skönt att ha allt klart inför veckan, nu har jag inga mer läxor som jag vet om. Jag kan ju få nya i veckan men jag tycker att vi inte borde få så många eftersom vi hade så mycket innan lovet.

Jag ska bli bättre på att lägga upp bilder men datorn där jag har bilderna är på reparation så för tillfället har jag inte så många bilder att lägga upp, men här kommer en bild i alla fall:
image83
Jag tror inte att jag lagt upp den här bilden förrut, jag hoppas i alla fall inte det. Det är Kungen (som nu heter Casper i sitt nya hem). På bilden är han 11 veckor, idag är han ca 5 månader.

Nu är maten klar, så nu ska jag äta!

Blåst, regn och promenader

Idag har det verkligen varit pissigt väder. Det har blåst jättemycket hela dagen och småregnat stora delar av den. Ändå har jag träffat lite trevligt folk och promenerat mycket. Jag är så trött nu. Nu ska jag först äta och sen ska jag skriva ett CV till ansökan om praktikplats vecka 16 & 17, det ska skickas in till veckan. Jag har ju ett CV som jag använder när jag sökte (och fick) jobb på Burger King, jag ska bara ändra lite så det passar Friskis & Svettis. Ikväll ska jag titta på TV och slappa. Jag saknar att bara sitta framför TV:n en stund och inte behöva tänka på något annat.

Orkar inte skriva mer nu....

Home sweet home

Nu är vi äntligen hemma efter två fartfyllda (läs långsamma och sega) dagar. Resan började i torsdags, vi klev upp klockan kvart i sex och planet gick klockan åtta. Vi fick lite frukost på planet och när vi landade vid nio så väntade mormor där. Vi åkte direkt hem till mormor, mormorsmor och mormorsfar. Där åt vi frukost nummer två. Flygresan gick braoch jag tror inte Junior var så rädd, han är en cool katt. När vi släppte ut honom hemma hos dem så gick han runt i flera timmar och bara nosade innan han äntligen slog sig till ro och sov.

Det mysigaste med resan var att det låg snö på marken; säkert 1-3 dm, det var supermysigt. På torsdagskvällen så tog vi en promenad i månskenet och hörde snön knastra under skon. Tidigare på dagen hade mormorsmor varit ute med sparken och hämtat posten (hon är över 90) och mormorsfar hade varit ute och skottat (även han är över 90). Jag är så imponerad av de. De är båda över 90 och de är väldigt pigga för att vara så gamla, jag hoppas det blir så för mig också när jag blir gammal.

När vi landade kom jag på att jag hade glömt kameran, jag blev riktigt sur men som tur var så fick jag låna mormors kamera. Igår skulle vi ladda in bilderna på hennes dator och skicka dem till mig men då upptäckte hon att hon inte hade sladden till kameran, men jag fick med mig minneskortet så jag kanske kan ladda in dem på något sätt. Så tyvärr blir det inga bilder nu, men jag hoppas det kommer.

På fredagen åkte vi till stan (Örnsköldsvik) och jag hittade ett par nya skor (bilder kommer). Vi gick runt och tittade i lite andra affärer och jag hittade även ett linne och en t-shirt. Vi var även in i djuraffären och köpte katt-grejer för typ 800 kr, mormor har ju inte haft katt på jättelänge och behövde därför lite grejer nu när hon fått Junior. Vi släppte även ut Junior för första gången i fredags, han älskade det men det blev inga långa turer eftersom han inte är så förtjust i snön.

Fredag-eftermiddaden tillbringade vi hos några andra släktingar på middag, vid åtta åkte vi hem men det fanns inget att se på TV eftersom de bara har svt 1 och svt 2, så Tobbe och jag kollade på lite serier som han hade med sig på morsans dator.

I morse gick jag upp halv nio för att duscha, sen åt vi frukost och vid halv elva åkte vi till flygplatsen. Det var så skönt att flyga istället för att åka bil som vi har gjort tidigare (det tar bara ca 45 minuter). På väg hem från flygplatsen stannade vi på kolgrillen och åt men jag var inte så förtjust i maten. Riset var torrt och kycklingen smakade ingenting, jag kommer vara hungrig om en stund igen. Ikväll ska vi hem till några bekanta och äta middag.

Jag har förresten nästan läst ut boken vi ska läsa i näringsläran (har typ 3 sidor kvar). Den är väldigt intressant och heter ÄT ALLT!

Nu ska jag packa upp och göra lite annat! Ha det bra!


RSS 2.0